חוסר טאקט או חוצפה

חוסר טאקט או חוצפה

אנשים מרשים לעצמם לדחוף את האף בכל דבר מה זה התכונה הזאת ? אני לפעמים תוהה האם זה מושרש בדנ א של הישראלים ?.
ואגב זה לא תכף רק לגבי ערבים יש מלא ישראלים כאלה .
חוסר טאקט משווע , מרשים לעצמם לשאול שאלות אישיות להעיר הערות לתחקר ולפעמים השאלות האלה תופסות אותי לא מוכנה ואני בשוק .
מעולם לא שאלתי שאלות אישיות מדי ולא דחפת את האף בעניינים שהם לא שלי וכל שני וחמישי אני נתקלת באנשים שמרשים לעצמם לחדור לעצמות וזה מטריף אותי ,ושאלות כמו כמה אתה מרוויח ועד לחדר מיטות הזוי ושיא החוצפה להמשיך לתשאל שאתה רואה שמי שמולך מתפתל בכיסא מחוסר נחת ובכל זאת כאילו שיש לגיטימציה כזאת תרבות האחי זה דוחה בעיני .
אתה לא אחי ואני לא אחותך ולא רוצה לענות לזרים או מכרים על שאלות אישיות
נקלים בכאלה או שאני היחידה ?

Emile Zola

New member
אנשים ללא חיים מחפשים רכילות

אין מה להתרגש.

תעני בנימוס שזה עניין אישי ושחררי את הרכלן/ית לדרכם.
אם תראי סימני מצוקה זה רק ידליק את הרכלן/ית יותר... לא להתרגש.

כמובן, יש גם את האופציה השניה, ללכת הפוך על הפוך - לספק TMI...
אם שואלים אותך בקשר לחדר המיטות, תעני שאת שוכבת עם זרים שאת מכירה באינטרנט, ומחבבת במיוחד קשירות, הצלפות ושימוש באביזרים רוטטים.
ושילכו לעשות עם המידע הזה מה שבא להם...

השתגעת

עוד ירצחו אותי על כבוד המשפחה חחחח סתם אבל זה באמת מעצבן ואני די מנומסת בדרך כלל ומתעלמת ושומרת על ריחוק אבל לאחרונה זה מעצבן אותי
הם יודעים מה הכי טוב בשבילך ומה היעוד שלך ושאלות בסגנון מה את לא רוצה ילדים ? אבל זה היעוד של כל אשה
בא לי לחנוק אותם מה זה עניינך ? או שהיה אחד ששאל מה אני עושה עם הכסף ? חוצפה בחיי אנשים דפוקים

בישראל זה קורה כל הזמן

מרגישים שכונה ושואלים שאלות מציקות..
אצל היהודים זאת ירושה מהשרות הצבאי
שעוברת לחיים האזרחיים ..כולל השפה והסלנג .... אחי ...וכו.

הייתי בטוח שזה תקף רק לגבי יהודים בכלל ואצל הערבים לא.

לא סתם אמרתי לך מקודם שאת איכותית וכו.
ממש לא מתאים לך שכונה.

ghost07

New member
דוקא נתקלתי

בפעם שזה היה בולט במיוחד- אמרתי, במפורש, שלא מעוניין לשוחח על נושאים אישיים. משלא עזר- פשוט "הפסקתי לשמוע".
לא מנומס? אולי...
אומרים ש"אחרי הפעם הראשונה הדברים קלים יותר". כנראה שזה נכון.
אומר, ומפסיק לשמוע, בלי להטרד יותר מדי. (אני עוד מחכה שיהיה מי שיתלונן על "חוסר הנימוס" בכך...).

כן אה

הבעיה שאצלי אני תמיד מופתעת זה תופס אותי לא מוכנה ואחרי שזה קורה אני מעכלת את זה וכועסת על עצמי שלא הגבתי כראוי
צריך לפתח עור של פיל ולהמשיך להיות אדיש זה כנראה הפתרון

jwin

New member
שלום וברכה. מותר לי?

ניתקלתי הרבה פעמים. בשונה ממך, אני תמיד מוכן לזה - או יותר נכון, יש לי התנהגות מנותבת לכל מצב. תמיד זהה: אם אני מרגיש שזו חדירה לרשות הפרט אני מיד אומר שאני לא רגיל לשוחח על חיי הפרטיים או הבחירות שלי לחיי. אמירה קצרה, חדה וברורה לחלוטין. אם זה לא עובד...אני אומר שאני מעדיף לנהל את השיח ומיד משיב באותה שאלה : כמה אתה מרוויח? איזה סוג של...חדר מיטות אתה..? אני מנצל את הרגשת האי נוחות שנוצרת לפני, אני מיד מסביר שככה מרגישים אם חודרים לרשות הפרט, מתנצל, מסביר שלזה התכוונתי ומשנה נושא. בדרך כלל זה עובד יופי.
אני מצטער ליצור מצב של אנטיפאתי אבל אני לא מוכן להתפשר ולרדת לרמה ישראלית מצוייה. אם יש צורך, אני מעדיף לחיות רחוק מההמון ההמוני.

בברכה רבה לכולם. שבוע מעולה.

יהודה.

ברוך הבא

אני בהחלט אאמץ את העצה שלך לענות לשאלה בשאלה לא חשבתי על זה רעיון מצוין .
לרוב אני מנסה לצייר ולסגל לעצמי תדמית נעימה יותר וכנראה זה המחיר אנשים ובמיחוד גברים מפרשים נועם הליכות באופן שגוי
וכל זה כדי לא להחשב כגסה וכוחנית

למעלה