חוסר רצון להתקלח

משהמשה2

New member
חוסר רצון להתקלח

שלום אמי לאחרונה מוצאת יותר תירוצים כדי לא להתרחץ,דבר שעד היום לא היה. האם דבר זה ידוע בחולי אלצהיימר ומה ניתן לעשות? תודה

קורנית

New member
גם אצלנו זה היה כך

בתחילת החורף התברר שזה בגלל שהיה לאמא קר, להכנס ולצאת מהמקלחת, למרות שיש בבית הסקה מרכזית (ירושלים). הפתרון היה לקנות מפזר חום קטן וחזק. מחממים את המקלחת לפני ותוך כדי (דלת פתוחה, המפזר בדלת, כי אסור להכניסו למקלחת - בטיחות) ואת חדר השינה אחרי, שתתלבש שם בחום. עזר פלאים - אין יום שמסרבת להתקלח

zs1957

New member
חוסר רצון להתקלח -משה משה 2

היי משה משה 2 יש חולי אלצהיימר שאינם רוצים להתקלח. אנני יודעת מה הסיבה? ממליצה לעשות לאמא אמבטית קצף עם מלח ריני של ים המלח. מיפ חמימים + עיסוי בספוג יעשה לה טוב והיא תרצה ותהנה. יתכן שיהיוקשיים בהבאתה למקלחת, אך יש להבסיר לה שצריך לנקות את הגוף כי אחרת הלכלוך יגרום לפצעים וזה יגרד ויכאב,אולי אז תסכים להתקלח. לאחר הרחצה רצוי למרוח א גופה בקרם טוב וריני. חולי אלצהיימר אוהבים ריחות נעימים. קרם לחות לגוף שנספג מהר ומותיר ריחו לשעות רבות. בהצלחה ברחצה!!!. תספק מה קורה. זהבה שחם

ronnyw

New member
סרבנות מקלחת

משהמשה, נושא כאוב, אבל קיים אצל חולים רבים. אצלנו הבעיה לא היתה חימום, מים חמים או כל ענין טכני אחר. היו שני גורמים: 1. היה לה קשה להסתדר לבד. הוספנו ידיות תמיכה לקירות וכיסא מפלסטיק שאיפשר לה רחצה בישיבה, וזה עדין לא הספיק. האפשרות להעזר על ידי העובדת הזרה לא התקבלה, אימא טענה שהיא לא זקוקה לעזרה. אז נעזרנו במעון היום שלה - שם רוחצים וחופפים אותה פעמיים בשבוע. זה לא מספיק - אבל יותר טוב מכלום. 2. איבוד שליטה על סדר היום. הרבה פעמים טענה בביטחון גמור(ונראה לי שבאמת האמינה בכך) שכבר התרחצה. ולך תיתווכח !! כיום, כשמצבה התדרדר ויכולת הההתנגדות שלה פחותה - אבא שלי והמטפלת פשוט כופים עליה להתקלח. בדרך כלל היא משלימה ומוותרת. אם מתנגדת מאוד - מוותרים לה (הפעמיים בשבוע במועדון מתקתקים קבוע). מזה תבין שקשה מאוד לייעץ. מה שכן - וודאו שהמקלחת אכן נוחה (חימום, מעקה להאחז בו, כיסא, שטיח מסיבי למניעת התחלקות וכו'). חוץ מזה ייתכן שצריך להכריח. החליטו על כמות מקלחות שהן "מסט" - אולי פעם ביומיים או שלושה מספיק.(תלוי גם מה מצב ההגיינה שלה). סך הכל הם מבלים את רוב יומם בבית, לא מזיעים, לא עוסקים בעבודות מלוכלכות, ושווה אולי לוותר קצת על מקלחות ולחסוך קרב יומיומי. (כפי שתמיד נכתב כאן - הברירות הן לא בין פתרון טוב לרע, אלא למצוא את הפחות גרוע...) בהצלחה

ענתי44

New member
עוד על מקלחות

עם אמא שלי, האישה הכי נקייה במזרח התיכון, היה אותו דבר.אצלה הבעיה שהיא על כסא גלגלים ויש קשיים במעבר בין הכסאות.אז בהתחלה כפיתי עליה. והיא היתה זועפת אבל בסוף נהנית. עשיתי לה מסג' בברכיים הכואבות ושרתי לה ( את כל השירים ביציע 5 של הפועל) וכל דבר שעשה לה טוב. עכשיו, כמו אצל רוני היא מקבלת מקלחת 3 פעמים בשבוע במרכז יום ואני מוסיפה עוד פעם בבית. כל פעם זה מריבה אבל אין ברירה.חייבים. אני הפסקתי לשאול אותה אם היא רוצה להתקלח כי אני אקבל את התשובה " עשיתי כבר!" אני שואלת אותה איזה שמפו היא רוצה? או איזה מגבת לשים באמבטיה או אם היא רוצה לפני או אחרי.ואם היא אומרת לא אני מלחיצה אותה אלא אם היא ביום גרוע שאז אני מוותרת.

למעלה