חופים באילת - שאלת המשך

חופים באילת - שאלת המשך

קראתי המון מידע ורק התבלבלתי ולכן מבקשת שוב את עזרתכם: ישנם מס' חופים שמצויינים כחופים שניתן לשנרקל בהם. למשל, חוף הנסיכה, חוף המגדלור וכמובן שמורת האלמוגים. השאלות הן: * האם מדובר בשנירקול במעמקים, או שגם במרחק קרוב יחסית ניתן לראות חיים במים? * מלבד השנירקול, איזה מהשלושה הכי נעים כחוף להעביר בו את כל היום? שוב, להבנתי שמורת האלמוגים היא בתשלום, בעוד שהשניים האחרים לא. מהו הערך המוסף של השמורה על פני השניים (תיאורטית אני מבינה שאמור להיות, אבל בקריאת תיאורי החופים באתרים שונים אני לא מצליחה לייחד אותו מהשניים שציינתי) * האם הכניסה לדלופין ריף שווה את מחירה הגבוה? * האם ניתן לערוך מעין "מסע חופים" לאורך כל החופים (כן, מודעת לעובדה שזה ארוך, מייגע וחם, מאידך, נראית לי הדרך היחידה לתור את ההיצע ולבחור את מה שהכי נראה לנו) או שיש מקומות בהם המעבר חסום? מה שאני מחפשת זה חוף נעים, עם מעט מטקות ויותר שלווה, וכמובן חיים מתחת למים. תודות רבות

harhanegev

New member
תשובות למה שאני יודע :

* האם מדובר בשנירקול במעמקים, או שגם במרחק קרוב יחסית ניתן לראות חיים במים? כמובן שאין דבר כזה שנירקול במעמקים, לאור אורכו המוגבל של השנורקל. אם כוונתך היא למרחק מהחוף, גם במרחק לא רב מהחוף יש הרבה מה לראות. * מלבד השנירקול, איזה מהשלושה הכי נעים כחוף להעביר בו את כל היום? שוב, להבנתי שמורת האלמוגים היא בתשלום, בעוד שהשניים האחרים לא. מהו הערך המוסף של השמורה על פני השניים (תיאורטית אני מבינה שאמור להיות, אבל בקריאת תיאורי החופים באתרים שונים אני לא מצליחה לייחד אותו מהשניים שציינתי) הייתי בחוף שמורת האלמוגים רק פעם אחת בתור מורה מלווה מטעם בית ספר, ולא ראיתי ערך מוסף. זה לא אומר שאין, יתכן שיש, אני מקוה שאחרים כאן בפורום או במקומות אחרים יספרו לך עליו. * האם הכניסה לדלופין ריף שווה את מחירה הגבוה? אינני יודע, אני לא מכיר אותו בכלל בכלל. אני מקוה שאחרים יענו לך. * האם ניתן לערוך מעין "מסע חופים" לאורך כל החופים (כן, מודעת לעובדה שזה ארוך, מייגע וחם, מאידך, נראית לי הדרך היחידה לתור את ההיצע ולבחור את מה שהכי נראה לנו) או שיש מקומות בהם המעבר חסום? בחוף הצפוני, כלומר מגבול ירדן עד הגדר בין מלון מרידיאן לבסיס חיל הים זה מעשי מאוד, מדובר על כ-3000 מטר, לא נורא ואף אחד לא רודף אחרייך. בהמשך, בחוף הדרומי, החסימות שזכורות לי הן: חיל הים, ק.צ.א.א., נמל, שמורת האלמוגים. אבל החסימות זו לא הבעיה: אפשר להתרחק מהחוף בחסימות ולחזור. זה לא סיפור. הבעיה הרצינית היא שמדובר על דרך של כ-10 קילומטרים, ואם רוצים לבקר בנקודות רבות לאורך דרך זו, זה לא מעשי באוטובוס (הוא רק פעם בשעה), זה יקר מאוד במוניות (עוד מונית ועוד מונית ועוד מונית ועוד מונית), וברגל מדובר על כמעט שעתיים בהליכה זריזה, והרבה יותר מזה בהליכה נינוחה. כלומר, סיור לאורך החוף הדרומי זה דבר מעשי בעיקר לבעלי רכב פרטי. * מה שאני מחפשת זה חוף נעים, עם מעט מטקות ויותר שלווה, וכמובן חיים מתחת למים. שלווה וחיים מתחת למים זה נשמע לי כמו החוף הדרומי, אבל אני לא מבקר הרבה בחוף הדרומי ולכן לא כל כך יודע להנחות אותך לאן בדיוק כדאי לך ללכת.

תודה רבה + הבהרות לשאלה

לגבי השנירקול, אתה צודק, התכוונתי לחופים שבהם צוללים. האם ניתן לראות דברים גם עם השנורקל, או רק במעמקים. לא ניסחתי את השאלה היטב. לגבי מסע החופים, אוקיי- הבנתי ובחוף הצפוני כן נעשה זאת (לדעתי כבר ביום ההגעה הראשון מהסיבה הפשוטה שנגיע עם אוטובוס לילה ב-6 בבוקר, ונקבל חדרים רק אחה"צ...). לגבי החופים הדרומיים - תוכל אולי לחלק לי מבחינה שמית אילו חופים הם דרומיים ואלו צפוניים? תודות. אה, ושאלה נוספת איפה נמצא קניון הים האדום? והאם יש בו בתי קולנוע? תודה.

harhanegev

New member
המשך :

אין "קניון הים האדום". יש "הקניון האדום" שנמצא בשדרות התמרים, בערך באמצע הדרך בין התחנה המרכזית לשדה התעופה (קרוב מאוד לשניהם), קניון קטן חביב ולא צפוף, עם אויר לנשימה. יש בו בתי קולנוע, היחידים הקיימים באילת. יש "קניון מול הים" שנמצא צמוד לחוף הים ליד אתר "אום רשרש", מול קלאב הוטל, בדרך הערבה פינת יותם, קניון צפוף ם הרבה עשן סיגריות. אין בו קולנוע (בעבר היה, אבל סגרו). לגבי חלוקה שמית, אנסה, אבל אני חייב להזהיר שיש כל מיני חוכמולוגים שמבחינתם כל קיוסק ראוי שיקראו על שמו את ה-50 מטר חוף שסמוכים לקיוסק, כך שיתכן שתשמעו עוד "שמות חופים" שלא יהיו ברשימה. כמו כן, לא את כל השמות אני זוכר, במקרה של החוף הדרומי עקב חוסר היכרות משמעותי איתו, ובחוף הצפוני עקב הסיבה שהזכרתי לעיל. חוף צפוני: המלונות הצמודם לחוף לפי הסדר ממרידיאן עד גבול ירדן, הם: מרידיאן נפטון שרתון מוריה הילטון מלכת שבא רויאל ביץ' דן (לא דן פנורמה ! דן פנורמה הוא מלון אחר של רשת דן) הרודס שמות קטעים בחוף הצפוני (לא מסודר גיאוגרפית): השחפים, הזהב, גרין, קיסוסקי, ציון, הפנינה, תרשיש, נביעות, כוכב הים חוף דרומי: שמות קטעים בחוף הדרומי, המעט שאני זוכר: נסיכה וויליג' שמורת האלמוגים מגדלור (יש עוד ככל הנראה, לא את כולם אני זוכר)

למעלה