חוף הכרמל בחיפה-התאים השמורים...

חוף הכרמל בחיפה-התאים השמורים... ../images/Emo23.gif

בשנות השבעים ניתן היה לשכור על החוף בחיפה תאים שמורים ונעולים למטרות שונות ומשונות.. לאבא של דני ליטני היה אחד כזה ואני זוכר את השימוש שנעשה בו.. היינו אז להקת-הקדושים והתא,והמפתח עבר ביננו במשמרות והיו גם חילופי-משמרות בנוסח לונדון זה וזו באים זו וזה יוצאים ומעבירים מפתחות ולפעמים-מצדיעים.. מרק.

magy

New member
כיאט ביץ´ - חוף הכרמל

זוכרת את התאים. אבל הייתי בגיל שאפשר היה רק להחליף לי חיתולים ולא משהו אחר....... אוי חיפה חיפה, לו היית צפת............
)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

magy

New member
שכחתי להוסיף שגם בית הקברות הישן

נמצא בכיאט ביץ´, לכן,,,,, הצעירים היו שמחים ללכת לשם.... ואילו הזקנים תמיד אמרו " כשאני אגיע לקיאביץ´.......וכו´...... כל הזמן בנוגע למוות ......המילה הייתה מילה נרדפת למוות..... קונוטציה של סיום...... את המילה הזו שמעתי בבית,,,,,,,יותר מדי פעמים...... וחלקם, באמת נמצאים שם כעת......ויש להם נוף יפה יפה... ושקט........ צמחייה, וגנן......הכרמל לצידם, והים בצידם האחר... מחר , גם אני אהיה שם.....כמו תמיד......פעם בשנה....... ולא רחוק משם....."שאראליה"......(שער העליה)..וקמפ דייויד, (מחנה דוד). חיפה ופרבריה...... ואם ממשיכים ישר ישר......כמו בבדיחה.....שמספרת על אנשים שהלכו ישר ישר..... מגיעים לטירה. (שם יפה נתנו לה.....טירת הכרמל.) נו....ומשם הדרך לתל אביב, כבר לא ארוכה....... והדבר היפה ביותר בחיפה, הוא הרי הכביש לתל אביב.......... הא??????????????????????????

ענבר.

New member
תתפלא

הבנתי בדיוק מה היה ומה לא (למרות שאתמול טענת שאני פולניה שלא מבינה) הפעם כך נדמה לי אתה לא הבנתי אותי העיקר שנהנית מכללי הטקס...

גל-עמית

New member
תאים...חוף הכרמל......

אוי, כמה פגעתם במקום רגיש.....ולפני הכל, את המילה: "תאים" אפשר להחליף ב-"טעים".......זה מאד התאים.....
.... כמי ש"חולה" על כל הקשור בים והים היה ביתי השני, כך גם כנערים "זכינו" להשתמש בתאים שמבנה של מה שקראנו לו: "חוף הכרמל החדש". להזכירכם, היה גם הישן.....זה עם המזח, שעליו היה בית הקפה.....בצד ימין של החוןף...בשיפוצים, כשבנו את המבנה עם התאים, בנו גם "בריכה", (מהצד השני של תחנות האוטובוסים.... לנו היה מאד מרגש להשתמש בתאים שהיו בד"כ של מי ש"היה להם"...או למי שהיום קרואים: "סלבריטאים".... כשלא היינו משתוללים בתאים...(מקלחות קרות, רצפת בטון חשופה, חדר חשוך..) היינו מציצים לראות מי מהסלבריטאים נמצא עם מי.... כשקבלנו קצת אומץ ובטחון, היינו יוצאים לפרוזדור או למרפסת, "מנפחים חזה" (שהיה צמןק ודי שלדי אז...) ומנסים להראות "מישהו"......יעני "עבדאייאט"....

magy

New member
יהודה עמיחי...בצריף ההלבשה ליד הים

מילים יהודה עמיחי בצריף ההלבשה ליד הים........ ריקי גל והאור יילד אותם מחדש מדי ערב והם היו לחים ומבריקים תמיד בלי כאב וחמצן וחנקן התהלכו שיכורים בנשימתם והם היו בחלון הראווה של בריאת העולם והיא משכה אותו והוא משך אותה והאדמה נשקה את שניהם כחוק אדמה וכך הם היו יחדיו בנשימה משולשת ולכן אם ייפרדו יישברו כל הכללים הם היו כל כך יפים גבר ואישה עד שאפשר היה לצייר את ראשה ואת ראשו על דלת נשים ועל דלת גברים בצריף ההלבשה ליד הים והוא אמר נפש גבר היא אישה והיא אמרה לו נפש אישה היא תמיד גבר ולכן לעולם לא נוכל להפרד ואם נפרד נמות האחד לתוך השני והם שהיו כל כך יפים יחדיו באו בסוף אל החוף ובחוף אל הסוף והיא נכנסה אל דלת נשים ולא נראתה שוב והוא נכנס אל דלת גברים ולא נראה שוב.... ונשארו רק חול וחבצלת ואשל נמוך וריח אצות ושבלולים וקליפות של תפוז ושתי דלתות סגורות שלעולם לא יפתחו שוב ועל האחת תמונת ראשה ועל השניה תמונת ראשו מה יש להגיד אחרי שיר כזה????????????????????

גל-עמית

New member
..אני שומע את ריקי גל מתנגנת לי...

באוזן..... ...יום חורפי...מזנון נעול...הטיפות חודרות מבין לגגון....חוף הים במוצקין...נסיון לחמוק מהגשם.... עשית לי את הבוקר......
.....

magy

New member
יש לך בלבול קל בין הקריות השונות

)))))))))))) קרית חיים הוא הישוב שהחוף צמוד אליו...... גם קרית ים.......אבל נדמה לי שאתה מדבר על קרית חיים.....
)))))))))
))))))))))
))))))))))))
)))))))))))))) נוסטלגיה .......הא?????????????????

עכשיו אתה מספר לי???

קצת באיחור הייתי אומרת והיה לי חבר פעם מחיפה, טוב-ליד חיפה, בקרית משהו וכמה חיפשנו את התא הבודד. אבל הספקנו בשיחים שליד החולות וזה בהחלט הספיק לכלללל מעשינו דאז.

ענבר.

New member
גם אם הייתם מוצאים

את התא , הוא בטח לא היה בודד...
בשיחים אמרת?

אני לא ראיתי אפאחד שם בחולות

ואל תתפסי אותי במילה של ההגדרה הביולוגית- בוטנית של הצרור הסבוך של דברים ירוקים, מיובשים שהתגלגלו על החולות, והיו קוצניים למדי,אבל היוו הפרדה ומסתור. את חושבת שלקחתי איתי "מגדיר צמחים" לשפת הים? בקושי הסתדרתי עם הידיים והרגליים שלי-שלו.

ענבר.

New member
נו טוב, לא אתפוס לך

במילה... הפעם הראשונה שלי בשפת הים, היתה מוזרה ומביכה (עבורו) הפריע לו - החול הגלים היו גבוהים מדי החושך היה שחור מדי הים היה גדול מדי בקיצור, לא משהו לכתוב עליו הביתה...

גל-עמית

New member
..חבל, לא היית עם האיש המתאים....

..תרצי פרטים? שאלי.... לי יש חוויות אחרות לגמרי מים ו"ימים".....גם אחת כואבת....פיסית כואבת....

magy

New member
קודם ספר על הכואבת....ואחר כך

על הנעימות......בימים...
))))).....בלילות........
))) הבנתי........בים ברבים.........
))))))))))))

גל-עמית

New member
...הלא הזמנתי את זה..../images/Emo13.gif....לא?

אז ככה: ....ערב, אחרי הסגירה של "החוף השקט"...(אחד הבעלים-קרוב משפחה שלי....ולכן יכולתי להשאר אחרי הסגירה..) מי שמכיר את החוף, יודע שהוא היה חתיכת חוף משגע עם ים לא פחות............ ...אני הנער, עם נערתי, צמודים בתוך המים לגשר העץ השמאלי...שנינו לבושים בבגדים... מנסים להסיר את הבגדים בתוך המים...היא לא מרשה לי להוריד את מכנסי הג´ינס (LEE..עוד לא היו "ליוויס"...) ואני ממושמע...ממלא הוראות.... ...דרך הרוכסן....אין מה לעשות...נו, עכשיו הדמיון צריך לעבוד.... רק "אחיי" ("אחים לנשק" שלי..) יוכלו להבין איזו תערובת של הנאה מהולה בכאבים חדים של חתכים כתוצאה של רוכסן מסיבי משתפשף....טבול במי ים...... הייתה שם....בו בערבו של היום נשבעתי שלעולם! בחיי, לא אחזור על כך, לעולם! אפילו בויתור על ה"זיון הכי אטומי" שיכול להיות....שום דבר לא יכול להשוות לסוג הכאב הזה...

למעלה