חוסר תאבון

מסכים עם עומר וקרונציק

צריך להשתלט על המחלה (אימורן מטוטריקסאט ואפילו רמיקייד) אנחנו כרגע עושים מחקר על רמיקייד אבל גיל המקסימום הוא 17 בכל מקרה נשמח לנסות לעזור - הכי טוב לשוחח עם הרופא שלך רק בריאות

נ ע מ ה 17

New member
חוסר תאבון

שלום לכולם! אולי מישהו יכול לעזור לי מהניסיון הפרטי או מידע כללי: אני חולת קרוהן, לקחתי סטרואידים, תרופה שמשפרת את התאבון מהצד..., הרגשתי כבר ממש מצוין, היה לי תאבון ואכלתי כמו אדם רגיל (חוץ מהתזונה הרגילה אני שותה סקנדי שייק ואנשור), אבל עכשיו כבר כמעט ואין לי תאבון, יותר נכון להגיד שבסקאלה של 1-10 , אם קודם היה 10, עכשיו שואף ל-2..
מה לעשות??? איך אפשר לחזור למצב הפשוט מצוין של לפני חודש?? (גם קצת חזרו לי הכאבי בטן, והיציאות גם קצת מדרדרות.. ) תודה רבה לכולם ורק בריאות!!!

נ ע מ ה 17

New member
אבל ניסיתי כבר הכל...

לקחתי כבר פעמיים רמיקייד וזה לא עזר מי יודע מה, אולי זה השאיר את המצב אותו דבר. הרופא אמר שאם זה לא משפיע מאוד כנראה שזה לא עודר והוא לא ממליץ לקחת עוד. הייתי אמורה להצטרף למחקר ברמב"ם ובסוף בגלל שכבר לקחתי פעמיים זה התבטל. לקחתי אימורן כמעט שנה וחצי (!) , ומטוטרקסאט אני מקבלת עכשיו אבל אני לא רואה שזה עוזר יותר מידי... הדבר היחיד שנראה לי שעוד לא לקחתי זה פנטסה, אבל זאת תרופה חלשה יחסית לפי מה שהבנתי. מה עוד אפשר לעשות??? וגם מה עושים בתקופה שאין תאבון? זה ממש נורא לאכול בלי תאבון (במיוחד אחרי שאני יודעת איך זה לאכול עם -אחרי הקורטיזון)... סליחה על האורך אבל תשובה שלך מאוד תעזור לי.. תודה רבה וחג שמח!

עומר173

New member
טיפול בחוסר תאבון

אני לא חושב שככה סתם נעלם לך התיאבון אלא שהמחלה אצלך בכול זאת עדיין פעילה ואחת הביטויים שלה כמו אצל כל חולי הקרוהן זה חוסר תיאבון (אני זוכר שאני לא רציתי לאכול כלום). אני חושב שצריך להתמקד בטיפול המחלה (כמובן בהתייעצות עם הרופא המטפל)ועם השיפור במצב המחלה גם התיאבון יחזור. חוץ מזה, כשלא רעבים אז לא מקבלים מספיק קלוריות ושאר חומרים חיוניים ולכן יש לשקול אולי תוספת של אנשור, סקנדי שייק וכל המשקאות הדומים. רק בריאות!!!

נ ע מ ה 17

New member
חוסר תאבון

דיי ברור לי שהיא קצת פעילה, יש לי גם כאבי בטן ובחילות, אבל רופא שהלכתי אליו לא מזמן אמר שנראה לו שלא רק הקורטיזון השפיע עלי אלא גם המטוטרקסאט שאני מקבלת. אני מאוד מקווה שזה ישפיע יותר. האמת היא שאני אפילו כבר קצת מיואשת... עד שחשבתי שסופסוף הכל טוב..

למעלה