רק כדי לתת לכן מושג באיזה רמה אין לנו יכולת להגיד לכן כמה כסף תצטרכנה, אצרף כאן תוכל הודעה שכתבתי כאן כבר מספר פעמים שקשורה בכסף, החברים הותיקים אמרו לי בעבר את אותם הדברים פחות או יותר, ובהגיעי לתאילנד הבנתי עד כמה זה נכון...
אין יכולת לתת תשובה ודאית לגבי האם סכום הכסף יספיק. ישנו שוני משמעותי בהוצאות בין אדם לאדם, אין יכולת להגיד מה הולכת להיות ההוצאה של אדם אחר. אין יכולת להגיד בוודאות מה הולכת להיות ההוצאה שלי בטיול הבא שיהיה לי...
תשובה לשאלה "כמה עולה יום כלכלה ממוצע בתאילנד?", יכול להיות שלאחד אחד יעלה יום כלכלה כולל הכל 100 דולרים, ולאחר יכול להיות שיעלה 400 דולרים. הכל תלוי במה עושים..
יש המון משתנים -
החל מעלות לילה במלון - הכל תלוי ברמת המלונות, באיכות הנדרשת, בתשתיות הנדרשות במלון, יכול להיות החל מ12 דולרים ללילה בגסט האוס מסכן, ועד 250 דולרים למלון חמישה כוכבים.
בבנגקוק - מלון במרכז העיר ברמה סבירה ביותר (לא יודע להגיד בכוכבים) דוגמת Centrepoint Pratunam הממוקם במרכז העיר, באיזור הקניונים הגדולים, לילה לזוג בחדר עולה כ-80 דולרים. (כולל אינטרנט אלחוטי בחדר, מזגן, וארוחת בוקר),
בצ'יאנג מאי - מלון במרכז - צמוד לאיזור שוק הלילה יעלה ללילה כ-50 דולרים לזוג בחדר.
דרך עלות הנסיעות ודרכי המעבר בין התחנות - לצורך העניין, נסיעה צפונה מבנגקוק לצ'יאנג מאי אפשר לעשות במגוון דרכים, החל מהזולה ביותר באוטובוס, דרך רכבת יום, רכבת לילה ועד טיסה שתקצר את הכל לשעתיים ותעלה הרבה יותר מאוטובוס של חצי יממה.
דוגמה: מונית משדה התעופה בבנגקוק למרכז העיר תעלה בין 250 ל 400 בהאט, ואוטובוס או רכבת יגיעו במקרה הגרוע ביותר לרבע מהמחיר.
טיסות פנים - צריך לכלול גם אותם בתחשיב, טיסה פנימית חוסכת המון זמן, ולפעמים עדיף לחסוך זמן בטיסה מאשר לחסוך כסף בנסיעה באוטובוס. מאפשר להספיק יותר אך גם משליך אוטומטית על כך שצריך עוד כסף - גם לטיסה וגם לזמן שהתפנה בזכות הטיסה.
עלות האטרקציות -
אטרקציות יש בשפע, החל ממופע ועד יום טיול, דרך שייט נעים ועד לקפיצת בנג'י, לכל דבר יש עלות!
מופע קברט יעלה כ-500 בהאט, ויום טיול כולל איסוף מהמלון וארוחת צהריים יעלה כ-1000 בהאט לטיול מסוג אחד ו2500 בהאט לטיול במסלול אחר שניהם יקחו אותכם בסיור מודרך למקדש הזה, דרך חוות הסחלבים ההיא והשוק ההוא, ובדרך יסביר לכם המדריך על איך ומה.... או לשכור רכב או אופנוע ב250 בהאט ליום (לקטנוע פשוט, ללא דלק), לקנות מפה ולנסוע לבד לחפש את אותם שני אתרים...
ומה עם המסאג' בסוף היום לשחרור הרגליים התפוסות? או הגב מהתיק שסחבת כל היום?
בנוסף יש גם את משתנה האוכל - תלוי אם תסתפקו בלאכול בדוכן ברחוב את האוכל הפשוט והמקומי שסביר שבעלות של כ150 בהאט תוכלו לקבל את המנה שתשביע אתכם לכמה שעות טובות, ובאותה מידה תוכלו גם למצוא מסעדה מערבית בעלות של כ-600 בהאט לארוחה ואף יותר.
כמו גם יש את משתנה הנשנושים - ארטיק מדי פעם בseven eleven הקרוב, בקבוקי מים, קולה, בירה או כל חטיף אחר ועד פרי עסיסי בפינת הרחוב או שייק בננה-קוקוס בשוק הלילה.
משתנה הקניות - הוא משתנה מאוד קריטי - כמה קונים ואיפה? בשווקים או בקניוני המותגים? באיזה כמות? - חולצה אחת במקום הזה וחולצה נוספת במקום ההוא, ושלישית בכלל בעיר אחרת או את הכל במקום אחד ואז אולי להתמקח ולקבל הנחת כמות. זה משהו שאין דרך לדעת, פתאום מוצאים בגד שאוהבים, פתאום מתקלקלת המצלמה וצריך לקנות חדשה, פתאום.. אין דרך לצפות מראש.
אין דרך לאמוד כמה כסף בדיוק תוציאו פשוט כי יש המון משתנים, שתלויים במידה זו או אחרת במשתנים האחרים (דוגמת האוכל, יושפע בוודאות מרמת המלון והשירותים המסופקים בו (א. בוקר) או דוגמת הנסיעות - המלון מוציא רכב משלו לאיסוף משדה התעופה ללא עלות, או שצריך לתפוס מונית שתעלה 350 בהאט משדה התעופה למרכז בנגקוק).
הדבר הכי מדוייק שאני יכול להגיד זה שאפשר לעשות טיול של 50 ימים לשני אנשים ב30 אש"ח ולהגיד באותה הנשימה שאפשר בקלות מאוד שזה יעלה גם הרבה יותר וגם בפחות אני מאמין שאפשרי, הכל תלוי בכם.
הכל תלוי במה אתם רוצים, מחפשים, עושים, קונים, אוכלים ושותים.