חופש מול מסגרת

• פותח הנושא IC4
  • פורסם בתאריך

IC4

New member
חופש מול מסגרת

התקדמות מול נסיגה בראשית בראה האבולוציה את האנרכיה לאחר מכן כשהתרבו בני האדם היה משום מה צורך במסגרת של חוקים לא יודעים מי זה היה , אבל מישהו חשב שזה מה שצריך לעשות כדי שיהיה טוב. איכשהו הטוב הזה -לדעתי כמובן, כמו כל דבר אחר- הביא גם לרע כלומר הרעיון שאנחנו חייבים לפעול בדרך מסוימת ולא פועלים בדרך הזאת מבחירתנו החופשית די דפק את כל הרגשת החופשיות. טוב לא את כולה אבל את חלקה. ועכשיו אנחנו קרועים בין השתחררות מחוקים -דבר שיביא להרס ואסון לעומת לתת לחוקים האלה לקחת מאיתנו את החופש- שאם היה לנו , היה מתיר הרס ואסון. אז מה אני אומר? אני רק שואל. מנסה להבין מה עדיף. להשתחרר מהחוקים היה עובד רק על דור חדש שלא מודע למה רע ומה טוב ויצטרך להחליט בעצמו. זה מעין מצב של התאבדות הדור שלנו. ואז מה השגנו ? כל המחשבות הידועות והאבודות עד היום כבר לא נחשבות ומוחקים אותן ופותחים דף חדש? אגב מה קרה לב י נ ה ? נרצחה ? נעלמה ? הצטרפה להיות חלק מקולקטיב האור?

RedStorm

New member
הדור הישן והמלומד

טוען שהם חוו על בשרם את הטוב והרע ולכן ולכן אנו צריכים להקשיב ולשתוק אני חושב שעדיף שאנחנו נחליט בעצמנו במקום להקשיב לאלה שעבר עברו הכל וראו הכל כי ככה לא נתקדם לשום מקום... אממ אויי קולקטיב חלום ...

IC4

New member
צריך יותר פירוט בקטע הזה

מה שאמרת הולך לשני הכיוונים אם נקשיב להם נהיה תקועים בתוך מה שהם חושבים שאנחנו אמורים להיות אם לא נקשיב להם נעשה את אותן טעויות ALL OVER AGAIN ולא התקדמנו לשום מקום. ונגיד לילדים שלנו את מה שאמרו לנו : תאמינו לנו. EITHER WAYS לא מצאנו את התשובה לשאלת ההתפתחות ואז אתה בעצם מבין שהתפתחות זה דבר ממש לא נחוץ. היטלר האמין שצריך לייעל את האנושות ככה שהגזע העילאי ביותר יוכל להתקדם בעוד שהגזעים הנחותים יושמדו או שישרתו אותו בדרך קדימה. היטלר, עד כמה שהיה A GREAT MAN, לווא דווקא צדק בגישתו כלפי העולם. אם רק ננוע קדימה, נפספס את היופי של מה שקיים ובזאת לא השגנו כלום - מה שבעצם חוזר כמעגל להתחלה - ואתה סטורם ידידי הטוב, צודק

RedStorm

New member
..............

תריך לראות את העולם ושטיפות השמן עדיין ישארו בכפית קשה אבל אפשרי בקיצור אני מתחיל לחשוב שהדרך יותר חשובה מהמטרה

Chot

New member
חהחהחה-הא

"show me a purpose, they show me how" השורה הכי אדירה בשיר אם זה מצלצל לך

למעלה