חוסר טאקט שמשווע לצפייה אדוקה

psychojr

New member
חוסר טאקט שמשווע לצפייה אדוקה

כתבה זו התפרסמה לראשונה באתר שלי, רציתי להביאה גם כאן ולהמליץ לכם בחום לצפות היום ב"פילדלפיה זורחת"(בנוסף ל"מורעבים" כמובן) העובדה שהקומדיות הטלוויזיוניות נהיות יותר ויותר קיצוניות ומחפשות טאבו שלא נשבר לפניהן, אינה מפתיעה כלל וכלל. אחרי שנים של שפע טלוויזיוני, ושעות על גבי שעות של סדרות שונות ומשונות, קשה למצוא מה לחדש ולכן גם הטלוויזיה נהיית יותר ויותר קיצונית עם השנים. הסתכלות קצרה על לוח השידורים של Yes+, מגלה, שמיד לאחר הסדרה "מורעבים", שהעזה לגעת באחד מהנושאים הרגישים ביותר, הפרעות האכילה, שובצה לשידור תוכנית, שנראית כמו האחות הגדולה והותיקה שלה (ואף שודרה באותו רשת בארה"ב, FX). הסדרה נקראת "פילדלפיה זורחת It's Always Sunny in Philadelphia", ובדיוק כמו "אחותה" היא מעיזה להתעסק עם הנושאים החברתיים הרגישים ביותר, בצורה בוטה, קיצונית וחסרת טאקט במיוחד. הסדרה מטפלת בנושאים עדינים אלו, בכפפות של בטון יצוק עם ברזל אשר אליו מחוברות אלפי סכינים חדות כתער (ותסלחו לי על ההיסחפות במטאפורה ) וברגישות המתאימה לפיל בחנות חרסינה (וכל קלישאה אחרת שלא תרצו להוסיף). להבדיל מ"מורעבים", הסדרה "פילדלפיה זורחת" אינה מסתפקת בנושא אחד ויורה לכל הכיוונים, כאשר שום נושא אינו רגיש מכדי לטפל בו. בין הנושאים בהם תעסוק הסדרה אפשר למצוא: גזענות, הפלות, הומוסקסואליות, פדופיליה, מחלות סופניות, אלכוהוליזם ועוד. במרכזה של הסדרה עומדים שלושה חברים שמנהלים בר אירי שכונתי, כושל למדי. מדובר בשלושה חברים שרוטים במיוחד, בעלי אגוצנטריה פתולוגית וחוסר טאקט יוצא דופן כמעט, מה שמסבך אותם כמעט כל פעם שהם פותחים את פיהם. צ'ארלי הוא גבר נמוך קומה עם פני ילד, שעל פניו נראה נחמד, אבל הפה שלו מסבך אותו שוב ושוב בצרות. כולם אוהבים את צ'ארלי חוץ מאשת חלומותיו, המלצרית מהקפה שממול לפאב. מאק לעומתו הוא ההפך הגמור, הוא גבר חסר בטחון בצורה קיצונית מה שגורם לו להישמע מבולבל ולהרתיע אנשים שפוגשים אותו לראשונה וזה כולל גם כל אישה שנקרית בדרכו. דניס הוא המוח של החבורה (באופן יחסי כמובן), מה שלא מונע ממנו להפעיל את מוחו בעיקר במציאת דרכים מטורפות וחדשות להתחיל עם בחורות. בתור סטודנט לפסיכולוגיה הוא אוהב לנתח את חבריו ולעזור להם בכל הזדמנות (עזרה שלא הייתם ממש רוצים לקבל, אבל העיקר הכוונה). אל השלושה מצטרפת, סוויט די, אשר עובדת כמלצרית וברמנית בפאב ומהווה את העזר כנגדם, נקודת השפיות היחסית. אבל למרות שמדובר בחורה מיושבת יחסית (שוב עם דגש על היחסית), גם קשריה עם המין הגברי הרי אסון לא פחות מהקשרים של שלושת החברים עם הנשים, או יותר נכון אותן "תאונות" שאפשר לכנות כך. בדיוק באותה צורה, שבה טיפלה "מורעבים", בנושא הפרעות האכילה, לוקחת הסדרה "פילדלפיה זורחת" כל פרק נושא רגיש אחר ועושה בו שפטים. אחרי שתראו את הסדרה הזו ואת אופן הטיפול שלה בנושאים אלו, שום נושא לא ייראה לכם רגיש מדי ושום טיפול לא ייראה קשוח מדי. הסדרה מבוססת בעיקר על חוסר הטאקט הקיצוני של שלושת הגיבורים והיא משתמשת בו על מנת לטפל בסטיגמות ובנושאים שנחשבים לטאבו חברתי. במצב נורמאלי, טיפול כזה לא עדין, בנושאים כל כך רגישים, היה יכול לעורר ביקורת, אבל הגאוניות של הסדרה היא שאחרי חמש דקות מבינים בדיוק איזה טיפוסים ילדותיים עומדים במרכזה ושום דבר שהם יגידו אחר כך, כבר לא יפתיע אתכם. לדעתי, אחרי שהסדרה ממצבת את הגיבורים שבמרכזה, כחסרי טאקט ללא תקנה, היא מצליחה לעזור לנו הצופים להתמודד עם אותם נושאים שנחשבים לטאבו, בלי לעורר בנו התנגדות של ממש. הסדרה אם כן מצליחה להעלות נושאים חברתיים חשובים ולספק במקביל לא מעט רגעים קומיים משובחים ויותר מזה, מי צריך? מדובר בסדרה שייקח לדעתי כמה פרקים על מנת להתרגל אליה ולאהוב אותה ובכל מקרה, בשורה התחתונה, מדובר בסדרה משעשעת ומקורית ששווה בהחלט להשקיע את הזמן ולראות. הסדרה "פילדלפיה זורחת", משודרת בימי שני ב-22:25 (החל מהיום, ה-20.2) ובשידורים חוזרים בשבת ב- 21:00, בימי שלישי ב- 13:20 ו19:10 ובימי ראשון ב- 15:00 ו18:30

נחמד../images/Emo45.gif

אני אנסה לצפות השבוע . מקווה שיש טיפה יותר טאקט מאשר "מורעבים" שמצחיקה את השועלים.

Aviad1987

New member
אהבתי מאוד ../images/Emo45.gif

צחקתי והוקסמתי הרבה יותר מאשר אחרי הפרק הראשון של "מורעבים" אם כי אני מודע שלסדרות באמת טובות לוקח זמן להתחמם ואני מיד אצפה בפרק הבא של "מורעבים" (לא שיש לה יותר מדי הזדמנויות. רק עוד 7 פרקים).

psychojr

New member
מורעבים זה עוד שישה פרקים

7 סה"כ אבל אני חושב שדווקא לפילדלפיה לוקח יותר זמן הפרק הראשון היה סביר אבל השלישי מעולה (זה השניים שראיתי בינתיים)

Aviad1987

New member
חשבתי שהיו 9 ...

טעיתי לצערי. הפרק השני היה הרבה יותר טוב.

psychojr

New member
הפרק השני הרבה יותר טוב אבל זה

טבעי כי בפרק הראשון תמיד מבזבזים משאבים על להכיר לנו את הדמויות הפועלות גם בפילדלפיה זורחת הראשון לא היה משהו

Tinty

New member
אני מאוד נהניתי מפילי!

בניגוד ל"מורעבים" (שבינתיים סבירה לטעמי. מזכירה קצת את "הקאמבק", כדרמה שנראית כמו קומדיה, והרבה פחות מצחיקה מאחרות), היא הצליחה להשחיל את הנושאים הכבדים והכואבים בדרך קלילה לעיכול (הרבה יותר מדחיפה של צינור לתחת והשתבשות חוקן, כמו ב"מורעבים"), מהנה וקורעת מצחוק ("How's That ass feels?"). הסדרה ממש לא נמרחה על הכרויות, וכבר מהדקות הראשונות העסק זרם, כאילו הדמויות מתנהגות כך באופן טבעי עוד לפני שהתחיל הפרק הראשון. החבר'ה השחצנים והמטומטמים של פילדלפיה נותנים כבר מהפרק הראשון פייט ענק לרלוונטיות חבר'ה של "הפמליה", ועבורי זהו הישג אדיר (שכן זו החבורה הכי אהובה עלי בטלויזיה כיום). למורעבים אני אמשיך לעת עתה (פרק 103 הוא היחיד שלא הצלחתי להוריד, ולאחר הפרק של השבוע הבא אולי אמשיך לצפות בסדרה ברצף), אבל היא לא מצליחה להשתוות כרגע לאהבה הגדולה שלי אל החבר'ה של פילי (שאת כולה יש לי, אבל אני מעדיף להמשיך לצפות בה ב+yes
...).

למעלה