חוף מוכרז במרכז הארץ-תענוג או דבר מיותר?

קוואנט

New member
חוף מוכרז במרכז הארץ-תענוג או דבר מיותר?

נכון שעכשיו קר במיוחד בחוץ
, אבל עוד מעט יהיה פה קיץ. תחת השמש אפשר להגיע לחופים לאורך הים התיכון ולהינות מהחמימות והחופש. עם זאת, חייבים להודות - הגישה לחופים הנטוריסטים היא בעייתית משהו - כבישים לא סלולים, ירידות לא קלות, קצת לא נוח להגיע לחופים "שלנו". מנגד, דווקא זה שהם לא בדיוק במקום מרכזי - הופך את הטפיל המציצן הארצישראלי לפחות נפוץ. מה דעתכם? עדיף חוף מרוחק ומבודד או מקום נוח ונגיש? אולי אם יהיו מספיק נטוריסטים עקשניים, אפשר יהיה לארגן חוף קטן, בדיוק כמו זה שיש לדתיים
געש או תל אביב, חופי השרון או משהו קצת יותר במרכז?

sl 3977

New member
לדעתי

עדיף שהחוף הנטוריסטי המוכרז יהיה בת"א כדי שהגישה תהיה נוחה לרוב תושבי המרכז וגוש דן שרוצים להנות מ הנטוריזם וגם תיירים ותושבי צפון הארץ ודרום הארץ שמבקרים בת"א וש החוף יהיה מגודר ע"י חומה כדי שמציצנים לא יוכלו לצלם אותנו ולהטריד אותו וש יעמדו בכניסה מאבטחים וידרשו מבאי החוף הנטוריסטי המוכרז להתפשט ו שימנעו כניסת מציצנים מטרידנים וסוטי מין וזה דבר מאוד חיובי ומאוד מבורך הם יהיה חוף נטוריסטי מוכרז בת"א

blacklack

New member
דבר ראשון

היש לך, כותב השאלה היקר, מושג מה ערכה של פיסת חוף במרכז ומה הסיכויים להשיג פיסה שכזו לנודיסטים? לדעתי במקום לשאוף לדברים לא מעשיים, יש לשמור ולטפח את הקיים ולהתרחב משם. יש להיות מציאותיים.

blacklack

New member
דבר שני

את זה אני כותב לא כחבר בעמותה ולא כאדם חברתי בנודיזם, כך שערך הדברים פחות מבעלי דעה אחרים. אני וזוגתי (בעיקר זוגתי...) די סובלים מההמוניות והסקרנות שגעש קיבל בשנים האחרונות עקב החשיפה באינטרנט ומחפשים (ומוצאים לעיתים) אלטרנטיבות. לכן לדעתי אין לחוף מרכזי מקום בחיינו הפשוטים.

giora10

New member
חוף נטוריסטי תחליפי

חוף געש הוא ברירת מחדל, וזה מה שיש כרגע בארצנו בים התיכון. בעבר בילינו צפונה משם ונהגנו לשמור את שמו של החוף הסוד. קראנו לו "החוף שלנו בים התיכון". רבים הצליחו לגלות את הסוד ששמרנו, ובאו להציק לזרוק ביצים, לטייל במקום עם סוסים, שמקורח המציאות עשו את צרכיהם לידנו. אחרי כמה שנים שבילנו בחוף זה העדנו לעזוב לטובת געש. גם שם החיים אינם קלים. בשנים האחרונות ובמקביל בילינו, בחוף נווה מדבר שנמצא בצפון ים המלח. בכל שבת יפה אפשר לבלות שם. החוף מסודר עד כמה שאפשר, עם מגרעת בולטת... הוא רחוק כשעה לחצי נסיעה משפלת החוף המרכזית. זה מה שיש, ולדבר ולחרטט אפשר כל הזמן. מי שמשפיע זה מי שמגיע למפגשים האלו. עם כמות גדולה של נטוריסטים אפשר לעשות משהו. עם הבודדים האנונימיים המגיעים לפעמים לחוף געש, ומופזרים לאורך החוף, לא ניתן לגבש ולהפוך אותם לקבוצה שתייצר דעת קהל. לכן קיימת עמותה שמנסה לאגד את כל הנטוריסטית תחת קורת גג אחת. משתתפי הפורום (ברובם) בחרו להצביע ברגלים ולא להצטרף לאירועים המאורגנים מעת לעת, ובחרו להשאר פסיבים.

למה נישארים פסיבים?

יש אנשים ונשים שהיו רוצים להיות אקטיביים,אבל בגלל מקומות העבודה שלהם,כמו גם המשפחה המורחבת שלהם,הם נמנעים להיות אקטיביים כדי לא לפגוע בפרנסתם או בילדהם (שלא יצא "שם רע" בקהילה בהם מתגוררים) לצערי-יש סטיגמות ואנחנו חיים במדינה דתית שמרנית מאוד, כאן זה לא אירופה...לצערי הרב...

giora10

New member
פסיבי או אקטיבי

רובנו עובדים במקומות עבודה, ואני מניח שהמעבידים לא יואהבו את הרעיון הנטוריסטי (ברובם). אך אפשר להגיע למפגשי החוף ואפילו למפגשים הסגורים ולשבת עם כולם. הכמות נותנת לנו כוח. אף אחד לא ביקש שם מלא עם מס תעודת זהות. ממש כמו כאן בפורום כל אחד מזדהה עם השם שהוא בוחר. המטרה שלי להביא אנשים נוספים למפגשי החוף. היום מגיעים למפגשים אלו כמה עשרות בודדות. הייתי שמח לו היו כמה מאות.

הבנתי

אבל עדיין יש את המחסום לעשות את זה כי אנחנו מדינה קטנה בשונה ממדינות המודרניות בעולם. למשל-מפגש במדינה ארופית לא היתה בעיה....אבל כאן בארץ זה מאוד בעייתי כי אנחנו קומונה.

giora10

New member
העובדות שונות

אנחנו קהילה במסלול עליה. בשבתות יפות מגיעים לנווה מדבר יותר מ 100 נטוריסטים ונטוריסטיות. וזו הסיבה מדוע מנהלי החוף הסכימו לסגור עבורנו את החלק הדרומי של החוף. על עובדות קשה להתווכח. אם תגיע יותר אנשים נוכח להשיג תנאי שהייה יותר נוחים. במקרה הזה "הכסף מדבר".

../images/Emo140.gif

קודם כל מאחל לכם-לנו הצלחה, אין ספק שאתם חלוצים לפני המחנה. מי יודע אולי בעתיד יצתרפו רבים לפעילות שלכם.

למעלה