חוסר ידע של א/נשים...

osever

New member
חוסר ידע של א/נשים...

אם יצא לכם/ן לספר לא/נשים (קרובים או רחוקים) על היותכם ג'נדרקוויר, ולקבל תגובות הנובעות מחוסר ידע בנושא, אם כן אלו תגובות קיבלתם/ן?
אני כבר דיברתי פה על ההצעות לפתרון שנתנו לי :) בהן שינוי מין, נטילת הורמונים וכו...

lily kane

New member
כמובן

נתקלתי בלא מעט בורות
ספרתי יותר לחברים או א/נשים שהתחילו איתי
כמו שאמרתי קשה לי לספר במשפחה.

ציינתי את זה בעבר אבל אני אומר שוב
היו מספר גברים שחשבו דברים בסגנון "אבל את אישה אמתית, כל מה שאת צריכה זה זיון אחד טוב ועוד"
לרוב יכלתי להתעלם מזה די בקלות כי זה היו בעיקר גברים סיסגנדרים מעפניים.

היה דבר אחד שממש פגע בי וזה הייתה חברה שלי (לא בת זוג)
אני יודעת שגם לה יש צד גברי מאוד בולט ולמרות שהיא מכירה בזה היא מגדירה את עצמה כאישה בגלגול הזה.
כשבאתי לספר לה על התחושת שלי אחת היציאות הראשונות שלי כג'נדר קוויר בידיעה שהיא מכירה את התחושה ספרתי לה, על הבילבול חוסר הניעמות שבלהיות עם גבר ולהרגיש שאני הופכת אותו להומו, (או החשש שאני עם אישה והיא תתאהב רק בצד הנשי שלי, פשוט לזה לא הספקתי להגיע) והיא כבר ביטלה את כל הזהות שלי , טענה שאני אישה , טענה שאני צריכה לצאת עם בן ולא להגיד לו את זה. (כלומר להיות עם מישהו בזוגיות ואינטמיות ופשוט לשקר לו כי זה יותר מקובל חברתית) ואז הבנתי שהאישה הזו שכל הזמן מצהירה כמה היא לא מינסטרים וכמה היא שונה שהכול רעש וצילצולים, ושהיא פשוט הכי רוצה להיות כמו כולם. היא הייתה חברה ממש קרובה אלי ופשוט שבר אותי שהיא הגיבה ככה, מאז אני לא מדבר איתה.

osever

New member
עצוב...במיוחד שמדובר באדם קרוב

לא/נשים קשה לקבל משהו שהם לא מבינים, וההבניה החברתית גם היום יוצאת מנקודת הנחה שאנחנו לא קיימים/ות, או קיימים/ות כתופעת שוליים קטנה שאין צורך להיתיחס אלייה. אמא שלי למשל לא מבינה למה אני היתי חייבת לספר על זה למישהו בכלל... אם לא שאלו אותי, הבעיה שלא ישאלו אותי לעולם! א/נשים רבים בכלל לא חושבים שאפשר להיות לא לגמרי גבר או /ו לא לגמרי אישה.

lily kane

New member

כן בדומה לנטיות לא חד כיווניות
אם את לא תגידי ינחו שאת נמשכת רק למגדר אחד
מאוד קשה ליצור נראות למגדר שונה ולא חד כיווני

ולצערי אנחנו חיים בחברה שבה ברירה המחדל היא לא "נטראלי/ת" אלא ישר או גבר או אישה על פי המראה הבילוגי

osever

New member
כן...

יש למישהו/י עוד דוגמאות של תגובות הנובעת מחוסר ידע?

both

New member
לי היה

קטע דומה למה שסיפרת פה עם טרנסג'נדרית מאנגליה שהחשבתי לחברה טובה במשך מספר שנים. דווקא ממנה לא ציפיתי לחוסר הבנה משווע שכזה שכן היא עברה תהליך דומה שאצלה הסתיים בשינוי מין בגיל מאוחר.

osever

New member
אבסורד...

היא חלק מזה בעצמה, והיא ממש לא הבינה?

lily kane

New member
זה תמיד יותר כואב

כשהפוביה היא מתוך הקהילה.
וגם זה אבסורד שאנשים שרוצים שיכירו בשוני,
שלהם לא עושים אצבע כדי לקבל ולהכיר באחרים.

osever

New member
נכון מאוד!

אגב יש לי התפתחות בעניין היציאה שלי מהארון בלימודים (כג'נדרקוויר)... היום פגשתי את קבוצת התצפית...והיו שני מקרי קיצון מעניינים... דווקא אישה דתייה התייחסה אליי בהבנה וקבלה (בניגוד לציפיות שלי), ואישה אחרת שלא ציפיתי ממנה, אמרה שלדעתה אני טועה בזהות שלי כי זה לא משאני "משדרת", והמליצה לי ללכת לטיפול כדי לבחון האים אני באמת מה שאני חושבת. תגובה מעליבה במיוחד, בלהיחשב בעובדה שאני כבר בגיל 27 ומספי שלמה עם עצמי כדי לדבר על זה.

lily kane

New member
אני בדיוק בגיל הזה

ואין לי ספק שאקבל עוד הרבה בחיי
"אבל את לגמרי נראת אישה או יאו את צריכה טיפול דחוף או את צריכה זיון דחוף"

כי אנחנו חיים בחברה חשוכה בהרבה נושאים עדיין

אבל הנה יש מי שיקבל אתנו לא תמיד הם באים ממקום צפוי
וגם באמת כל הכבוד על האומץ להפתח ככה ולראות תגובות

Apikachu L

New member

לפעמים קשה להסביר לאנשים.
לפעמים גם אנשים לא מבינים אבל מוכנים לקבל את זה. אני די בסדר עם זה, כי יבינו עם הזמן, אבל ההתעקשות שלא לקבל בעייתית בעיניי.

osever

New member
כן...

לחלק מא/נשים כל כך קשה לקבל משהו שונה שהם פשוט ממשיכים להכחיש שזה קיים גם אם זה נימצא מולם באותו הרגע.

lily kane

New member
מזכיר לי את השבת האחרונה

יצאתי 3 פעמים מהארון בפני מישהו
עד שהוא הפסיק לדבר אלי בלשון נקבה

osever

New member
לפחות הפסיק :)

אני כרגע אפילו לא מבקשת את זה רק להבין שזה לא שחר או לבן גבר או אישה...

lily kane

New member
בהחלט לא שחור או לבן

אני רואה את העולם והמגדריות כשטח צבועני

אבל לא תמיד אפשר להסביר לכולם

למעלה