חוסר שינה בעקבות מתן אומגה 3..

חלילית2

New member
חוסר שינה בעקבות מתן אומגה 3..

תופעה מוכרת? לאחרונה הילד נרדםם נורא מאוחר, לוקח לו כ-40 דקות להירדם מה שעד עכשיו לא קרה, ובעיקר, הוא התחיל להתעורר באופן קבו בחמש וחצי בבוקר..
הם זו תופעה ידועה ומוכרת בעקבות מתן אומגה 3? ואם כן, מה עושים בשביל להחזיר אותו למצב הקודם? כל הבית לא מתפקד כשהילד קם בשעות כאלה..יש עצה?

אבא28

New member
מוכר וידוע

גם אנו חווינו את זה בהתחלה. יש זמן הסתגלות של הגוף לתוסף. כדאי בשלב ראשון להרחיק משעת השינה אך לא להקטין את המינון. אחרי ההסתגלות, אצלנו אין בעיה. האם את מתספת במגנזיום? אצלנו זה עושה נפלאות לשינת הלילה ולמשך ההרדמות. בהצלחה

חלילית2

New member
תודה רבה אבא 28.

אז ככה: קודם כל אני באמת נותנת לו את האומגה אחרי האמבטיה בערב, אז אקח לתשומת ליבי את הצעתך ואתחיל לתת לו את האומגה בשעות הבוקר. הוא גם מקבל את כל ה-5 מ"ל בפעם אחת, ונדמה לי שקראתי באחת ההודעות האחרונות של רז שעדיף לתת את זה פעמיים ביום, כי אז זה יותר אפקטיבי. אני צודקת רז? כמה זמן לקחה ההסתגלות אצלכם? אנחנו כבר לוקחים את האומגה חודשיים, תיכף מסיימים בקבוק שני של שמן. האם זה הגיוני שגופו עדיין מסתגל? ודבר שלישי, אני לא מתספת במגנזיום אבל אשמח לעשות זאת אם זה ישפיע על השינה שלו. מה עוד עושה המגנזיום? למה עוד הוא טוב? תודה רבה שוב על התשובה.

bisty

New member
מנסיוני הדל ביותר

לא נראה לי שכדאי לתת בלילה אלא בבוקר את כל הכמות או חלק בבוקר וחלק בצהררים אבל לא בלילה. חוץ מזה אולי כשאי שתנסו אמבט מלח אנגלי או קרם מגנזיום? תעשי חיפוש כאן ובפורום השכן עם המילה אפסום - היו הרבה הודעות בנושא.

כדאי לתת בוקר וצהריים עם מזון שמן

כדי לעזור בספיגה הדרגתית וכדי שהמוצר יעזור לילד בשעות היום. במיוחד כאשר זה מפריע להרדם. על קיבה ריקה, זה ממש לא היה טוב אצלנו.

אבא28

New member
המגנזיום מרגיע

זהו אחד התוספים הבטוחים ביותר לשימוש. ניתן להישתמש באפסום סולט (מלח אמבט) עשיר במגנזיום, לקנות קרם מוכן, או להכין ע"פ מתכון בפורום של תלמה. בהצלחה ולילה טוב.

חלילית2

New member
תודה לכולם, ושאלה על "קרם" המגנזיום

אז ככה: קניתי את מלח האפסום ושמן שקדים כמו שהיה כתוב במתכון. אז קודם כל לא ידעתי האם להמיס את המלח במים רתוחים או שמדובר במים רגילים. שנית, מה שיצא לי זה לגמרי שמן. אין שום קשר בין זה לבין המירקם של קרם רגיל שאנחנו מכירים..ושאלה אחרונה, האם צריך להחזיק את ה"קרם" הזה במקרר?

bisty

New member
גם לי יצא שמן

השתמשתי במים רתוחים אבל השמן והמלח נפרדו לשתי שכבות. לפני כל מריחה (אחרי אמבטיה) הייתי פשוט מנערת היטב את המיכל. אצלנו זה לא עשה כלום אבל לדעתי שווה לנסות,זה בוודאי לא יזיק והילד יהנה מהמסאג'
לא צריך להחזיק במקרר. לפני מה שאני קוראת כאן הכי טוב זה לעשות אמבטית מלח (בלי סבון) שבשבילה צריך כמות מלח גדולה יחסית (כוס וחצי?) והילד צריך לשכב באמבטיה כדי שהמלח יספג.

razgalili

New member
אמבטיה של מלח

צריך שהמים יהיהו מסוננים בלי כלור - אבל צריך את זה בכל מקרה. ואפשר בשקט לתת לילד לשחק במים, הוא לא חייב לשכב בפנים בלי תזוזה. אחרי הכל המקום בו הקליטה מתרחשת הוא על העור בשכבה דקיקה. מספיק שהעור לח. אמבטיה הרבה יותר יעילה מקרם בגלל שהחום של המים מרחיב את כלי הדם בעור. אם משתמשים בקרם עדיף לשים אותו אחרי אמבטיה חמה. ולהכין את הקרם משמן שקדים או משהו לא אלרגני אחר.

חלילית2

New member
תודה רבה לכולם.

אתמול מרחנו את השמן אחרי האמבטיה ונראה שזה עזר לפחות מבחינת הזמן שלקח לו להירדם. הזמן התקצר מ-40 דק' ל-20 דקות. בינתיים אני לא רואה שיפור מבחינת אורך השינה. הילד הקיץ כהרגלו ב-5:45 בוקר..
אולי הערב ננסה לשים מלח באמבטיה. האם אכן זו הכמות? כוס וחצי של מלח על אמבטיה חצי מלאה?

למעלה