חופשת פורים

חופשת פורים../images/Emo148.gif../images/Emo149.gif../images/Emo154.gif

רציתי לברר אתכם לגבי חופשת פורים במוסדות לחינוך מיוחד. בגן שלנו קבעו את החופשה ל-3 ימים (17/3 - 19/3 ) קצת ארוך מדי לטעמנו. לדעתי בשנה שעברה היו רק יומיים.

יום בחירה

בפורים יש יום בחירה וכנראה שהצוות אצליכם בחר בפורים. בכל מסגרת זה שונה בגלל שהצוות מחליט אילו ימים יהיו ימי הבחירה שלו.

נ ג ה 33

New member
בבית הספר

שלנו ילמדו יומיים (מקוצרים אמנם) השלישי יהיה חופשי.

ואני שואלת את עצמי...

למה דווקא ביום הזה??? יומיים חופש זה לא מספיק??? עדיף לקחת את היום הזה בל"ג בעומר או בשבועות.

doroniz

New member
ימי בחירה - הבהרה

מערכת החינוך המיוחד מחויבת לפעול ב-4 החופשות הגדולה במתוכנת רגילה (מסגרות לאוטיסטים - יום לימודים ארוך עד 16:45). 4 החופשות המדוברות הן: 1. חוה"מ סוכות (לא כולל חג סוכות ושמחת תורה). 2. חנוכה (כל ימי החופשה של החינוך הרגיל). 3. חופשת פסח - כל הימים עד ערב פסח (לא כולל ערב פסח, פסח, חוה"מ, חג שני). 4. חופשת הקיץ - כל הימים מה-21/6 (או ה-1/7) עד ה-15/8 (כולל). בשאר הימים שבהם יש חופשה של מערכת החינוך הרגיל, יש גם חופשה במערכת החנ"מ. אלא מה, ישנו אותו סעיף של ימי בחירה שמאפשר (שימו לב להדגשה) למסגרות שיש בהן ילדים עם קשיים מיוחדים לבחור עד 6 ימים מתוך אותם שאר ימי חופשה שבהם המסגרת תפעל. כלומר - הבחירה היא באילו ימים המסגרת תפעל, ולא כמו שכולנו מכירים ממקומות עבודה שבהם יום חופשה נקרא יום בחירה (כמו למשל ט' באב). אני כבר פועל מזה כשנתיים בשני מישורים בנושא ימי הבחירה: 1) להפוך את ימי הבחירה חובה. נוצר מצב שבו מסגרות לא מקיימות את ימי הבחירה (כולם או חלקם), למרות שברור לכולנו שהצורך קיים. 2) ליצור אחידות או במקרה הפחות טוב לעדכן את כולם (הורים וצוותים) בנהלים). אשמח למסור פרטים נוספים, דורון.

אמא מ1

New member
כמו גן רגיל

אני כבר שנה רביעית בחינוך המיוחד וכל החופשים במהלך השנה הם בדיוק כמו בשאר הגנים בעיר. ההבדל היחיד הוא שהגן פועל חודש נוסף,במקביל לקיטנה שבשאר הגנים. הילדים משתתפים בפעילויות הקייטנה וממשיכים לעבוד בגן עם הצוות (בד"כ הגננת הקבועה וסייעת מחליפה) אין בתקופה זאת טיפולים פרא-רפואיים. כשהיו שביתות הגן עבד כרגיל. לגבי כיתה מיוחדת בבית ספר רגיל-אין כל הבדל בחופשים בין כיתה זאת לשאר הכיתות בבית הספר. האם "עובדים" עלינו????

doroniz

New member
עובדים עליכם - כן!!!

אם הכיתה (גם כיתת גן היא כיתה) מוגדרת ככיתת חינוך מיוחד היא אמורה לפעול עפ"י חוזרי המנכ"ל המתאימים לסימול בכיתה. גם כיתות מיוחדות בתוך בתי"ס רגילים המוגדרות ככיתות חינוך מיוחד צריכות לפעול עפ"י הגדרות החינוך המיוחד ולא החינוך הרגיל. אבל, צריך לזכור שלכל סיווג של חינוך מיוחד יש הגדרת הפעלה בחופשות שונה וגם הגדרת שעות הפעילות בימי חול שונה בין הסיווגים. מהי הגדרת הכיתה שלכם? אני מצרף את הכתובת של אתר משרד החינוך - בתפריט "הוראות ונהלים" יש לבחור "חופשות" ושם לבחור את "לוח החופשות החינוך המיוחד".

נ ג ה 33

New member
כתבתי

שבביה"ס שלנו ילמדויומיים ויום נוסף יהיה חופשי. בכיתות הלא מיוחדות יהיו חופשיים שלושה ימים, כמדומני.

doroniz

New member
התייחסות לימי בחירה

התגובה שלי לנושא היתה בגלל מה שכתבה שיריתה. אצלכם בחרו לעבוד יומיים וחצי מתוך מכסת 6 ימי הבחירה בשנה. אצל שיריתה לא בחרו לעבוד בפורים. ימי הבחירה בחנ"מ הם ימים שבהם המגרת בוחרת לעבוד!! בכל מקרה, שיהיה לכולנו חג שמח.

חופשות

הגן שלנו שייך לחנ"מ ולכן, למשל בתי מקבלת הסעה. אולם כיון שהוא מוגדר למעוכבי התפתחות- נאמר לנו כי החופשות הן רגילות. פורים באמת קטן עלינו. אני מצטמררת כשאני נזכרת בפסח!

doroniz

New member
סימול

לכל מסגרת חינוך מיוחד יש סימול לאיזה אוכלוסיה היא מתאימה. אוטיסטים זה קוד חריגות 21. בכתובת הזאת יש את טבלת הסימולים - חריגות "מעוכבי התפתחות" מסומלת בקוד 29. http://www.education.gov.il/special/netunim1.htm בכתובת הזאת מצורף חוזר המנכ"ל המפרט את תכנית ההפעלה בחופשות עפ"י קוד החריגות. ואכן, כיתות בקוד 29 זכאיות להפעלה בחופשות רק בחופשת הקיץ (עד סוף יולי): http://www.education.gov.il/mankal/indux/nh10ck1_2_9.htm כך שכנראה לא עובדים עליכם - זאת ההגדרה. ושוב, חג שמח. דורון.

למעלה