חוסר נוחות ופחד מהלא נודע

yellowshirt

New member
חוסר נוחות ופחד מהלא נודע

שלום לכל החברים, התוודעתי לפורום לא מזמן, די התפלאתי שיש עוד כמוני.

הייתי רוצה את חוות דעתכם.
אני בן 33 עובד רוב היום וגר ליד ההורים, דבר שלא בדיוק מוסיף נקודות לזכותי. יצאתי עם חברה טובה לעבודה, שגם היא ללא ניסיון, שבהן היו מעט מזמוזים. לצערי לאחר כמה ניסיונות החליטה שזה לא זה ועכשיו הקשר בינינו נהרס.
הבעיה שלי שעל מנת להיפתח ולהיות באמת אני, אני צריך להרגיש בנוח. עכשיו נרדמתי ללאבמי, כי נמאס לי להיות לבד ואין לי דרך אחרת להכיר, הבעיה שאני נבעת מעצם הפנייה, לא הצלחתי להביא את עצמי לשלוח הודעות וכן כאשר פנו אלי בקושי הצלחתי להתכתב איתן, זה דרש ממני המון כוחות לעשות זאת. אני כל הזמן מפחד מהרגעים האינטימיים שאצטרך להגיע אליהם, הפחד משתלט שבכלל אצטרך להחזיק איתן ידיים ובכלל מחוות אחרות שכאלה. כל הזמן חושב מה יהיה בעתיד, מגורים, ילדים, בילוי משותף וזה עוד לפני שדיברתי איתה פעם אחת.

לא הבנתי כלום

האם אתה חושב על 'מה יהיה בעתיד '' בקטע רע? (ילדים מגורים וכו)
&nbsp
ומה רע בלהחזיק ידיים?
כאילו האם זה רע בכלל?
&nbsp
אתה נמצא באתר הזה כדי למצוא זוגיות
השאלה היא האם אתה רוצה בזוגיות?
&nbsp
או שהמשפחה שלך לוחצת למצוא בת זוג?
&nbsp
תהיה כנה עם עצמך
אתה לא חייב לענות על השאלות הנל בפורום
אלא לעצמך ...
&nbsp
לדעתי אתה חושב מידי על העתיד (האם זה דפוס? שבו אתה תמיד חושב רחוק מידי? )
&nbsp

yellowshirt

New member
שינוי זה מפחיד

הפחד שלי נובע שזוגיות תביא שינוי.
אני רוצה מישהי לחלוק איתה את החיים, מישהי שאוכל להגיד לה איך עבר לי היום ולשמוח ביחד, אבל ההבנה שזה יגרום לשינוי כל כך משמעותי מעט מהמם אותי.
לחשוב שאם אמצא מישהי אצטרך לגור ביחד ובעתיד גם יהיו ילדים גורם לי לתהות אם בכלל אני יכול לעמוד בזה.
כל הזמן אני חושב על העתיד הרחוק ולא על השבועות הקרובים.

jSb1

New member
גם אני כזה, משתי הבחינות.

המחשבות על העתיד הרחוק מאוד מטרידות בהחלט. אבל צריך לזכור שאין טעם לדאוג לעתיד כ"כ רחוק, כי הכל עוד יכול להשתנות עד אז (קל לומר, אני יודע, אבל אני אומר את זה מניסיון. זה אפשרי). צריך לאט לאט לרכך את המחשבות האלה ולהדחיק אותן מתוך ההבנה שאין טעם לחשוב על מה יהיה בעוד 10 שנים, כשאנחנו לא יודעים מה יהיה בעוד חודש, מכל בחינה אפשרית.
כאמור, זה לא קל אבל אפשרי. תחשוב על חצית הגשר כשתתקרב אליו, לא עכשיו, כשהוא בכלל לא באופק.

גם לי אין מושג איך מחזיקים משפחה וילדים, מאיפה מביאים את האנרגיות הנפשיות והפיזיות. אבל גם לא חשבתי פעם שאתמודד בו זמנית עם עבודה חדשה, דירה חדשה וזוגיות חדשה, הכל בו זמנית. לפעמים החיים מפתיעים אותנו, אנחנו לא באמת יודעים משהו.

לגבי השינוי בחיים, גם פה אני מאוד מזדהה. לא רציתי שהחיים שלי ישתנו, חיים שגיבשתי לעצמי במשך 35.5 שנים, היה לי נוח ולא רציתי לוותר על כלום. אבל כשיש דברים שצצים וגוזלים לך זמן פתאום בלי לשאול אותך (עבודה חדשה, דירה חדשה), ובמיוחד כשיש משהו מעניין וטוב כמו זוגיות חדשה, אז פחות חושבים על דברים אחרים. האנרגיות, תשומת הלב והזמן פתאום מתחלקים אוטומטית בין הכל, והכל מתארגן מחדש. כמובן שזה מאוד אינדיבידואלי, שזה תלוי באילו תחומים של שינוי מדובר, שזה תלוי בעבודה ובזוגיות הספציפית וכו'.
אבל אפשרות כזו, שדברים יסתדרו, קיימת. זה לא בטוח, זה לא ודאי, אבל זה אפשרי.
גם אם קטונתי, כשאני בעיצומה של הפעם הראשונה שאני חווה דבר כזה, נראה לי שאפשר לומר שהאפשרות קיימת.

dovk

New member
המצב שאתה מתאר מבקש התערבות מקצועית

בעברית - טיפול פסיכולוגי/פסיכותראפי.

באופן תת-מודע השארת את עצמך במצב בו אתה לא מתמודד עם הרבה דברים שקשורים להתפתחות האישית. במו מקלדתך כתבת שאתה "מפחד מהרגעים האינטימיים... ... להחזיק איתן ידיים ובכלל מחוות אחרות כאלה" - אתה מדבר על ההתנהלות המאוד בסיסית של קשר אינטימי וזה יוצר בך רתיעה.

דווקא נכון לך מאוד לנסות להתחיל את הדרך עם בחורה במצב דומה (כאן זה מקום מצויין למצוא אחת כזו), אבל לא למהר להרים ידיים... ואולי להעזר במשותף במטפל מקצועי, כשהמטרה של שניכם היא לצאת מהמצב בו אתם נמצאים... ואז, או שתיווצר לכם זוגיות, או שתלכו בהמשך כל אחד לדרכו עם הרבה יותר כלים להתמודד עם המציאות.

דרך אגב, גם קבוצה טיפולית יכולה לעזור לך מאוד.

למעלה