חוסר שליטה ,אובססיה

חוסר שליטה ,אובססיה

אין לי שום שליטה על החיים שלי
פיתחתי אובססיה קשה לאקס שלי שהוא בעצמו בן אדם לא תקין בעליל, אמור להיות לי כ"כככ קל להתנתק ממנו לא לרצות לדבר איתו
כל הדברים שעברתי בגללו , כל השקרים שספגתי ,בגידות ,הוא בכלל לא אהב אותי רק ניסה לנצל אותי , מירר לי את החיים תקופה ארוכה ובכל זאת אני לא מסוגלת לשחרר... כמה דפוקה אפשר להיות חסרת עמוד שדרה, פיתחתי אליו תלות רגשית עמוקה ואני סובלת , היתה תקופה קצרה דווקא אחרי שנפרדנו שהפכתי חשובה בעיניו ,היה אכפת לו , וגם את זה הרסתי עם האובססיה, רגשות אמבוולנטים קשים ונוירוטיות בלתי אפשרית עד שעכשיו כבר נמאס לו לגמרי ובצדק ,וברור שטוב שכך אבל קשה לי ככ ,אני צריכה אותו , קשה בלעדיו קשה לי לא לדעת מה עובר עליו איך עובר עליו..
הוא הקשר ובעצם הכל הזוגי הראשון שלי , הכרתי אותו לפני שנתיים והיום אני בת 23 מפחדת שהוא דפק אותי לחלוטין גם לאולי קשרים עתידיים אם יהיו , תמיד היה לי בטחון עצמי ברצפה ,דימוי עצמי נמוך ובנוסף אבא ז"ל שלא בדיוק היה חי בבית אפילו שההורים לא היו גרושים , אח גדול פסיכי שמירר לי ולאחיות שלי את הילדות וגם עכשיו הוא בלתי נסבל
אני רוצה לעוף מפה לא רוצה להתחיל ללמוד שנה הבאה וסוגשל נרשמתי בכוח למקצוע שאני אפילו לא יודעת אם אני רוצה ללמוד או אם הוא מעניין אותי
הייתי בחול במקום מושלם אבל זה היה עם האקס (שבתכלס הרס שם הכל ,שיקר סכסך והיה איתי מתוך אינטרס) הוא הרס שם הכל אבל מצד שני חוויתי איתו דברים שאני לא יודעת אם יהיה לי את הבטחון לעשות עם אחרים עם המשפחה שם ...

כל אחד שאינ אתייעץ איתו במשפחה יהיה לו את האינטרס שלו לתשובה, פעם הייתי מתייעצת עם האקס וגם לו היה את האינטרס שלו בתשובה..
אני רק רוצה להעלם לשכוח הכל להיות חייכנית ושמחה כמו שהייתי פעם . לא משנה כמה מחורבנים היו החיים שלי תמיד ידעתי לשים חיוך על הפנים לצחוק מכל שטות , הייתי הנסיכה של אמא שלי ,והתקלקלתי והפכתי לבנאדם עצוב ממורמר,חסר סבלנות הכל מאז שהכרתי תחתיכת אפס הזה שדפק לי תחיים

אנונימית, טוב שאת כבר לא איתו.

אני מבינה היטב את הכאב ואת הסבל שלך. זה באמת כואב. אבל תגידי לעצמך שזה כמו להגמל מהתמכרות. הייסורים שבגמילה שווים את התוצאה - לא להיות מכורה למשהו שהורס אותך. כתבת שהוא מירר את חייך, בגד, שיקר , ניצל אותך. אם כן את מודעת לכך שהקשר הזה היה רע לך, וטוב שנגמר.
ומה עכשיו? עכשיו אולי הגיע זמן לראות קצת *אותך*, לטפל *בעצמך*, לתת לך מקום, לגרום לעצמך להרגיש שווה יותר, כדי שהקשר הבא לא יהיה עם עוד אחד כזה שלא יראה אותך ולא יאהב אותך, אלא עם גבר שבאמת ראוי לך, ושידע לאהוב אותך ולהוקיר אותך כמו שמגיע לך... מה את אומרת?

אין לי כוח כבר או תקווה

אין לי ספק שזו התמכרות
אבל כבר הייתי שם כבר הייתי בתקופה שלא דיברתי איתו ואת האמת , זה לא עזר בכלל
זה הפריע לי להתנהל ובאותה תקופה גם עשיתי את הפסיכומטרי שלי ובמקום ללמוד כמו שצריך רק חיפשתי מה חדש איתו ומה איתו (ברשתות החברתיות) הכי סטוקרית שיש ולא גאה בזה בכלל..
אבל זה מה שהיה ואין לי את הכוחות שזה יהיה שוב כאילו אם הייתי יכולה פשוט להעלים אותו מהזיכרון שלי זה יכל להיות מושלם
יש לי מספיק בעיות בחיים גם בלעדיו אבל הוא הדבר היחיד שמשפיע עלי
כשאנחנו בקשר טוב כשאני מרגישה שהוא גם רוצה וצריך אותי אז טוב לי
כשאני רק מתחילה להרגיש שהוא מתרחק אני כמו בקריז אני אבדוק אחפש מה שאני יכולה...

הוא לא בן אדם רע .. ויש לו קסם וחיוך שיכול להאיר לי תיום באמת .. ויש לי אמפתיה באמת גדולה אליו, הוא בעצמו נפש פגועה רק שהדרך התמודדות שלו פוגעת חוץ מבעצמו אז במקרה הזה היא פגעה גם בי .. אני בכנות חושבת שהוא מכור למין אם זה באמת הכל הזמן לחפש ולראות את כולם כאובייקט מיני במידה כזאת או אחרת ואם זה להיות מכור לאפליקציות גם סתם בשביל הפלרטוט ולאגו.. וזה הרי ברור שזה בא ממקום של בריחה מסוימת מהמציאות .. וזה עובד לו.. פשוט אני נפגעתי בתהליך ועדיייןןן מגלה אמפתיה וכואב לי עליו והוא חשוב לי...
ואני לא יודעת איך להעלות את עצמי לטפל בעצמי , מאז שאני זוכרת את עצמי אני עם דימוי עצמי נמוך אני מכירה את כל החרטות והקלישאות שאומרים אבל זה לא באמת עוזר ולא חושבת שמשהו יכול לעזור או לשנות...
לצערי אנשים לא באמת משתנים...

נכון, אנשים באמת לא משתנים

אם הם לא עושים עבודה. אבל מאוד מאוד משתנים אם כן. אני יכולה להעיד על עצמי שמאוד השתניתי בעשר השנים האחרונות, ואני עדיין משתנה. גם הרגלים ודפוסים מאוד בסיסיים ומושרשים - אפשר לשנות אם רוצים ולא מתייאשים ואם יש מודעות. בת כמה את עכשיו, 20 בערך? את עוד בגיל שקל לשנות, וערך עצמי נמוך זה דבר שבהחלט ניתן לשינוי, ואולי קל יותר מחלק מהדפוסים המזיקים האחרים - שגם הם ניתנים לשינוי עם עבודה. עזבי סיסמאות וקלישאות, אני מדברת על לקבל הדרכה אמיתית, ולעזור לעצמך לצמוח לכיוונים בריאים (יותר). שלא תמצאי את עצמך הולכת ממערכת יחסים מזיקה אחת למערכת יחסים מזיקה אחרת כל החיים...

devil duck

New member
לדעץי אץ טועה

אנשים משתנים כל הזמן גם אם הם לא עושים עבודה, נסיבות החיים משנות אותנו.

יש לנו דפוסי "ברירות מחדל" שרק הולכים ומתחזקים בכל שימוש בהם

אז איך נשתנה אם לא נעבוד על זה במודע?

devil duck

New member
חלק ממה שקורה לנו משנה אותנו.

מעשה שטן, השינויים האלה הם לא בהכרח את השינויים אותם אנחנו רוצים.

יש לך שליטה!

שלום אנונימית,
בואי נבחין בין שליטה לבין רמת קושי.
הצלחת להוציא את האיש מחייך למרות כל הדברים הטובים שיש בו וזו שליטה!
אכן מאד קשה להיות בלי אחרי שהתרגלנו להיות עם, והדברים הטובים שבו חסרים לך, כך שתחושת הריק והרצון האובססיבי לדעת מה קורה איתו - זו תגובה טבעית ונורמלית.
המבחן שלך עכשיו הוא להיות עם הקושי ולא להיבהל ממנו, ולתת לזמן להרגיע.
זה יכול לקחת זמן אבל זה יגיע, ואיתו אפשרויות חדשות, בריאות יותר.
את בכוון הנכון!
בהצלחה,
חלי

דווקא שליטה אין לי

אין לי שליטה , ניסיתי עשרות פעמים להוציא אותו מהחיים ודווקא שליטה אין לי, תמיד הרגש ניצח .. מודעות יש לי בשפע , הוא לא שווה להלחם עליו הוא לא שווה תעצבות שלי אבל בסופו של דבר הוא זה שהוציא אותי מהחיים שלו ולא להפך .. ודווקא בגלל המודעות שלי הייתי מתהפכת עליו כל שני וחמישי עד שעכשיו הוא זה ששם לזה סוף בגלל משהו שאמרתי לו שנורא פגע בו .. משהו שלא אמרתי כדי לפגוע בדיוק להפך אמרתי כי אכפת לי .. וזאת היתה טעות כי זה אחד כסודות הכי גדולים שלו שגיליתי בטעות..

אני אוסיף

בגלל שככ לא סמכתי עליו תמיד הייתי מחפשת את הדברים האלו שיוכיחו לי שהוא או משקר או בוגד או וואטאבר (וגם כמעט תמיד מצאתי) הייתה נגרמת דרמה גדולה של בכי שלי ותחנונים שלו שתמיד גם היו מרגיעים אותי וככה זה היה עובר..
מכל הנבירה הזאת בפרטיות שלו גיליתי בין היתר שהוא דו מיני עמוק עמוק בארון כשכלפי חוץ הוא הומופוב וזה כיבכול דוחה אותו.. כשהבנתי את זה זה פתאום הסביר לי את כל ההתנהגויות האלה שלו ואת החוסר בטחון שלו וההתמכרות שלו למין (בין אם פיזית ובין אם פלרטוטים באפליקציות) על זה אני יודעת כבר 3-4 חודשים אבל ברור שזה לא משנה לי מה שאני חושבת עליו וזה גם באמת נתן לו איזשהי אנושיות שהיתה חסרה לו בעיני..
עם זאת אני עדיין תמיד ידעתי שאני צריכה להתנתק ממנו אבל אף פעם לא הצלחתי ,אחרי חודשיים ככה אולי פחות שהיינו רק מדברים רבים מדברים רבים השלמנו לגמריי ובפעם הזאת הרגשתי שהוא באמת צריך אותי ושאני חשובה לו, לא בגלל אינטרס מסוים שהיה לו ממני או איזשהי סיבה נסתרת.. אבל למרות שאני הייתי מושקעת כולי בו הוא עדיין לא התמסר רק אלי שזה לגיטימי כי אני התעקשתי שלא לחזור אליו אבל עדיין הפריע לי שאני פשוט לא מספיקה לו ,ושהוא חייב תמיד להכיר עוד ועוד מטרות אם לקרוא לזה ככה...
זה היה גורם לי להרבה רגשות מעורבים והייתי ממש נוירוטית כשהוא איתי וכיף לי איתו (או כשהוא בבית עובד) אז הכל טוב ויפה אבל כשיש לי את החשש או הידיעה שהוא אולי בדייט או משהו בסגנון הייתי בוכה לכרית או בוכה בהודעות איתו ואומרת לו שאני צריכה להתנתק שקשה לי וכל זה.. הרגשתי ממש פסיכית וזה היה עוד יותר מחרפן אותי , שאין לי שליטה על הרגשות שלי , אין לי שליטה על המעשים שלי.
בכל אופן הוא לאורך התקופה הזאת הצליח סוף סוף לתת לי להרגיש שאני חשובה עבורו ,וגם זה אפילו לא היה בקטע זוגי אבל הרגשתי שאני באמת חשובה לו כבן אדם..
בכל אופן הוא רצה שנלמד יחד ואני ידעתי שזה יהיה רעיון גרוע לטווח הרחוק שזו תהיה ירייה לרגל, ונרשמתי והתקבלתי למוסד אחר יותר מוצלח.. הוא מאוד נפגע ממני בטענה שהבטחתי (גם האגו נפגע לו )ומאז נוצר לאט לאט ריחוק מצידו..
עד שלאחרונה ובפעם האחרונה שהתראינו הרגשתי שהפכתי להיות רק סקס עבורו וזה הפריע לי וגם עניין הפרופיל שהיה לו באתר הכרויות לגברים (אתר לא מוכר במיוחד) שלדעתי הוא גם לא מוגן אז אמרתי לא שאני לא רוצה וכשהוא התעקש לשאול למה אמרתי לו שוב על האתר שפשוט אני לא יודעת עם מי הוא היה וזה ולמרות שהוא נבדק יחסית לאחרונה אי אפשר לדעת בדיוק מה ומי..
הוא מאוד נפגע שהאשמתי אותו שהוא הומו(לא אמרתי את זה) אבל זה עבר באותו יום.. אחר כך אמרתי לו שזה גם זה שאני מרגישה שזה רק סקס וזה מפריע לי והוא התעלם. אני ממש נפגעתי כי גם ככה יש את הריחוק והכל ביחד וחסמתי אותו בוואצפ שוב כמו ילדה קטנה כי אני יודעת שזה מטריף אותו..
רק יומיים אחר כך הוא ניסה בכלל לדבר איתי וראה שהוא חסום והוא יצא עלי רצח ואמר שזהו ושיותר לא אשמע ממנו...
אבל היה ברור לי שזה לא הסוף עד ששלשום שאלתי אותו בנוגע למשהו שהבאתי לו והוא ניסה לעצבן אותי והצליח ואמרתי לו משהו ממש רע וזהו הלכתי הבאתי את הדבר הזה הוא לא החליף איתי מילה פשוט הביא לי את זה והסתובב..
ניסיתי ליצור איתו קשר והוא פשוט לא מוכן לדבר איתי יותר והוא נראלי באמת התקדם הלאה .. וזה פשוט לא פייר
אני בדיכאון כבר איזה שנה וחצי לדעתי מאז שהכרתי אותו והוא עזב בפעם הראשונה.. (לא היינו זוג ורק כשהוא חזר נהיינו כביכול זוג)
אבל אני גם כועסת ויש לי מיליון מטענים כלפיו ובאלי לצאת עליו ולהגיד לו את זה ,שנינו יודעים שהוא לא באמת שווה את זה הוא באמת לא שווה את זה , הוא לא שווה את כל מה שהפסדתי והקרבתי בשבילו , על עצמי וויתרתי בשבילו והוא לא היה שווה את זה ,איך הוא התקדם בכזאת קלות ומוותר עלי..
בהודעה האחרונה הוא רשם לי עדיף לשבת על החוף מאשר להיות בים סוער..
והוא צודק וזה רלוונטי מאוד לשנינו אבל עצוב וקשה לי והוא חצוף

אז ניסית להוציא אותו מחייך וזה היה קשה

רוב הזמן הוא לא הקל עליך את התהליך אבל עכשיו הבאת אותו אל הקצה וגרמת לו לכעוס ולעזוב.
מה שמשוב פה זו לא הדרך אלא התוצאה, ומה שחשוב עכשיו זה לקבל את הכאב על האבדן, כי איבדת גם דברים יפים וכי עכישו את לבד, ולתת לפצע הזה את הזמן להחלים - בידיעה שכרגע יש כאב וזה בסדר לכאוב ולהתגעגע.
נסי לכתוב מכתב ובו כל מה שהיית רוצה להגיד לו - אבל בלי לשלוח לו את המכתב הזה כי את לא רוצה לפתוח את הפצע שוב. המכתב הוא לעצמך וזה יכול לעזור לך לארגן את המחשבות שלך.

אופירA

New member
מנהל
כיוון שברור לך שאת צריכה להתנתק ממנו

אז יש הזדמנות עכשיו, כדאי מאוד לנצל אותה ולהשתחרר מהתלות הזו בו, שהיא הבעיה, ולא הוא ומה שהוא.
הרעיון של מכתב שלא יישלח הוא רעיון מצוין. וגם מה ששפכת כאן בפורום זה רעיון מצוין.

אני רוצה למקד אותך בהבנה נוספת, שכל מה שאת כותבת עליו ומה שהוא עשה, ומה הוא ומי הוא - זה טוב בשביל לשפוך. אבל אין שם שמץ של אמת שיכולה לעזור לך. כי הוא לא הרס לך שום חיים, ולא גרם לשום בעיה שלך, ולא דפק לך שום תקופה, ולא גורם לשום דיכאון שלך.
לך יש בעיה כל החיים, והוא סתם איזה משהו שהצטרף לחיים שלך כדי להמחיש לך את הבעיה שלך, שתישאר שלך גם כשהוא ימות או יתאדה.

הבעיה הזו נכתבה בהודעה הראשונה שלך, בשורה האמצעית: "תמיד היה לי בטחון עצמי ברצפה ,דימוי עצמי נמוך. ובנוסף אבא ז"ל שלא בדיוק היה חי בבית אפילו שההורים לא היו גרושים , אח גדול פסיכי שמירר לי ולאחיות שלי את הילדות וגם עכשיו הוא בלתי נסבל".
כלומר הבעיה שלך היא הדימוי העצמי, והרקע שממנו היא נוצרה, ושקיים עד היום בחייך וממשיך לייצר אותה.

כי המטרה בחיים היא לא ליהנות כל רגע מחוויות מטריפות או מחיי מין משגעים וכד' (ולסבול נורא בהיעדרן). המטרה בחיים היא לחיות עם ידיעת עצמי חיובית ושלמה, כי כך טוב לך בכל מצב - גם אם חוויית הרגע מעצבנת או קשה, וגם אם היא מהנה ונעימה. החוויות לא מהוות את העצם של החיים ולא מטריפות את יציבותך וקיומך בכל רגע שכמות ההנאה מהן משתנה, אפילו בקיצוניות.

הבעיה של דימוי עצמי נמוך צריכה להיות מטופלת, ולא להיות יעד לברוח ממנו אל חוויות והנאות. היא דופקת את החיים שלך ותמשיך לדפוק אותם גם במצב אחר וגם עם מישהו אחר וגם בלי משהו בכלל.

ולבעיה ברגע זה, של להתנתק מהבן אדם - להיפרד ממנו לא מספיק. צריך גם להתנתק ממנו, וזאת לא עשית. המשכת לרדוף אחריו בפייסבוק ובפרופילים השונים. תחליטי למחוק אותם. תחליטי לשכנע את עצמך לנתק לגמרי. זה יכאב בהתחלה, כמו ניתוח, אבל זה מה שיביא ריפוי בהמשך, כמו ניתוח.
גם במחשבות שלך אל תתעסקי בו. תסלקי את המחשבות עליו שבאות אוטומטית, ע"י שתסיחי את דעתך באיזו פעילות (תשבצים?), וע"י שתעסיקי את מחשבתך באמיתות שאת יודעת - שאת צריכה לנתק ממנו מגע, להפוך אותו למשהו לא רלוונטי כלל לחיים שלך, שזה תהליך ואת לא צריכה להתייאש מאורכו ומהקושי שלו. באמת שיש לך בעיה ולא הוא עשה לך את הבעיה, אלא הוא רק ביטוי שלה.
וזה הכיוון הנכון להתמודד עם הסיפור שהבאת פה, ולצאת לדרך חדשה בחיים, בריאה מתלות בבני אדם.

ברור

ברור שלא הוא הגורם לבעיות שלי עם עצמי בכוונה רשמתי שכל הזמן היה לי תביעות האלה בי כי זה רלוונטי..
הקטע שתמיד הייתי מאוזנת לפני שהכרתי אותו כי עם כל זה הייתי מצליחה לשים חיוך גדול על הפנים והיה לי סבלנות לאנשים
והוא הוציא אותי מהאיזון הזה ומה שכתבתי עליו זה נכון זה פשוט לא קשור אלי .. הבעיה שהוא דפוק בראש ואני דפוקה בראש וזה פשוט התנגש .. הוא כן בנאדם מאוד אינטרנסנט הוא תמיד היה והוא בעצמו יודע שהוא לא בן אדם הכי טוב - הוא בעצמו אמר באחת השיחות שלנו שאם היתה קארמה אז היא כבר היתה מתנקמת בו מזמן..
הכעס שכן יש לי עליו זה שבמהלך השהות שלנו בחול אני רציתי להפרד ככ הרבה פעמים בין אל זה כי גיליתי משהו ובין אם כי הרגשתי שהוא גורם לי לפספס את כל החוויה שבשבילה נסעתי וגם הופך אותה לרעה.. אבל מתוך נוחות כדי לא להיות לבד הוא התעקש שאשאר איתו זה לא היה כי אהב אותי הוא חשב רק על עצמו הוא לא חשב על זה שאני זאת שמפספסת את ההזדמנות הזאת בחו״ל , הוא הפריד אותי מהמשפחה שלי בחול שאליה תכננתי ליסוע מלכתחילה והוא בתכלס הצטרף , וכבר בנסיעה הוא זרק לי הערות כמו הנה עכשיו את רק שלי בקטע של לא יוכלו להשפיע עלי המשפחה שלא אהבה אותו בלשון המעטה..
מה שאני מנסה להגיד , הבן אדם שהוא זה לא בראש שלי הוא התעקש להצטרף לנסיעה הזאת לחול כי רצה שאתחתן איתו כי יש לי אזרחות כפולה..
ובחזרה להודעה הראשונה שלי, זה עוד חלק מזה שאין לי שליטה , אני רוצה לחזור לשם אני רוצה חוויה מתקנת אבל לא יכולה בגלל שיקולים של המשפחה ולא באמת מתוך מחשבה עלי וזה לא שזה לחזור לחופשה לחול זה ללכת לעבוד יוצר קשה משאני עובדת עכשיו , אבל זה איזשהו כן איזשהו חופש גם ממנו גם מהמשפחה ואולי גם ההזדמנות כן להתפתח כבם אדם .. (שזו היתה הסיבה שרציתי לטוס כבר בפעם הראשונה)

אופירA

New member
מנהל
יש הוא ויש את. וצריך להפריד, ולעסוק רק בבעיה שלך

נכון שכשאת חיה עם הבעיה שלך, אם לא תיקלעי בחייך למגע עם אנשים כמוהו, עם הבעיות שלהם, לא תחווי איבוד שליטה כל כך קיצוני כמו שחווית באובססיה אליו. אבל תחווי מספיק דברים גרועים כדי להבין שצריך לטפל בבעיה שלך, בלי קשר לכך שהאישיות שלו מחריפה את המצבים שאת נקלעת אליהם בגללה.
כי בשורה התחתונה זו את שנקלעת למצבים של חוסר השליטה, וזה בגלל הבעיה שלך. הוא זה עוד תוספת, אבל זה לא שורש הבעיה שלך.
ולא מספיק כיבוי שרפות. צריך טיפול שורש.

כמובן שכשיש בעיה כמו שלך, כדאי לחיות חיים שיש בהם הגנה מוגברת משריפות. כלומר להתרחק ביתר זהירות מטיפוסים כאלה, וממצבים שיכולים להביא לך אובססיה קשה. ולכן חשוב להפנים עד כמה חיוני שתנתקי כל מגע איתו, אפילו במחשבות, באופן יסודי מאוד.

התאהבות.התמכרות

יש ברעיון ההתאהבות או ההתמכרות משהו המייצר התרגשות. להערכתי משהו כזה קורה גם לך בנוסף לעוד גורמים. כל ההתרחשות כפי שאת מתארת אותה מייצרת אשליה של חיים ושל תנועה כשבפועל לפעמים זה מהווה כיסוי על הדבר האמיתי של ריקנות או קושי רגשי עמוק ביותר.

אנונימית

הנפש מייצרת כל מיני "פטנטים" כדי להרגיש טוב יותר אך לא תמיד זה יעיל. כשאדם מרגיש ריקנות, חוסר חיים(מעין חוסר תנועה והעדר ויטליות) לפעמים הוא מייצר דרמות, הרבה התרחשויות כדי להרגיש שהוא חי. כל זה קורה ברמה הלא מודעת. כך ניתן לראות לפעמים אדם העובר מהתרגשות , לאו דווקא חיובית, אחת לשנייה כשבפועל זה נועד להרגיש חי. ההרגשה היא שלהרגיש חי בצורה כזו עדיף על פני תחושה של מוות פנימי

ואז מה

ואז מה אפשר או צריך לעשות כדי שלא יהיה את הצורך בדרמות המתישות האלה?
כי יש בזה משהו הקטע שאין איזה משהו שמעניין אותי או איזה תחביב שאני יכולה להגיד שממלא לי את התחושות האלה שאת אומרת..

למעלה