חופשת לידה לגבר - אפלייה ?

Accounter

New member
חופשת לידה לגבר - אפלייה ?

זוג נשוי שבו האישה סטודנטית לרפואה (למשל), או כל מקצוע אחר המצריך לימודים ב 100% מהזמן, ולא מותיר זמן לעבודה, האישה אינה זכאית לחופשת לידה - הגיוני, היא הרי לא מרוויחה כסף. אבל מדוע הבעל לא זכאי לחופשת לידה (ודמי לידה) חלקיים ? החוק קובע שהזכאות של האב מותנת בזכאות של האם, ההגיון הוא שבמידה והאם לא עובדת, אין סיבה שהאב יקבל חופשה בתשלום, אבל מה לגבי מקרים (כמ המתואר לעיל), שהאישה לא עובדת, אבל לא מכיוון שיש לה זמן פנוי לטפל בילדים, אלא מכיוון שהיא לומדת 100% מהזמן ? האם החוק אכן מפלה בצורה חדה שכזו, או שיש סייג המאפשר לבעל להיות זכאי לחופשה ודמי לידה (חלקיים), במידה והאם אינה זכאית לחופשת הלידה שלה, אך מכיוון שבאופן מוכח ומובהק היא עסוקה 100% מהזמן בלימודים (למשל) ?

MrCheff

New member
לדעתי צריך לבדוק את זה

עם ביטוח לאומי, משום שגם סטונדטית משלמת דמי ביטוח לאומי כך שלדעתי היא זכאית גם כן (ממש כמו עצמאית)

Master Stav

New member
יפשתי את הסוגיה באת רהביטוח הלאומי

ולא מצאתי ...אני אמור להיות שם השבוע כך שאעלה את השאלה וניראה מה ישיבו לי ...

Accounter

New member
../images/Emo41.gif הסבר

נכון שמי שלא עובד, מלכתחילה לא מגיע לו דמי לידה, אך לא זה הנושא. הבעיה היא שמישהו מההורים צריך להיות בבית מספר חודשים כדי לטפל בתינוק, וכאשר שתי ההורים עסוקים באופן מלא ומוכח, כגון לימודים מלאים או משרה מלאה, (אין כאן מקום להתחכמות עם "עיסוקים" כגון בילויים יומיים בקניון) מדוע לא להשאיר לבחירתם מי ישאר בבית ? אם האישה נשארת בבית מחצית (בערך) מהתקופה - ברור שלא מגיע לה דמי לידה, אך מדוע שאת המחצית השניה לא יעשה האב - וכן יקבל דמי לידה ? נכון שעבודה זה יותר משמעותי מלימודים (למרות שאפשר להתווכח גם על כך), אבל מדוע מלכתחילה לכרוך את זכאותו של האב לדמי לידה, בזכאות קודמת של האישה ? אני מניח שעשו זאת כך, על מנת להמנע ממצב שבו אישה פנוייה, לא עובדת, תנצל את החוק, והאב יקבל דמי לידה, כאשר היא בכל מקרה פנוייה, אך אני מציג מצב שבו אין בעיה להוכיח שהאישה לומדת 100% מהזמן, יתרה מכך, היא אפילו לא באוניברסיטה, אלא בבתי החולים (שנים קליניות), ראשון עד חמישי, שבע בבוקר עד חמש אחר הצהריים, לא כולל משמרות מידי פעם. זו כמובן רק דוגמא פרטית, יתכנו מצבים דומים נוספים רבים. נכון, אפשר להפסיק לימודים, אפשר לקחת חופשה ארוכה, אבל מדוע ? ההגיון אומר שעבור התקופה שהיא תחליט להיות בחופש - איננו זכאים לדבר, אך מדוע שאני לא אהיה זכאי לדמי לידה עבור חלק מהזמן ? שורש הבעיה נעוץ בכך שזכאותו של האב לדמי לידה כרוכים בזכאותה של האישה לדמי לידה, מבלי לבצע את האבחנה מדוע היא אינה זכאית. וטרם הזכרתי את המדיניות מדינות סקנדינביה (לדוגמא)
, אבל עוד חזון למועד.

למעלה