חופשת מחלה עקב תאונה ואבטלה

חופשת מחלה עקב תאונה ואבטלה

כאשר אדם מפוטר בזמן חופשת מחלה עקב תאונת דרכים (שהיא כנראה גם תאונת עבודה), האם הוא צריך בכל זאת לחתום אבטלה או רק אחרי סיום חופשת המחלה?

אבטלה ומחלה לא קשורים

מהרגע שפוטרת תגשי לחתום אבטלה בקשר ליתר הדברים, יש פורום מומחה של נפגעי גוף בתאונות, שם תשאלי לגבי ימי המחלה.

לפני הכל לדאוג שהמעביד יחתום על

טופס תאונת עבודה אם זו תאונת עבודה. למסור לרופא בקופ"ח כמו גם לביטוח לאומי. בתקווה שלא נפגעת קשה. אם תאונת עבודה, מדוע פיטורים? אין להם רשות לפטר. לשאול בפורום חוק ומשפט. לגבי חתימה עדיף אם מותר לצאת מהבית. לשאול אפשר גם בארגון נפגעי עבודה ברחוב רינס 6 בתל-אביב.

תודה רבה. מותר לפטר בתאונת עבודה

כרגע אני רק תובעת את ביטוח החובה=נזקי גוף וצד שלישי מה שצריך. אני כבר חודשיים כמעט אחרי התאונה ופוטרתי רק לפני יומיים. חודש הבא, אם לא אמצא עבודה או לא אוכל לעבוד - אז אני צריכה לדעת אם לחתום אבטלה או לא.

יעוץ דחוף של עו"ד

ישנה בעיה קשה בהחלטה מה עדיף תאונת עבודה או תאונת דרכים אל אחת כמה וכמה ששניהם יחד. לא ניתן לקבל משתי הקופות. אם תאונת עבודה רשמתי למי לפנות ויפה שעה קודם.

לי עדיף כנראה תאונת דרכים וחוץ מזה

תאונת עבודה ניתן לתבוע עד שנה. נכות תמיד תהיה יותר גבוה דרך הביטוח מאשר ב"ל. את כל זה אני יודעת בדיעבד וכשהגעתי לקופ"ח רשמו לי תאונת דרכים ומבחינת ב"ל זה בעיה לשנות אח"כ, ככה שבכל מקרה זה בעצם "הוחלט" עבורי. חוץ מפיזיוטרפיה, שאז מקבלים ללא הגבלה טיפולים, עדיף תאונת דרכים.

לא ככה.

תאונת דרכים שהיא גם תאונת עבודה היא גם וגם. חברת הביטוח לא אמורה לשלם את מה שהמל"ל אמור לשלם. אם תתבעי רק את חברת הביטוח, ולא את המל"ל, אז חברת הביטוח תוריד מהפיצוי את מה שהמל"ל היה אמור לשלם. (אלא אם תסתירי מחברת הביטוח את העובדה שזו תאונת עבודה, אבל זה לא יהיה בסדר מצדך). אם תדווחי גם למל"ל וגם לחברת הביטוח - אז תקבלי מהמל"ל דמי פגיעה בגובה 75% מהשכר לתקופת אי-הכושר ואולי נכות זמנית עד מקסימום של 75% מהשכר. ומחברת הביטוח תקבלי את ההפרש וגם פיצוי על כאב וסבל. אם תהיה בעתיד החמרה, אחרי סגירת הענין עם חברת הביטוח - אז תוכלי לקבל פיצוי על ההחמרה רק מהמל"ל.

למעלה