חוסר שליטה על סוגרים

wolfblue

New member
חוסר שליטה על סוגרים

שלום רב! אני מרפאה בעיסוק העובדת בגן טיפולי לילדים מעוכבי התפתחות. ישנו ילד בגן בן 4.5, עם איחור התפתחותי בשפה, קוגניציה ומוטוריקה, במשך שנה עובדים איתו על תהליך גמילה, אך עדיין ישנן בריחות במהלך היום של שתן וצואה. גם אם הולכים איתו כל חצי שעה לשירותים, ועומדים איתו 5 דקות , הוא מוציא מעט שתן ובשלבים ועם הרבה עידוד, ולאחר 10 דקות בורח לו. הגננת חושבת שאולי זה על רקע בעיה תחושתית, אך לי יש תחושה שיש כאן בעיה פיזיולוגית (אולי הילד לא מרגיש ולכן לא שולט? אך עדיין נראה לי בעיה מורכבת יותר). אשמח לעזרה ומידע בנושא.

שליטה על סוגרים

שלום רב בילדים עם איחור התפתחותי בעיית ההרטבה יכולה להמשך מעבר לרגיל אולם היתי מציע כי הילל ייבדק קודם כל ע"י רופא. לאחר מכן ניתן להשלים לו מספר בדיקות לפי הצורך בכדי לשלול או לאשר כי אכן מדובר בבעיה פיזיולוגית. לפי הממצאים להתאים את הטיפול בהצלחה אשמח לעזור ד"ר יוסי בנימיני

wolfblue

New member
בעיה פזיולוגית

האם מאחר ומדובר באיחור התפתחותי ישנה סבירות שהסיבה קשורה לחלק מהאיחור ולא לבעיה פזיולוגית? מה יכולים להיות הגורמים לבעיית הרטבה פזיולוגית? תודה רות

איחור התפתחותי

שוב שלום נכון הוא הדבר שסביר חותר כי ההרטבה הינה חלק מהאיחור ההיתפתחותי. כחלק מגורמית הפזיולוגיים ניתן למנות בעיות בעיצבוב כיס השתן ( כיס נוירוגני), התכוצויות בלתי רצוניות של כיס השתן, נפח כיס שתן קטן לגיל היצרות של פתח המאטוס וכו ד"ר יוסי בנימיני

למעלה