חופשה משפחתית

shoshey1

New member
חופשה משפחתית

יש לי ילד עם שיתוק מוחין סעודי בן 15 ושתי בנות קטנות, מאוד הייתי רוצה לצאת איתן לחופשה למספר ימים.אך אינני מוצאת פתרון לילד .אינני מעוניינת להשאירו במסגרת סגורה לתקופה זו כל המשפחה זקוקה למעט חופשה .אודה לכם מאוד אם תוכלו לייעץ לי מה עליי לעשות? תודה מראש.

עמיקםרז

New member
נופשונים

שושי שלום רב, אם הילד מאובחן כילד עם פיגור, יתכן שיש אפשרות להוציא אותו לנופשון כדי לאפשר למשפחה לצאת לחופשה. אני ממליץ לך לבדוק את הנושא בסניף אקים ובלשכת הרווחה במקום מגורייך. ב ב ר כ ה , עמיקם

shoshey1

New member
חופשה

תודה על התשובה! כתבתי תשובה לאורית על תגובתה, תוכל לקרוא ואולי לייעץ לי מה לעשות ?כי באמת המשפחה זקוקה לחופשה . הרבה פעמים פשוט אנו מוותרים ונשארים בבית ואז יש לי יסורי מצפון כלפי הבנות האחרות שמפסידות מכך וחבל!!! תודה.

עמיקםרז

New member
לשושי שלום

אני חושב שאורית מיצתה את האפשרויות, ולצערי אין לי דבר להוסיף. אם את בטוחה שבנך קיבל בנופשון את הטיפול המסור ביותר, אולי הבכי שלו הוא רק דרך להגיד לכם כמה הוא התגעגע אליכם. פרידות וגעגועים הם דבר קשה לכולנו, ויתכן שמאחר שאין לו דרך אחרת לבטא זאת, הוא פורץ בבכי כדי להגיד לכם כמה הוא התגעגע, כי הוא הרי רגיל שאתם תמיד איתו. אם תקבלי כך את הדברים, אולי יהיה לך פחות קשה להשאיר אותו בנופשון. יתכן שגם לו היה נשאר בבית עם מטפלת, היה מגיב באותה צורה על הפרידה. יתכן שדווקא השינוי הכרוך ביציאה מהבית לנופשון הוא טוב בשבילו. אני לא בטוח במה שאני אומר, אבל כדאי להיות פתוח לחשוב על הדברים גם בצורה אחרת. ב ב ר כ ה , עמיקם

היי שושי

כשאת אומרת שאת לא מעוניינת להשאיר את הילד במסגרת סגורה, אני מניחה שאת מתכוונת שאת לא מעוניינת בנופשון. האם לכך התכוונת? ישנה אפשרות להשאיר את הילד אצל משפחה דתית חמה בבני ברק. עמותת 'עזר מציון' מפעילה שרות כזה עבור המשפחות. אם תרצי אני מוכנה לברר עבורך באם הילד עומד בקריטריונים (מבחינת הסיעודיות והגיל), אבל במידה והוא לא, הייתי כן ממליצה לך להשאירו במסגרת של נופשון,כי בעצם התנגדותך את מונעת מעצמך ומבנותייך סיכוי לקחת פסק זמן ולנוח מהעול היום יומי, וזה כל כך חשוב.. ישנם נופשונים טובים יותר וטובים פחות, אז אין ברירה- צריך לנצל את מה שיש,ולמצוא את אותו מקום שבו תוכלי להשאיר את בנך במינימום חששות, אלא אם כן בוחרים באלטרנטיבה של לוותר על החופשה או לחלופין- לקחת את הילד איתכם. באם את זקוקנ לעזרה בבירורים אשמח לעזור אורית

shoshey1

New member
חופשה

אורית תודה על תגובתך! מספר פעמים השארתי את בני בנופשון וזה היה לי קשה מאוד. (מצבו של בני קשה והוא מוגדר באקים כמפגר הוא איננו מדבר ,הוא סיעודי מאוד , נייד על כסא גלגלים).גם התגובה שלו בזמן שבאנו לקחתו הייתה מאוד קשה .הוא פרץ בבכי קורע לב.ובטוחני שהוא קיבל את הטיפול המסור ביותר.לגבי המשפחות בבני ברק לא שמעתי על כך ,אשמח לשמוע פרטים .האם משפחות אלה מטפלות בכל מצב של ילדים? האידיאלי היה להשאירו בבית עם מטפלת למרות ההוצאה הכבדה מאוד ,אבל אנו מתקשים מאוד למצוא משהי שתשהה איתו לאחר המסגרת שבה הוא נמצא משעה 14.00 בצהריים .בימי שישי אין לו מסגרת. תודה מראש

שושי היי

ביררתי לך את כל הפרטים אצל האחראית על כך בעזר מציון. חשוב לי מאוד לדעת באיזה איזור אתם מתגוררים. בני ברק אינו האיזור היחיד שקולט. ישנה קליטת ילדים גם בקריית גת ואיזור חבל לכיש. הבעייה היחידה היא שמשרד הרווחה לא שש לאשר סידור כזה, בגלל הנופשונים שפועלים בארץ (למרות שמן הסידור הזה נהנים ילדים אוטיסטים וילדים שיקומיים), אבל ניתן להשיג אישור מן המפקחת האיזורית. קודם כל- כתבי היכן אתם מתגוררים ונמשיך משם. אורית

shoshey1

New member
היי אורית

היי אורית !!! תודה לך על תגובתך .לא חזרתי בגלל הלבטים שלי ושל בעלי ועדיין אנו מתלבטים.לגבי האופציה הטובה ביותר , שאלה נוספת ! האם משרד הרווחה חייב לתת לי את ימי החופשה לנופשון .מעט ממה שביררתי נאמר לי שאין תקציב לימים אלה שכידוע לי 15 ימים בשנה שלא נוצלו על ידנו.אנו גרים ביישוב קטן קרוב לאשדוד. האם זה מאוגן מבחינה חוקית? תודה שושי!

אהלן שושי

כן, הילד זכאי לקבל את מלוא 15 הימים של הנופשון מתוקף האבחון של השרות למפגר שקבע את זכאותו (בדו"ח האבחון,אם תשימי לב, מצויינת הזכאות ), ואין חשיבות לגודל הישוב בו אתם מתגוררים. את הספירה של הימים מתחילים בחודש ינואר כל תחילת שנה, ויש לכם עדיין זמן לנצל את הימים במידה ולא ניצלתם אותם עדיין. מה שכן- אין אפשרות לצבור ימים. במידה והשנה תסתיים מבלי שתנצלו אותם, תתחיל הספירה מחדש בינואר. שבוע טוב, אורית

shoshey1

New member
תודה אורית!

עזרת לי מאוד ! חשוב לנו דעת את זכויותנו. תתודה שושי

למעלה