חוסר עצמאות ועניין

• פותח הנושא osny
  • פורסם בתאריך

osny

New member
חוסר עצמאות ועניין

שלום אשמח לקבל עזרה בסוגיה המטרידה אותי ביותר בקשר לביתי בת ה- 3 היא ילדה אינטליגנטית וחכמה לכל הדעות, ואנחנו מאוד מקפידים על חינוך נכון כלומר חזית אחידה, לא זה לא, אם איימתי אז לקיים וכדומה. הבעיה איתה שהיא מאוד לא עצמאית וכל דבר רוצה שיעשו בשבילה - כמובן שיש דברים שאנו מתעקשים ולא מסכימים, ומעודדים כשהיא כן עושה בעצמה, למשל קינוח אף או להתפשט ולהתלבש, אבל משום בנושא הזה זה לא עוזר, אין לה את הרצון לעצמאות. ובעניין דומה, גם אין לה סבלנות לשבת ולעשות דברים בעצמה, היא מתייאשת מהר. לדוגמא: דפי עבודה שכל מה שצריך לעשות זה לקשקש עליהם עם עפרון ומופיע ציור, קישקשה 5 שניות ואמרה שהיא לא יכולה. אני רואה את שני הדברים כדבר אחד שנובע מאותו מקום. אשמח לקבל עצות, כיצד עלי לעודד אותה לעצמאות ועניין בלי להתייאש ולהתבכיין שהיא לא יכולה... תודה מראש!

ממליצה בחום להצטרף לקבוצת הורים

שלום רב, ברצוני להציע לכם בחום להצטרף לקבוצת הורים לומדת. מה תזכו ללמוד שם? א. שיטות חינוך עדכניות למשל, במה אפשר להחליף איומים, הטפות, עקשנות וכיו"ב . ב. ללמוד איך לפתח בקרב הילדה דימוי עצמי של אדם יכול. ג. איך לפתח אצל הילדה עצמאות, אחריות ובטחון עצמי אשר תואמים את גילה. מה דעתך? • אני לא כל כך מבינה את הדינאמיקה המתוארת: את כותבת שמחד אתם " מתעקשים ולא מסכימים" ומאידך " זה לא עוזר". כלומר? בסופו של דבר אתם עוזרים לה? או לא? איך לבסוף היא מתפשטת ומתלבשת? • איך אתם מגיבים כאשר היא מקשקשת 5 שניות ואומרת שהיא לא יכולה? בברכה, עינת גבע, מכון אדלר.

osny

New member
תשובות לשאלותייך

שלום עינת קודם כל תודה על תגובתך ברצוני לציין שהשתתפתי כשנה בקבוצה שם דנו בנושאים מגוונים על אמהות וחינוך. בנוסף אני מרבה לקרוא ולהתייעץ, למרות שכמובן איני מומחית ותמיד יש מה ללמוד ואשמח להשתתף בקבוצת הורים, אך כאשר באתי למפגש נסיון מצאתי את עצמי, בלי לזלזל כמובן, בקבוצת הורים ששאלו המון שאלות בסיסיות שיכולתי לענות בעצמי. לכן אשמח לדעת אם יש איזו קבוצת מתקדמת יותר של הורים שכבר עברו כבר כמה וכמה סדנאות או משהו בסגנון. בנוגע לשאלותייך: • אני לא כל כך מבינה את הדינאמיקה המתוארת: את כותבת שמחד אתם " מתעקשים ולא מסכימים" ומאידך " זה לא עוזר". כלומר? בסופו של דבר אתם עוזרים לה? או לא? איך לבסוף היא מתפשטת ומתלבשת? : זה תלוי עד כמה יש זמן או אין זמן. אם אין אז לפעמים נותנים אולטימטום קצר ואז עושים בעצמנו בכוח והיא כמובן לא אוהבת את זה. לפעמים אני נותנת לה לבחור פריט אחד שהיא תלבש בעצמה ואת השני אני מלבישה או שהיא מתפשטת ואני מלבישה. אני חושבת שברוב המיקרים יוצא שאנחנו מלבישים אותה או לפחות עוזרים. אני מקווה שאולי עכשיו כשיהיה קיץ יהיה לה קל יותר להתלבש בעצמה ואז אולי זה ישתפר, אבל באופן כללי זה הגישה המתפנקת והמתייאשת שלה שמבאסת אותי... אני בטוחה שיש כאן אלמנט של אופי ולא רק חינוך, אבל הייתי רוצה לשים דגש על נקודה זו כי אני חושבת שזה עניין חשוב. • איך אתם מגיבים כאשר היא מקשקשת 5 שניות ואומרת שהיא לא יכולה: אני אומרת לה שהיא הצליחה יפה מאוד ושאם היא תקשקש עוד קצת אז יראו את התמונה. לפעמים אני מציעה לעזור לה אבל אני לא בטוחה אם זה טוב או לא, כי מצד אחד אני לא רוצה שהיא תפסיק ומצד שני אני רוצה שהיא תעשה לבד את הדברים. אז האם לעזור או לא? באיזו מידה?... ושוב תודה!!

הצעה...

שלום רב, אני מציעה לך להתקשר למכון אדלר הסניף הראשי בהרצליה. ולבקש הפנייה לסדנא למתקדמים ליד אזור מגורייך. עינת גבע, מכון אדלר.

למעלה