חופשת לידה

shno

New member
חופשת לידה

סתם שאלה תיאורטית: החוק הרי מאפשר, בתנאים מסוימים, לגבר לקחת חופשת לידה, על חשבון חופשת הלידה של האישה. נניח שאתם עומדים בקריטריונים שמציב החוק - האם הייתם לוקחים חופשת לידה כזו (בידיעה שזה מקצר לאישה את חופשת הלידה שלה ושולח אותה מוקדם יותר חזרה לעולם העבודה)? אם לא - למה בעצם? (לאפשר לאישה להישאר בבית, שיקולים כלכליים, או סיבות אחרות?) ןשאלה אחרת - האם אתם בעד חופשת לידה משותפת לבני הזוג? ששני בני הזוג לאחר הלידה יהיו בבית 3 חודשים?

חנול

New member
מותר לענות גם אם אני אשתך?

אין שום מצב, שהייתי מוכנה לוותר אפילו על יום אחד בחופשת הלידה. לידה היא חויה פיזית לא קלה שהגוף צריך להשתקם ממנה ולחזור לעצמו. זה לוקח זמן. גם המצב הנפשי משתנה, וגם הוא צריך זמן לחזור לעצמו. אז צר לי..לא הייתי מוותרת על יום. מצד שני לא ברור לי למה לא לפחות חודש ראשון ההורים אינם ביחד בבית. חופשת לידה משותפת היא רעיון מצוין, ולא בגלל שבאמת יש פה "חופשה", אלא כדי לאפשר לשני בני הזוג לתמוך זה בזו ולסגל לעצמם נוהג חיים חדש עם ילד.

shno

New member
בשביל זה השאלה מופנית לאבות...

גישתן של האמהות ברורה לי. השאלה מה גישת האבות. אם זה משהו שבכלל מדבר אליהם? אם הם מעוניינים להישאר בבית חודש/חודשיים/שלושה, עם האישה או בלי, על חשבון החופשה של האישה או לא.

schlomitsmile

Member
מנהל
אופס../images/Emo9.gifסליחה, עניתי לפני שראיתי שבעצם האורחות לא אמורות לענות...../images/Emo52.gif

shno

New member
../images/Emo6.gif

מותר, מותר, פשוט גישתן של הנשים די ידועה. אנחנו מחפשים כאן את הדעה של האבא...

schlomitsmile

Member
מנהל
לגבי עצמי,אני אפילו עוד יותר קיצונית- אני נשארת עם כל צאצא שנתיים בבית (או הוא איתי, תלוי איך מסתכלים על זה). מה שבאופן מעשי הביא אותי לויתור על חיים מקצועיים בשלב זה של חיי, או לחליפין- האימהות היא הקריירה שלי (רק שאין משכורת,זכויות סוציאליות או אפילו הכרה חברתית בקריירה הזאת). אבל זאת הבחירה האישית שלי. בעיקרון- כאמור, אני מסכימה איתך לגמרי.

hirshfe

New member
אז ככה

נתעלם מעובדה שהייתי מובטל בשלושה חודשים הללו? אז כן הייתי מוכן להחליף את אישתי חודש בחופשת הלידה. אבל, נראה לי שאם הייתי מציע את זה הייתי מסתכן באובדן חלק בגוף. וברצינות - אני בעד חופשה משותפת חודש לבעל ולהגדיל לאישה לארבעה חודשים אני שמח שהייתי מובטל בתחלת הדרך של הילד - פשוט למדתי להכיר אותו, לזהות בכי והכי חשוב בחודש הראשון שהזוג עוד מבולבל קל יותר לשניהםץ אם אני קמתי באמצע הלילה להאכיל אותו, אז אישתי הייתה קמה בפעם השנייה. אני זוכר שבזמנו חקרתי את הנושא וחופשת הלידה שאישה מקבלת היא מהמנמוכות בעולם ומרבית מדינות העולם המערבי נותנות חופשה גם לבעל (ולא יום אחד)

shalhevet2

New member
אמא עם דעה אחרת

אני אתחיל מהסוף: הייתי חולקת את החופשה עם בעלי ברצון רב. למה לא חלקתי? כי לפני הלידה סיימתי את חובותיי באוניברסיטה ואני אתחיל את פרק העבודה ארבעה חודשים אחרי הלידה. למה הייתי חולקת? כי אני משתגעת בבית. מאדם אנרגטי ופעיל אקדמית פתאום אני מתעסקת בפיפי קקי. היום (חודשיים אחרי הלידה) כבר יותר טוב לי אולי כי התאהבתי יותר בבת שלי. בהתחלה-רציתי לברוח חזרה לאוניברסיטה.

זיו25

New member
עוד מעט יגמרו ה3 חודשים

ואישתי תחזור לעבודה, ואני מתכוון לבלות עם הבת שלי יום אחד בשבוע - הודעתי את זה כבר בעבודה. זו לא חופשה לידה, אבל זה גם משהו. הנה ליה, בת חודשיים כבר

limorune

New member
אהבתי מאוד !

ומעולה תהיה איתה יום בשבוע הלוואי עלי !(עם תום כמובן חח)

למעלה