חוסר נתינת אמון-

חוסר נתינת אמון-

היייי, אני חדשה, שמי הוא נטע (היי יעל והעצלנית!) ותמיד תהיתי- למה יש אנשים שלא נותנים אמון? אמון זאת מילה מסובכת. יכול להיות שתגידו בגלל שמישהו נפגע, או בגלל האישיות, אבל עדיין נותנים אמון לאנשים מסויימים לפעמים, אפילו אם הוא הרכלן הגדול ביותר שאתה מכיר. "חבר אמיתי, משמעו תמיכה." אם הפתגם הזה נכון, למה אנשים לא מצליחים ליצור חברים אמיתיים? חברים שאפשר לספר להם הכל? ואם אתם יודעים שהוא חבר אמיתי, ויש לכם נסיון איתו, למה קשה לפתוח את עצמך לפניו? מחשש הפגיעה? זה ידוע שהוא לא יפגע בך. אז למה בכלל אנשים נותנים אמון באנשים אחרים ומגלים להם דברים, אם הם בטוחים שיבגדו בהם? או שלא בטוחים, ואז נבגדים, ואז למי שנפתחת בעבר ויודע שהוא לא יספר כלום, למה אתה לא נפתח יותר בפניו? כל העניין של פילוסופיה מאוד מעניין אותי. משום מה, יחסים בין אנשים היו האהובים עלי. (אולי אני זהבונית?..)

itsikd

New member
אמון וביטחון עצמי

בכדי שתוכל לתת אמון אמיתי במישהו צריך שני דברים 1. קודם כל הרבה ביטחון עצמי - להאמין שאף אחד לאף לא יכול לפגוע בך ולא משנה מה הוא יודע עליך. 2. למצוא מישהו/י דומה מעטים ובודדים הם האנשים שמסוגלים לדבר מליבם וכל מה שעל ליבם ראיתי הרבה אנשים שאמרו שהם כנים אבל בעצם כל הזמן שיקרו לעצמם !! אני יכול להגיד לך שאחרי הרבה שנים גיליתי שיש עוד אנשים כמוני שאין להם בעיה לדבר מהלב ולחשוף את עצמם כי הם לא מפחדים מעצמם !! וחברות כזאת היא הדבר הכי טוב שיש ! וחבל שהרוב מפסיד בגלל הפחד וחוסר הביטחון

LuNaTiC

New member
כן, חברות כזאת זה באמת נהדר...

ובאמת, קודם צריך להיות כנים עם עצמכם... ואז צריך להיפתח לאחרים, כי כל אחד צריך חברים, וחברים אמיתיים, שתומכים בכל מצב ולא ימעלו באמון שלו...

itsikd

New member
ועוד משהו קטן

חברים אמיתיים מגיעים כאשר את/ה מגיע למסקנה שאתה יכול בעצם גם לבד אהבה אמיתית מגיעה אחרי שאת/ה אוהב/ת את עצמך לא משיגים חבר/ה או אהבה בגלל שרוצים אלא מתוך הכוח שזה רק הדובדן שעל הקצפת ולא הקצפת עצמה

Nagini Potter

New member
אני סומכת על כל החברות הקרובות שלי

ואני חושבת שיש לי יחסית הרבה חברות קרובות... (דגש על ה´חושבת) אני לא סומכת בדרך כלל על אנשים, אבל עם חברות קרובות שלי אני מדברת בלי לחשוב בכלל, כי אין לי ספק שהן בחיים לא ייפגעו בי! מצד שני, אם אני נפתחת כל כך בקלות לכל כך הרבה אנשים, יש סיכוי ענקי שאני אפגע... Nagini Potter

^^flower^^

New member
ומצד שלישי

אם לא תיפתחי לכמה אנשים תפגעי בעצמך עוד יותר כי לא תתני לדברים שאת רוצה לצאת ממך לא תוכלי לשתף, לא יוכלו לעזור לך וכ´ו ולכן "הסיכון" שאת (ובעצם כמעט כולנו) משתלם וטוב להסתכן ולקחת אותו!!

Hell is beige

New member
לא נראה לי

נראה לי שזה ההפך שאי אפשר להעריך את עצמך באמת עד שאתה מכיר אנשים שאתה יכול לראות בהם בבואה של עצמך - תאומי נפש. כנ"ל על אהבה.

"כשחברים, אפשר לעשות הכל"

כנראה. אבל לפתוח את הלב בפני מישהו, זה קשה. מי שאני הכי בוטחת בו בעולם, לעולם לא יבין אותי. אף אחד לא מכיר אותי אפילו לא אני. קשה ליצור חברות מהסיבות שפשוט כל האנשים מפחדים מזה. אף אחד לא מוכן מהתחייבות... או שלפחות נראה לי ככה

itsikd

New member
שני דברים

קודם כל תלמדי להכיר את עצמך דבר שני - יש אנשים כאלה רק שעוד לא הכרת אותם !! אם זו לא חוצפה - בת כמה את ?

itsikd

New member
WOW

האמת את מדברת כמו אחת הרבה יותר גדולה הרבה בגילי המופלג לא יכולים לדבר כמוך

אני מניחה שזו מחמאה...

אני תמיד הייתי "תמהונית" כזאת. מחפשת את משמעות החיים. אני פשוט, פשוט זה חלק ממני.

itsikd

New member
33

וזה דוקא טוב שאת תמיד שואלת שאלות הרוב מעדיפים להסתפק בתשובה הברורה והפשוטה במקום לחקור

Nagini Potter

New member
גם אני חיפשתי את משמעות החיים....

וגיליתי... שאין! (מישהו גילה אחרת?) אז המקסימום שאנחנו יכולים לעשות זה לנסות לחיות עם זה.... לא? Nagini Potter

^^flower^^

New member
אולי יש, אולי אין אבל...

אולי אין ואתה צודק אך אולי יש ואתה טועה לכן העיצה שלי אלייך: אל תעשה הכללה כזו, פשוט הפסק לחפש, אם מישהו ימצא פעם אז יהיה נחמד אך עד אז עדיף לא לחפש כל כך הרבה! והיה והגורל ירצה אנו ניפגש עם המשמעות ונבין אותה!! ללא חיפוש וללא מאמץ...

למעלה