חופשת לידה

yoki21

New member
חופשת לידה

אני שכירה עובדת כבר שנה ושלושה חודשים באותו מקום, אמורה לצאת לחופשת לידה עוד כחודשיים,האם אני זכאית לחופשת לידה, ולכמה אחוזים מן המשכורת? מה קורה אם אני מעוניינת להתפטר מעבודתי ולא לחזור כלל מייד בתום שלושת החודשים של חופשת הלידה, האם אני זכאית למשהו?

זכאות לדמי לידה

סעיף 50 לחוק הביטוח הלאומי מגדיר את תנאי הזכאות לדמי לידה: (א) מבוטחת ששולמו בעדה דמי ביטוח משכרה כעובדת או ששילמה דמי ביטוח מהכנסתה כעובדת עצמאית (בסעיף זה - דמי ביטוח), תהיה זכאית לדמי לידה - (1) בעד פרק זמן של 12 שבועות - אם שולמו דמי ביטוח בעד 10 חודשים מתוך 14 החודשים שקדמו ליום הקובע או בעד 15 חודשים מתוך 22 החודשים שקדמו ליום הקובע; (2) בעד פרק זמן של 6 שבועות - אם שולמו דמי ביטוח בעד 6 חודשים מתוך 14 החודשים שקדמו ליום הקובע. הבנתי מדבריך שבמשך 15 החודשים האחרונים שולמו בעדך דמי ביטוח לאומי ברציפות, אם כך את זכאית לדמי לידה לתקופה של 12 שבועות. דמי הלידה הם בעקרון "שכר העבודה הרגיל" שלך, השכר מתוכו משולמים דמי הביטוח.

אם תתפטרי מהעבודה כדי לטפל בתינוק/ת

תהיי זכאית לפיצויי פיטורים מהמעביד (אבל זה לא קשור לביטוח לאומי) (וזה בתנאי שהזכות הזו לא תנוצל לפני כן על ידי בן הזוג שלך).

למעלה