חוסר תאבון

זמיר 11

New member
חוסר תאבון

ד"ר וסרמן שלום. הבן שלי, בן 13 חולה במחלת קרון.כעת הוא מרגיש טוב. אבל... יש לנו בעיה עם חוסר התיאבון שלו. הוא אוכל ממש מעט ומיד מרגיש מלא. בנוסף לכך אין לו שום רצון לאכול, שום תחושת רעב, הוא אוכל כי אנחנו אומרים לו שהוא צריך לאכול. לאחרונה הוא רזה 2 ק"ג אותם הוא העלה במאמצים רבים לאחר תחילת הטיפול במחלה.ניסינו לתת לו תוספי מזון כמו אינשורים למינהם והוא מסרב לקחת אותם גם כאשר שיפרנו את טעמם ע"י שוקו או מיילק שייק. מה עוד אפשר לעשות כדי לשפר מעט את התאבון ולהעלות בחזרה את הק"ג האבודים? תודה. זמיר

שיפור השליטה במחלה

מה שאת מתארת יכול להתאים לפעילות של המחלה- ירידה במשקל חוסר תאבון גם דיכאון קל יכול לגרום לחוסר תאבון ותחושת מלאות אישית מציע ליצור קשר עם הגסטרואנטרולוג לבדוק את פעילות המחלה , לוודא שאין היצרות לדאוג לתוספת אבץ ופרוביוטיקה לעודד פעילות גופנית ושיחות עם פסיכולוג הרבה הצלחה

זמיר 11

New member
המשך

שלום ד"ר וסרמן. ראשית המון תודות על התשובה. בקשר לאפשרות של פעילות של המחלה, בבדיקות האחרונות שביצענו שקיעת הדם הייתה 19,זה ממש נמוך לשקיעות הקודמות שהיו בזמן שהמחלה הייתה פעילה. יש לנו בדיקות-דם עוד שבועיים ותור לרופאת גסטרו. לא נראה לי גם האפשרות של הדיכאון, כי כרגע הוא מרגיש טוב ואין סימנים לדיכאון. יחד עם זאת אנחנו ממש מודאגים מהירידה במשקל ומכך שהוא כמעט לא גבה בשנה האחרונה. (הוא גבהרק 2 ס"מ.) אני מבינה שרצוי לחכות לביקור אצל הרופאה ולהתייעץ איתה, גם היא ציינה בפעם האחרונה שהיינו אצלה שיש לו עיכוב בגדילה וירידה במשקל. הרופאה הציעה שהבן יאכל ארוחות קטנות ותכופות ולצערי גם כאן לא הצליח לנו. שוב המון תודות. זמיר.

למעלה