חופשה בתאילנד

חופשה בתאילנד

אהלן אני ושלוש חברות עושות טיול של אחרי צבא מה12.12 עד ל19.1 בתאילנד.
עכשיו אנחנו מתכננות המון דברים, בהתחלה אמרנו שנהיה בקופנגן כי יש את הפול מון... לי המליצו ביום שאנו נוחתות בבנגקוק ליסוע ברכבת לילה לסורן תאי ומשם מעבורת לקוסמוי שככה אפשר גם לישון וגם לחסוך מלון על הדרך... לחברה אחרת שלי המליצו לא ליסוע ברכבות כי יש שם גנבות ועכשיו היא מפחדת מזה והיא רוצה טיסות פנים בלבד במקום רכבות... עכשיו בגלל שהטיסות יקרות ואנחנו צריכים לפחות שלוש טיסות בתוך תאילנד זה יוצא 600 דולר בערך אבל היא רוצה את הנוחות ואת הביטחון...
מה אתם ממליצים מנסיון? עדיף לשלם יותר אבל ליסוע בנוח ובבטחון מלא או להתפשר על רכבת לשלם הרבה פחות וגם לצבור סוג של חוויה...?
כמה כסף אתם חושבים שאני צריכה שיהיה לי לחודש ושבוע בתאילנד?

זה מאוד תלוי

כמה כסף צריך אי אפשר לדעת, זה תלוי בהמון גורמים ולא פעם שאלו כאן את השאלה הזו.
לגבי הטיסות זה תלוי בכן אם אתן רוצות ביטחון ולהיות בלי לחץ כמובן שעדיף טיסות פנים היות וככה אתן ללא דאגות ויש לכן מקום שמור בטיסה מצד שני כפי שאמרת הכסף משחק כאן תפקיד.
אתן נוסעות לחודש ושבוע ולדעתי אתן בכיף יכולות לקחת אוטובוס או רכבת על מנת לחסוך את הכסף אבל שוב כפי שאמרתי זה תלוי בכן.
אוטובוס יש שם מכל מקום לכל מקום רק שזה יגזול לכן זמן וזה עוד גורם שאתן צריכות להתחשב בו.
לגבי הגניבות לצערי יש כאלו בכל מקום וגם באוטובוסים , פשוט צריך לשמור על עירנות להיות כל הזמן עם הדרכון כרטיסי הטיסה והכסף עליכן בחגורת הכסף ובתיק רק בגדים ושאר החפצים הלא יקרים.
בהצלחה

רכבת או טיסה לסורטאני

גם נסיעה ברכבת, רצוי להזמין מראש. חודש דצמבר הוא חודש אשר עמוס בתיירים וגם הרכבות מלאות.
אתן יכולות לנסות פעם אחת את הנסיעה ברכבת, ולחוות את החוויה.
ניתן להזמין קרון, אשר יש בו 4 מיטות, 2 למעלה 2 למטה.
ישנה עוד אפשרות, לטוס מבנגקוק לסורטאני ומשם לקחת מעבורת לקוסמוי, מחיר הטיסה יהיה זול יותר מטיסה ישירה לקוסמוי. בחברת אייר אסיה, ניתן לקנות כרטיס משולב עם המעבורת ונציג מחכה ביציאה מהטיסה ומפנה אתכם לאן ללכת.
Www.airasia.com
לגבי התקציב, סביר להניח שתשנו באותו החדר, בממוצע צריך כ-100$-120$ ליום.

אבשלום68

New member
המרכז למטייל

כדאי שתלמדו לפני שאתם כותבים!
אין קרונות של 4 מיטות
יש שני סוגים של קרונות שינה.
קרון ממוזג מחלקה שניה:
אחד עם 16 מיטות מכל צד של הקרון מסודרות בשתי קומות.
נסעתי בהן מאד נח ,יש לכל מיטה וילון ופרטיות מלאה.
בקרונות מסתובבים כל הזמן אנשי הרכבת למניעת גניבות, כמובן שאת כל הציוד היקר - כסך דרכונים מחשב וכו' לידכן במיטה.
קרון מסוג שני - 4 מיטות במעין מובלעת ללא דלת שנפתח למסדרון בין המובלעות.
http://www.seat61.com/Thailand.htm#On board

מיטות ברכבת

בכל קרון יש מספר חדרים, בכל חדר שתי מיטות קומותיים, שזה 4 מיטות. בדיוק כפי שאתה ציינת.
נניח אם יש 6 אנשים, 4 יכולים לישון בתא אחד ו-2 בתא אחר.

אבשלום68

New member
חדר הוא חלל בעל דלת

מה שכתוב באתר הוא
2nd class air-con sleepers, Japanese type used on trains 13 & 14 Bangkok-Chiang Mai: Trains 13 & 14 between Bangkok & Chiang Mai now use very comfortable air-conditioned sleepers bought second-hand from Japan. Unlike other Thai sleepers, the berths are arranged in bays of 4 in door-less compartments opening onto a side corridor. Each berth has its own curtains for individual privacy.

http://www.seat61.com/Thailand.htm#On board

חדר/ תא ברכבת מה זה משנה

כשאני רכשתי כרטיסים לרכבת, גם הפקידה בקבלה שממנה רכשתי את הכרטיסים, ציינה שזה חדר. מה זה משנה אם יש דלת או אין דלת או אם נקרא לזה תא. בחדר הזה יש 4 מקומות ולא נלך לרב בגלל זה.
יכול להיות שהנסיעה ברכבת תהיה חוויה חד פעמית ולא יותר מיזה. חברה שלי בפעם האחרונה שנסעה ברכבת, התלוננה שהיה ריח נורא של שתן.
עבור הילדים שלי זאת היתה חוויה, אפשר להגדיר כחוויה חד פעמית.

אבשלום68

New member
הסבר נוסף למען הדיוק

באתר http://www.seat61.com/
מודגש במיוחד חוסר הדלת במובלעת של 4 מיטות בעיקר בגלל למניעת הרגשת ביטחון כוזב שזה חדר עם דלת.
זה לנושא חדר או לא חדר, תא או לא תא, זה ויכוח סתמי בעל מגמה מסויימת.
לנושא הבטחון בנסיעות ברכבת : אחרי המון נסיעות ברכבת התאילנדית, תמיד במח' שניה ממוזגת יש בטחון ויש אנשי בטחון העוברים ומסיירים ושומרים על בטחון הנסעים!!!
למרות כל זאת את חפצי הערך תמיד לשים במיטה ליד הראש - ויש מספיק מקום גם למחשב.....
באשר לריחות.....
נסעתי ברכבות בתאילנד כמה וכמה פעמים ברכבת ליה לציאנג מאי ברכבת יום לצאנג מאי, לנונג קאי ומנונג קאי לאיוטיה.
מעלם לא חשתי ריחות כאלה, מה גם שעובדי הרכבת מנקים כל הזמן את הקרון ולבטח את השירותים.
אבל תמיד כדאי לבחור את מקומות הישיבה/שינה רחוק מאיזור השירותים כי שם יש תמיד אנשים שמסתובבים,פותחים את דלתותהשירותים...... וסוגרים......
אני אישית מאד ממליץ על נסיעות ברכבת התאילנדית ברכבות לילה מח' שניה ממוזגת.

T o m c o

Member
מנהל
מצטרף להמלצתו של אבשלום, נסעתי באחת הטיולים שלי - בנגקוק - סוראט ת'אני, בנגקוק - צ'יאנג מאי, ונונג קאי - בנגקוק. שלושתן נסיעות לילה, שתיים מהן בקרון מחלקה שניה ממוזגת, ואחת בקרון מחלקה שניה לא ממוזגת (מאוורר), הגעתי לשם עם תיק גדול וכל הציוד שלי בתוכו, ותיק קטן עם ציוד יקר ערך. אם נועלים את התיק הגדול במנעול (אפילו הקטן ביותר והזול ביותר) זה אמור לספק את תחושת הביטחון באשר לציוד בו, שצריך שיהיה ביגוד בלבד, ללא ציוד יקר ערך.
את הציוד יקר הערך כאמור בתיק קטן על "המיטה" ליד הראש.
ישנה תנועה של מאבטחים לאורכי הקרונות לאורך כל הנסיעה, גם באמצע הלילה שכולם למעשה ישנים. עדיין נתכלתי במאבטח שעובר אחת לכמה דקות לוודא שהכל תקין.

לדעתי - כתשובה פרקטית לבנות - סעו ברכבת לפחות פעם אחת, זו חוויה, זה נחמד, זה כיף. קנו מנעולים קטנים ותנעלו את התיקים הגדולים שלכם, מעבר לזה - את הקטנים ליד הראש. סעו ברכבת כיוון אחד, בלי להזמין מקום מראש לנסיעות הבאות, תחוו את הנסיעה הזו ותחליטו הלאה - האם להמשיך בטיסות, או להמשיך ברכבות. (תגיעו עם ראש פתוח ובידיעה מוחלטת שישנה אופציה שהתכנון הכספי ישנה את עצמו במהלך הטיול בהתאם לזה.)

T o m c o

Member
מנהל
כמובן - "אחד הטיולים" ולא "אחת הטיולים" +הערה רכבת הלילה היחידה בה נסעתי שהיה תא המיועד לארבע וסגור (בצורה זו או אחרת עם דלת (הזזה פשוטה)) הייתה ברכבת הלילה בין האנוי לאיזור סאפא (ויטנאם).

T o m c o

Member
מנהל
רק כדי לתת לכן מושג באיזה רמה אין לנו יכולת להגיד לכן כמה כסף תצטרכנה, אצרף כאן תוכל הודעה שכתבתי כאן כבר מספר פעמים שקשורה בכסף, החברים הותיקים אמרו לי בעבר את אותם הדברים פחות או יותר, ובהגיעי לתאילנד הבנתי עד כמה זה נכון...

אין יכולת לתת תשובה ודאית לגבי האם סכום הכסף יספיק. ישנו שוני משמעותי בהוצאות בין אדם לאדם, אין יכולת להגיד מה הולכת להיות ההוצאה של אדם אחר. אין יכולת להגיד בוודאות מה הולכת להיות ההוצאה שלי בטיול הבא שיהיה לי...
תשובה לשאלה "כמה עולה יום כלכלה ממוצע בתאילנד?", יכול להיות שלאחד אחד יעלה יום כלכלה כולל הכל 100 דולרים, ולאחר יכול להיות שיעלה 400 דולרים. הכל תלוי במה עושים..

יש המון משתנים -
החל מעלות לילה במלון - הכל תלוי ברמת המלונות, באיכות הנדרשת, בתשתיות הנדרשות במלון, יכול להיות החל מ12 דולרים ללילה בגסט האוס מסכן, ועד 250 דולרים למלון חמישה כוכבים.
בבנגקוק - מלון במרכז העיר ברמה סבירה ביותר (לא יודע להגיד בכוכבים) דוגמת Centrepoint Pratunam הממוקם במרכז העיר, באיזור הקניונים הגדולים, לילה לזוג בחדר עולה כ-80 דולרים. (כולל אינטרנט אלחוטי בחדר, מזגן, וארוחת בוקר),
בצ'יאנג מאי - מלון במרכז - צמוד לאיזור שוק הלילה יעלה ללילה כ-50 דולרים לזוג בחדר.

דרך עלות הנסיעות ודרכי המעבר בין התחנות - לצורך העניין, נסיעה צפונה מבנגקוק לצ'יאנג מאי אפשר לעשות במגוון דרכים, החל מהזולה ביותר באוטובוס, דרך רכבת יום, רכבת לילה ועד טיסה שתקצר את הכל לשעתיים ותעלה הרבה יותר מאוטובוס של חצי יממה.
דוגמה: מונית משדה התעופה בבנגקוק למרכז העיר תעלה בין 250 ל 400 בהאט, ואוטובוס או רכבת יגיעו במקרה הגרוע ביותר לרבע מהמחיר.

טיסות פנים - צריך לכלול גם אותם בתחשיב, טיסה פנימית חוסכת המון זמן, ולפעמים עדיף לחסוך זמן בטיסה מאשר לחסוך כסף בנסיעה באוטובוס. מאפשר להספיק יותר אך גם משליך אוטומטית על כך שצריך עוד כסף - גם לטיסה וגם לזמן שהתפנה בזכות הטיסה.

עלות האטרקציות -
אטרקציות יש בשפע, החל ממופע ועד יום טיול, דרך שייט נעים ועד לקפיצת בנג'י, לכל דבר יש עלות!
מופע קברט יעלה כ-500 בהאט, ויום טיול כולל איסוף מהמלון וארוחת צהריים יעלה כ-1000 בהאט לטיול מסוג אחד ו2500 בהאט לטיול במסלול אחר שניהם יקחו אותכם בסיור מודרך למקדש הזה, דרך חוות הסחלבים ההיא והשוק ההוא, ובדרך יסביר לכם המדריך על איך ומה.... או לשכור רכב או אופנוע ב250 בהאט ליום (לקטנוע פשוט, ללא דלק), לקנות מפה ולנסוע לבד לחפש את אותם שני אתרים...
ומה עם המסאג' בסוף היום לשחרור הרגליים התפוסות? או הגב מהתיק שסחבת כל היום?

בנוסף יש גם את משתנה האוכל - תלוי אם תסתפקו בלאכול בדוכן ברחוב את האוכל הפשוט והמקומי שסביר שבעלות של כ150 בהאט תוכלו לקבל את המנה שתשביע אתכם לכמה שעות טובות, ובאותה מידה תוכלו גם למצוא מסעדה מערבית בעלות של כ-600 בהאט לארוחה ואף יותר.
כמו גם יש את משתנה הנשנושים - ארטיק מדי פעם בseven eleven הקרוב, בקבוקי מים, קולה, בירה או כל חטיף אחר ועד פרי עסיסי בפינת הרחוב או שייק בננה-קוקוס בשוק הלילה.

משתנה הקניות - הוא משתנה מאוד קריטי - כמה קונים ואיפה? בשווקים או בקניוני המותגים? באיזה כמות? - חולצה אחת במקום הזה וחולצה נוספת במקום ההוא, ושלישית בכלל בעיר אחרת או את הכל במקום אחד ואז אולי להתמקח ולקבל הנחת כמות. זה משהו שאין דרך לדעת, פתאום מוצאים בגד שאוהבים, פתאום מתקלקלת המצלמה וצריך לקנות חדשה, פתאום.. אין דרך לצפות מראש.

אין דרך לאמוד כמה כסף בדיוק תוציאו פשוט כי יש המון משתנים, שתלויים במידה זו או אחרת במשתנים האחרים (דוגמת האוכל, יושפע בוודאות מרמת המלון והשירותים המסופקים בו (א. בוקר) או דוגמת הנסיעות - המלון מוציא רכב משלו לאיסוף משדה התעופה ללא עלות, או שצריך לתפוס מונית שתעלה 350 בהאט משדה התעופה למרכז בנגקוק).

הדבר הכי מדוייק שאני יכול להגיד זה שאפשר לעשות טיול של 50 ימים לשני אנשים ב30 אש"ח ולהגיד באותה הנשימה שאפשר בקלות מאוד שזה יעלה גם הרבה יותר וגם בפחות אני מאמין שאפשרי, הכל תלוי בכם.
הכל תלוי במה אתם רוצים, מחפשים, עושים, קונים, אוכלים ושותים.

כסלוית

New member
Tomco

רציתי להגיד לך תודה על התשובות המושקעות שלך לשאלות שנשאלות כאן.
אתה תמיד עונה באריכות ונותן המון מידע רלוונטי, מבלי להעביר ביקורת על הכותב או כל כותבים אחרים, אז תודה (-:

T o m c o

Member
מנהל
אין בעד מה, שמח שזה עוזר לאנשים
במקרה הזה - זו הודעה שהיא פחות או יותר קבועה (שאלו עשרות פעמים), אני משתדל במקרה הזה לתת רקע כללי של מכלול ההוצאות האפשריות (ברור, תמיד אפשר עוד) + עוד קצת נתונים מספריים (מחירים ממוצעים פחות או יותר) ומידע שימושי שיעזור להם לחשוב על הדברים כמו שצריך....

למעלה