חוסר תשוקה לחיות (טריגר)

TipTip2013

New member
חוסר תשוקה לחיות (טריגר)

היי חברה. לפני כמה זמן פרסמתי הודעה וביקשתי המלצות לפסיכולוגית..לצערי עוד לא הלכתי. הסיבות:
1. מפחד לפתוח את החרדות בפניה 2. בושה ואשמה לבקש כסף מההורים על הטיפול.

אני רוצה לתאר קצת יותר בבירור את התחושות שלי. כדי שאולי מישהו פה יגיד שהוא מזדהה (זה יעזור לי מאוד) או שיידע איך אפשר לשפר אותן.
אז ככה:
התשוקה וההנאה בחיים שלי ירדה באופן משמעותי. זה ממש בגדול. אני מדברת על הדברים הכי קטנים..
פעם היה לי דחף מיני גדול יותר ולאט לאט הוא ירד עד שאני מרגישה שאין בי אותו יותר וזה עצוב לי.
הרצון שלי לצאת עם חברות ולשבת איתן בבית קפה או פאב. או בכלל להיפגש עם חברות- ירד ממש. לא מקיימת כבר מפגשים חברתיים בכלל.
ההנאה שלי מהליכות בחוץ- שפעם מאוד הרגיעו אותי ועשו לי טוב- כבר חצי שנה שאין לי חשק לצאת להליכות. כי כשאני מתחילה ללכת אני נשאבת לתחושות
ומחשבות נוראיות ומייאשות על החיים.
לשמוע מוזיקה- אני לא מסוגלת. ואני אחת שפעם הייתה מורידה שירים בקצב ומתענגת עליהם בעיקר בהליכות, בחדר ובאוטו. היום כל שיר כמעט מדכא אותי.
אני מתייחסת בכובד ראש לכל מילה ומילה וישר מתחילה להזדהות עם השיר ולהכנס לדאון. זה כשהשיר מדכא או עצוב- שזה רוב השירים היפים. והשירים השמחים- סתם מעיקים עליי.
הכי עצוב לי ומפחיד אותי שבעקבות כל זה גם ההנאה שלי עם הבן זוג ירדה. אני פתאום רואה רק את השלילי אצלו ומידי פעם את החיובי ואז מחבקת אותו באטרף. ואז שוב מדוכאת שלא כיף לי לעשות איתו דברים שעד לא מזמן היה כיף חיים.

מה גרם לכל זה? את זה אני מתה לברר. אבל ההרגשה שלי היא שזה כניסה לחיים בוגרים שנכפתה עליי לפני שאני מוכנה לכך. מחסור בחיי חברה, שנפסקו בגל שנגמר לי התואר. אני לא שומרת על קשר עם אנשים כשזה לא במסגרת. ולא משנה כמה אני אנסה. לא מסוגלת. השינוי באורח החיים- כבר לא מעניין אותי לצאת ולעשות שטויות בפאבים כמו פעם, כי יש לי חבר ואין לי טעם בלהתחיל עם בנים או להנות מזה שהם מתחילים איתי. ולכן גם לא אכפת לי עד כדי כך איך אני נראת. פחות אכפת לי מהמראה החיצוני שזה טוב מאוד אבל גם רע מאוד. ובעיקר פחד. פחד מהחיים. ממסגרות. ממקומות שלא טוב לי בהם- התחלתי עבודה חדשה ולא טוב לי שם חברתית. וזה המון שעות. זה קשה.

וזה כל מה שהצלחתי עד עכשיו לחשוב עליו..אם מישהו מזדהה אשמח מאוד לשמוע.
תודה וסליחה על החפירה

דמויאדם

New member
מזדהה עם המשיכה למקומות האפלים

עשית צעד משמעותי מאד בכך שאת מכירה שיש בעיה.

הצעד הבא הוא למצוא את המסגרת שתתמוך ותעזור לך לצאת מהמקום הזה, כי זה לא יקרה מעצמו, ויותר גרוע כמה שנשארים שם, רק שוקעים יותר עמוק.

טיפול פסיכולוגי אפשר לקבל גם דרך קופת חולים בזול יחסית למשהו כמו 20-30 מפגשים ראשונים.
טיפול תרופתי אפשר לקבל מרופא המשפחה
יש עוד כל מיני אפשרויות, העיקר להתחיל משהו שעוזר.

בהצלחה !

Lady Stark

New member
יקירה

את מתארת מצב שאני אישית גם הייתי בו לפני שנים.
והאמת היא שרוב מצבי הדיכאון המג׳ורי נראים כמו מה שאת מתארת.
אני חושבת שהדבר הבא הוא באמת לחכת לטיפול. אל תתביישי מההורים שלך. גם אם יהיה להם קשה להבין מה את עוברת, הם לא ירצו שתסבלי. תמסי להתייחס למצב הזה כאל מחלה לכל דבר, כדי להבין שאת זקוקה לסיוע מקצועי. לא היית מונעת טיפול מאף אדם שחולה במחלה, נכון?
ולגבי הפחד מחשיפה בטיפול, תתחילי לאט לאט. מאיפה שנוח לך, והמטפל/ת יוכלו לעזור לך להיפתח ולפרק את הפחד שלך. אבל אל תזניחי, יקירתי. ככל שתמהרי לטפל כך תרגישי טוב יותר בהקדם.

אלישבע24

New member
טיפ טיפ יקרה!

עברתי את אותו תהליך שאת עוברת,
לאט לאט איבדתי ענין בהכל,אפילו באוכל,
זה הגיע למצב שרק שכבתי במיטה ובהיתי,
הכל נהיה חלל רייק.
בעלי לקח אותי לפסיכיאטר וקיבלתי
כדור שנקרא טרזודיל,
עדיין מאוד רוצה למות,
אבל אני כבר לא במיטה ויש שיפור
במצבי.
מקוה שעזרתי לך במשהו.

noname20000000

New member
היי טיפ טיפ,

אני מצטערת לשמוע על התחושות שלך, אבל אני שמחה שהגעת לכאן.

אני לא יכולה להבהיר לך מספיק כמה חשוב שתטפלי במצב הזה במהירות האפשרית.
אני לא רוצה לדבר עבור אחרים, אבל אני חושבת שרבים יסכימו איתי שככל שנותנים למצב לשקוע ולהפוך להרגל - כך גובר הסיכוי שלו להחמיר.

הצעד הראשון הוא תמיד הכי קשה, אבל תתעקשי בפני עצמך לקבוע פגישה עם פסיכולוגית.
כפי שאמרו כאן לפני, במרבית קופות החולים יש השתתפות של הקופה במספר מסוים של פגישות, בדר"כ 30.

לגבי ההורים שלך - תאזרי אומץ לדבר איתם על הנושא ועל הרעיון להתחיל פגישות. את יכולה לבקש מהם עזרה כספית עבור כמה פגישות ואח"כ לשלם באופן עצמאי (ציינת שאת עובדת, וזה דבר מצוין).

בינתיים תנסי להיאחז בדבר או בדברים שהכי הכי יקרים לך.

אני כאן לכל דבר שתרצי!

מזדהה מאוד

נשמע כמו תחילתו של דיכאון, אין חשק לכלום,
עדיין את מסוגלת לתפקד ולעשות דברים כך שעדיין אינך במצב קשה.

פחות חשוב לברר מה גרם לזה.
יותר חשוב זה איך לשנות.
תתרכזי במה שקורה עכשיו,
ובאיך משפרים את המצב.

ממליצה לך מאוד כן ללכת לטיפול,
אל תתני למצב להחמיר,
ואל תשארי עם הדברים לבד.
סביבה תומכת ( משפחה וחברים ) מאוד יכולים לעזור.

בהצלחה

למעלה