חוסר שיתוף פעולה

f u f u

New member
טיפול פיזיותרפיה אמור להכאיב?

יש לי ילד בן 3 חודשים. נשלחנו לקבל הדרכה בגין טונוס גבוה בחגורת כתפיים, שרירי הצואר מקוצרים ויד שמאל אף היא ספסטית מיד ימין - לא בעיה חריפה אך נדרשת התיחסות. הכל טוב ויפה, והגעתי להדרכה אצל פיזיותרפיסטית. היא בדקה כל מיני רפלקסים ברגליים כמו התרחבות של בהונות הרגליים ע"י גירוי ברגל וכיוב'. הילד שלי זעק מכאב
ולא ידעתי מה לעשות. בהמשך, היא הפנתה לו את הראש ימינה ואת הרגליים שמאלה כשהן מקופלות, וכאן בפירוש היא הפעילה כח רב והזעקה של הילדון הפכה לבכי. הוא לא הסכים לשתף איתה יותר פעולה. אני ביקשתי להפסיק את ההדרכה. שבוע הבא יש לנו שוב תור להדרכה ואני מאוד חוששת. תוכלי לעזור לנו? האם ממה שהבנת הילד אמור לכאוב? האם לטיפול בלי שיתוף פעולה יש ערך..? אשמח לתשובות.

AMI-101

New member
להכאיב? Hmmmm....

אני לא פיזיוטרפיסת לילדים אך כמה מהדברים שתארת נשמעו לדעתי כחלק מהבדיקה עצמה לפעמים הבדיקה לא נעימה, אך להכאיב? אני חושב שלא הטיפול שונה מהבדיקה ולא אמור לכאוב חוץ ממקרים מיוחדים, שלפני זה מסבירים לפציינט מה, מי, מו, אני מדגיש שוב, אני לא פיזיוטרפיסת לילדים, וגם לא הייתי שם. אולי תפני את השאלה לפיזיוטרפיסת שלך לפני הטיפול, ואם עדיין לא נח לך איתו/ה אז מצאי לך פיזיוטרפיסת אחר שכן טוב ונח לך איתם מקווה שעזרתי ביי עמי

כאב בטיפול

FUFU שלום, ילדים זה לא תחום התמחותי אך אענה בכל זאת. באופן כללי, יש הרבה מצבים במהלך טיפולי פיזיותרפיה שנגרמים כאבים מסוימים. בטיפול במבוגרים מקבלים את הסכמתם ומסבירים להם מה הסיבה לכאב וע"י כך זוכים לשיתוף פעולה בטיפול. אני מניחה שאצל ילדים זה אחרת. לוקח זמן עד שהמטפל רוכש את אמון הילד וזוכה לחיבה בטיפול רגיל. על אחת כמה וכמה בטיפול שיכול להכאיב. אני מבינה את התלבטותך (בעיקר כאמא) ומה שאני הייתי עושה זה קודם לדבר עם המטפלת. שתסביר לך את הרציונל שעומד מאחורי הטיפול והטכניקות שאותן היא החליטה לבצע. מה ההשלכות של הטיפול ללא כאב ועם כאב. האם יש דברים שאת יכולה לבצע בעצמך לאחר תירגול הדרגתי עם הבן שלך ובמסגרת הבית (בלי לחץ של זמן ומטופלים נוספים שעומדים בתור). לסיכום...גם את צריכה כימיה עם המטפלת של הבן שלך ואם אין אז לא להתבייש לחפש ולהחליף מטפלים עד שגם לך יהיה אמון. ודבר נוסף..אני בהחלט חושבת שטיפול ללא שיתוף פעולה הוא ברב המקרים לא אפקטיבי. בהצלחה יעל

f u f u

New member
תודה לשניכם ../images/Emo51.gif

אני בהחלט אדבר איתה בפגישה הבאה, עזרתם לי מאוד. תודה.

אירית121

New member
חוסר שיתוף פעולה

בני בן ה-2.3 מקבל טיפולי פיזיוטראפיה פעמיים בשבוע ואינו משתף פעולה. הוא בוכה ללא הפסקה ואינו אוהב את הטיפולים אשר נעשים לפי דעתי בצורה אגרסיבית. השאלה היא האם הטיפולים האלה משיגים את מטרתם או שמא עלי להחליף פיזיוטראפיסטית שתעבוד איתו בצורה משחקית. אירית

למעלה