חופשה בסין

naimli

New member
חופשה בסין

האם שמונה עד עשרה ימים מספיקים לחופשה בסין? האם צריך לעבור חיסונים? מה המטבע- האם סין יקרה ומה מזג האוויר בדצמבר?

shulak14

New member
טוב, יש מומחים גדולים ממני לסין

בסך הכל הייתי פעם מאורגן ל14 ימים (7 טיסות). אז ככה. או שמקדישים הרבה זמן לסין (ארץ ענקית) ונוסעים לכמה ערים ואיזורים, או שנוסעים לזמן קצר ומתמקדים במקסימום 2 מקומות. היום בעידן שאפשר לראות הכל בכל מדיה אפשרית החוכמה היא להיות במקום, לשוטט לראות את הפרטים הקטנים, לנסות לתקשר בפנטומימה וכו' ובשום אופן לא לרוץ מאתר לאתר. אם תהיי באמת רק בערים מרכזיות (נניח בייגינג שנחאי או גוילין שזה כבר דחוס) לא צריך חיסונים. פשוט מאד לטלפן למשרד הבריאות ברחוב הארבעה לפרט אזור וסוג טיול ולשאול. המטבע הוא יואן. לגבי מזג האויר בדצמבר אין לי מושג. יש ב-weather. com על היתר יענו ה"סינולוגים".

SPnage

New member
מתייצב

טוב מומחה אני לא, אבל הייתי שם חודשיים וחצי וקשה לי לדמיין מה אפשר להספיק בשבוע - רק לבייג'ין הקדשתי יותר זמן מזה. כמו שכבר נאמר, אפשר להיות במקום אחד, אולי שניים עם הרבה לחץ וטיסות פנימיות (ויותר לכיוון של 10 ימים עד שבועיים). בדצמבר קר מאוד ומושלג בצפון (שכולל את בייג'ין) וברמה הטיבטית, מה שמצמצם את האופציות. לעומת זאת הדרום הוא איזור סאב-טרופי עד טרופי ונעים לטייל בו כל השנה. ל-10 ימים בחורף אני יכול להמליץ על 2 אפשרויות בדרום: 1. גווילין-יאנגשו, אולי בשילוב עם טרסות האורז בלונגשאן ויומיים-שלוש בהונג קונג. 2. חבל יונאן, ללא ספק האזור המגוון והאקזוטי ביותר בסין. אפשר לראות את קונמינג, דאלי וליג'יאנג בשבוע. מרחקים (יחסית) קצרים בין המקומות הנ"ל ובליג'יאנג יש שדה תעופה ממנו ניתן להגיע לבייג'ין או הונג קונג (שנזן ליתר הדיוק) כדי לתפוס את הטיסה חזרה לארץ.

למעלה