"חופשה" בבית?

debby12

New member
מנהל
"חופשה" בבית?

סקרנית האם בעיניכם אפשר לצאת ממש לחופש מהעבודה בלי ללכת לשום מקום (זה בעקבות שיחה שהיתה לנו שבה עובדים שאלו האם השנה יתנו להם לגרור ימי חופשה לשנה הבאה כי אי אפשר לנצל אותם מחוץ לבית. התשובה היתה "לא. חופש זה חשוב - תיקחו חופש ושבו בבית").

כן - אני מכירה את המילה staycation - אבל ברצינות... קשה לי להרגיש בחופש כשצריך פעמיים ביום להכין אוכל לגדוד, צריך לקפל כביסה, ואי אפשר ללכת לשום מקום. אני היחידה שמרגישה כך?

vinney

Well-known member
אצלנו בעבודה כן הגדילו את המכסה שניתן לגרור, אבל לא בהרבה

את בהחלט לא היחידה.

Boston Guy

New member
אצלנו אין מכסת ימי חופש... אז זה לא ממש רלוונטי

אצלנו - ואצל מעסיקי "היי-טק" רבים אחרים - המדיניות היא UNLIMITED
VACATION DAYS (או, במילים אחרות - "אנחנו קמצנים ולא רוצים שתצברו ימי
חופש שעליהם נצטרך לשלם לכם בסופו של דבר").

מה שהודיעו בעקבות הקורונה זה שהרחיבו את ההגדרה של "חופשת משפחה" או
"חופשת מחלה" (בניגוד לסתם PTO) כך שיש יותר ימי מחלה וימים לטיפול בבני
בית שנפלו למשכב או שצריכים תשומת לב (ילדים שלומדים מהבית וכיוצ"ב).

ולשאלתך - אני זקוק כרגע למשהו כמו 4 ימי חופש (לא צמודים אחד לשני) בכדי
לגמור את הכנת גן הירק שלי לעונת הגידול... עבדתי כמו חמור כל יום ראשון
בחפירות, נגרות וסחיבה של עשרות שקי קקי של פרות ושאר דשנים - ויש צורך בעוד כ 4 ימים כאלו לפני שאפשר יהיה להגיד שהעונה התחילה.
הימים לא יכולים להיות צמודים אחד לשני כי לוקח לי יומיים להתאושש מכל יום כזה...
כרגע כל חלק בגוף שלי או כואב או תפוס, והלילה מן הסתם אני לא אצליח לישון כי
זה תמיד הכי כואב 24 שעות אחרי.

debby12

New member
מנהל
וואו - תחזיק מעמד עם עבודות העפר

נשמע פרויקט מתיש אך מספק....

placid1

New member
לי אין ימי חופשה בתשלום, ברגיל אני לוקחת ימי

חופש מתי שאני רוצה/צריכה והם על חשבוני.
כבר 6 שבועות שאני ב"חופשה" בבית, כשהפעם דוקא כן נכנס לי כסף מהממשלה, אז זה אפילו יותר טוב מחופשה רגילה, אבל לעניין עצמו, אני כן מרגישה בחופשה, למרות שלא נסעתי לשום מקום.
ברגע שאין עבודה להתעסק איתה, למרות שעדיין מבשלים ומכבסים, יש ים של זמן פנוי. אצלנו, ואני מניחה שגם אצלך, אפשר לצאת להליכה/ריצה/רכיבה על אופניים, אפשר לשכב בשמש ולקרוא ספר, אני מארחת חברה מדי פעם בגינה, אנחנו יושבות במרחק מתאים, יש זמן לצבוע/לשפץ/לסדר כל מיני דברים שאף פעם אין זמן עבורם. בקיצור, חופשה אמיתית שלא מתרוצצים בה מאטרקציה לאטרקציה....

placid1

New member
ועוד דבר: אם את מחליטה שאת יוצאת לחופשה בבית

delegate.
יש לי ילד אחד בבית שבעצם יצא כבר לחופש הגדול במרץ (האחרים עסוקים בלימודים ומשימות) אז הוא משתתף בבישול ובטיפול בבית. גם בחיי היומיום ללא קורונה יש לילדים תפקידים שקשורים לנקיון ותחזוקה אז זה באמת מקל והסטייקיישן אפילו יותר קוסם :)

debby12

New member
מנהל
אכן, כנראה שבכל זאת נשאר זמן פנוי

כשלא עובדים - את צודקת.

לנערות הבית יש תפקידים גם אצלנו - אבל הן תמיד עושות אותם "לצאת ידי חובה". נגיד, פינוי כלים מארוחה לעולם לא יכלול רחיצה של כל כלי שאיננו צלחת או סכו"ם. גם ניקוי של השיש/כיור לעולם לא יכלל. הצלחות/סכום מושמות במדיח - וכל שאר הבלגן נשאר. אולי אני צריכה קורס הגדלת ראש לבנות נוער....

אני דווקא אוהבת לרוץ מאטרקציה לאטרקציה, ובעיקר אני אוהבת מיקור חוץ של בישולים

nogala1

New member
עשינו כמה פעמים וזה דורש תכנון והבנה של ההוצאות

הימים האלו הם לא ימים רגילים ולכן זה שונה כעת , אבל הרבה פעמים בחופשת החורף לא רצינו לצאת לחופשה "חורפית" ולמשפחה לא התאימה חופשת "בטן גב" איפשהוא ואז בהחלט עשינו "staycation " - כל הימים היו מתוכננים לחלוטין - באיזה מוזיאונים או אטרקציות מקומיות נבקר . איפה נאכל , איזה סרטים נראה וכו'... וכך לא הרגשנו שאנחנו מורחים ימים בבית.
לגבי "ימי קורונה" בתחילת אפריל השנה הייתי בחופשת האביב וזה היה סיוט!!!(בעל חולה ובית מלא ילדים ובני זוגם ...) אתמול והיום בעלי בחופשה יזומה וכמו בוסטון - עסוק בהפיכת החצר העירונית שלנו ל" חדר מגורים חיצוני" ע"פ הגדרתו - בנתיים הוא נהנה מכל רגע

למעלה