חוף נוף ים, יום שני שעבר

חוף נוף ים, יום שני שעבר

כמו שרואים היטב, יש כאן חול- אמנם לא מה שהיה פעם, אבל בהחלט ישנו.

והשטח הקרוב למצוק מגודר היטב

הגדר קצת חלודה- אבל עדיין לא מאפשרת גישה לשטח המסוכן.

המשכתי אל אפולוניה

השביל שהיה שם בשנה שעברה עדיין קיים, ולא נאלצתי לעבור דרך המים.

המשכתי הלאה צפונה

אבל כל הזמן חשבתי: למה לסגור את החוף הזה? הרי ברור שאין כאן סכנה למתרחצים. להיפך, מאחר ואי אפשר לאטום אותו הרמטית, רחצה בו ללא מציל ובלי שאיש יתחזק את גדרות המונעות מהקהל להתקרב למצוק תסכן את הציבור יותר.

העקבות הן של אנקונדת החול?

אחרי אנקונדת הגליל שתצפיות עליה היו בעבר נדירות מאוד...?

אודלינה

New member
החוף הזה חייב שיטפלו בו ומהר

בלתי נסבל מה שהולך שם. ועיריית הרצליה לא עושה כלום ודוחה את זה. הצילומים מאוד מאוד יפים. מה המיקום המדוייק של התמונה האחרונה? ואם יסגרו את החוף ויפרסמו את הסיבה לסגירה, אנשים לא יירצו ללכת לשם כדי לא להפגע ומכך נובע שהם גם לא יתרחצו שם.

לא מסוכן בכלל. עברתי שם עשרות

או מאות פעמים. השביל הזה נמצא מצפון לחוף הרחצה- וטוב שהוא קשה להליכה, כך נותר קטע מבודד. באשר לחוף נוף ים עצמו- כמו שהתמונות מראות, אין סיבה בטיחותית לסגור אותו. אם הוא לא נוח לאנשים הם לא יבואו.

אודלינה

New member
אבל מצב הצוקים שם

הוא כמו מצב הצוקים בחופי השרון וסידנא עלי, כיצד ייתכן שלא מסוכן שם. (גם אני הייתי עשרות פעמים בחוף השרון ולא התמוטט חלק מהצוק..) אבל אני לא מבינה אותך, אתה שאוהב את החופים האלו, לא חושב שצריך לטפל בהם? כי אם העיריה תמשיך להתעלם כך, בסוף לא יישאר לך שם כלום. מה השאננות הזאת?

לא מסוכן שם

מפני שרוב ההתמוטטויות קורות בחורף. לגבי "טיפול"- אני אוהב את החוף מפני שהוא חוף סלעי ומבודד. "טיפול" בו משמעותו להפוך אותו לתיירותי יותר- כלומר להרוס אותו כערך טבע. ואם נחזור לחוף סידנא עלי- הטענה של דרור היתה שהוא דורש לסגור אותו מתוך דאגה לבטיחות הרוחצים. התמונות שהראיתי מוכיות שהרוחצים דווקא בטוחים- אז השאלה היא למה באמת הוא רוצה לסגור את החוף.

אודלינה

New member
אבל אתה לא מבין

שאם העיריה לא תעשה כלום עכשיו, בסוף החופים האלו ייעלמו. ועל זה אין להתווכח. מה, אתה לא רוצה להמשיך לטייל שם בעוד כמה שנים? ואיך התיירות תהרוס חופים אלו? תאמין לי שהעיריה הורסת אותם הרבה יותר מאשר התיירים..

ישנו תהליך טבעי ומתמשך

שנקרא גידוד- הרס איטי של מצוק הכורכר והיווצרות טבלת גידוד בים החוף לא נעלם- הוא נסוג. והנזק שתיירות עלולה לגרום למקום- זה מה שנקרא בשפה מכובסת "פיתוח" החוף, כלומר סילוק גל מיני סלעים מהמים, שפיכת חול לאורכו, פריצת דרכים אליו וכו'. אני שם לב שעכשיו הסיבה לבקשת הסגירה היא כבר לא בטיחות המתרחצים- עכשיו מדובר על נזק עתידי.

צר לי לאכזה אותך

אבל לא יפול עלייך סלע- פשוט מפני שהמקומות המגודרים מסוכנים, ואפולוניה נמצאת מחוץ לחוף הרחצה. כדי לשמור על בטיחות המתרחצים, הפתרון הטוב ביותר הוא כמובן המצב הקיים: המקומות הקרובים לצוק מגודרים כך שלא קיימת סכנה, ישנו מציל השומר מפני טביעה, והדרך לחוף מוסדרת. אם החוף "ייסגר" עדיין יוכלו מתרחצים לרדת אליו, אבל אף אחד לא ישמור על הגדר, לא יהיה מציל, והדרך לחוף תהיה חסומה כך שהרוחצים ירדו בדרכים עוקפות ומסוכנות- וכך סיכנת את חייבם כדי לשמור עליהם...

אודלינה

New member
האמנם לא מסוכן שם?

אני בטוחה שיש סיבה לזה ששביל ישראל נסגר, ושיש סיבה שמרד החינוך אוסר טיולים באזור אפולוניה.

תוואי שביל ישראל שונה

בגלל התמוטטויות המצוק- שבדרך כלל קורות בחורף. לגבי האיסור של משרד החינוך- הגן הלאומי שם קולט בעיקר בתי ספר. הקטע המסוכן הוא קטע קצר מאד, שאינו שייך כלל לחוף הרחצה.

אודלינה

New member
אתה יודע מה

ספק אם אתה לא עובד בעיריית הרצליה אחרי כל הדברים שאמרת... ומה זאת אומרת בדיוק שהקטע הקצר לא שייך לחופי הרחצה? אם הוא מסוכן זה בגלל שהוא יכול להתמוטט, והוא קשור להתמוטטויות הצוק, אני טיילתי שם פעם, היום כבר אי אפשר, הקטע הזה הוא מעל לחוף. ובכל זאת, חוף צר זה לא נעים להרבה מתרחצים, המראה של הצוקים שם הוא מראה מאוד לא מלבב, הבריחת חול יוצרת המון בורות במים אשר מסכנים את המתרחצים, לגולשים לא יישארו גלים בעתיד, וכבר עכשיו המצב שלנו בכי רע: הגלים הרבה יותר נמוכים, הרבה יותר קצרים, והרבה פחות איכותיים. כבר אין לנו כמעט למה לבוא לים... מה הבעיה של העיריה להסיע חול? הרי היא בין העיריות העשירות בארץ.

מנהל- נא למחוק הודעה זו.

איני עובד עירית הרצליה ואין לי אינטרס זר, כמו שאודלינה מנסה לרמוז.

אודלינה

New member
מצטערת..

מה המיקום המדוייק שאליו השביל הוסט? ובקשר לתיירות אשר אתה חושש שתפגע באזור, אל תדאג, אנחנו הגולשים יודעים לעשות טוב מאוד הפגנות ורעש כשצריך ויכולים למנוע כל מניי תכנונים נדלניים על החוף (ראה בת גלים), אני בהחלט רוצה שהאזור יישאר כמו שהוא (אם ישוקם). ואני עדיין חוששת שכן מסוכן באפולוניה, מפני שמצב הצוקים זהה למצב הצוקים בחוף השרון וסיידנא עלי, ורק שבאפולוניה החוף הרבה יותר צר ואין גדר, ולכן נשקפת סכנה לעוברים באיזור.

למעלה