חוץ מההודעה הקודמת - עזרה דחופה:

אורי.ק.

New member
חוץ מההודעה הקודמת - עזרה דחופה:

יש לי תחנה של לינוקס שאני משתמש כ-Router לקישור בין האיטרנט לרשת הפנימית ואני לא מצליח לסדר שהתחנות יעבדו נכון. הסיפור הוא כזה: לקו ADSL שלי מחובר Router של Cisco (827( וממנו חיברתי את תחנת הלינוקס עם שלושה כרטיסי רשת. אחד: ישיר ל-Cisco, שני: ל-DMZ (הוא גם שרת רגיל - אבל לא חשוב) ושלוש: לרשת הכללית (יש בה 4 מחשבים). סידרתי את ה-Routing table ולכל "רשת" (Router,DMZ,Net) יש רשת שונה (דרך חלוקה ל-3 Subnets). בדקתי: "IP Forwarding" - תקין, "Default route" - תקין. מהתחנות אפשר להגיע ל-DMZ ולכל כרטיס של הלינוקס. ה-Router מגיע גם הוא לכל רגל של הלינוקס. הלינוקס מגיע לכל מקום - רשת פנימית ואינטרנט. אבל, התחנות לא רואות את ה-Router (וכמובן) לא את האינטרנט! עזרה... מה עוד לחפש? אין(כרגע) Firewall(בדוק).

mavor

New member
בדיקות

קודם כול בשביל הסדר הטוב אני ממליץ לך לעבור ל MD8 זה הרבה יותר טוב ויציב מ RADHAT מנסיון אני משאר שהבעיה היא בFirewall של RH יש להם בעיה שם גם לי היתא אותה בעיה בשרת שלי(בבית) ומיאז עברתי ל MD והחיים נהיו פשותים וטובים :) ואם זה לא עוזר תנסה לפתוח פורטים בשרת לפעמים ה Firewall סוגר פורטים בצורה מאצבנת תנסה לתת פינג לתחנות מבחוץ דרך פורט 80,81,9012,9010 נדב

די פשוט

אם יש ping מה linux לעולם ואין ping מתוך הרשת הפנימית לעולם... הלינוקס שלך לא מבצע NAT .... יש צורך לסדר את זה בחוקי ה firewall ... בקשר לביקורת על red hat היא ממש לא נכונה .... לראייה - רוב השרתים הם על redhat - זה נכון שמנדרייק מספקת כלים גרפיים טובים יותר ובדרך כלל הם מוציאים את ההפצה שלהם בצורה עוקבת אחרי red hat (כלומר הם יכולים לשים תוכנות יותר חדשות) - אבל כל זה פוגע בדברים אחרים.. ככלל 2 ההפצות די זהות - רק הביקורת שנאמרה כאן היא לא כל כך הוגנת..

אורי.ק.

New member
כנראה שלא אמרתי, אבל אין לי צורך

ב-NAT - יש לי כתובות אמיתיות. לפי מה שאני יודע, צריך NAT לכתובות "לא אמיתיות" - נכון? בכל מקרה, כנראה שאקבל היום עזרה מספק האינטרנת שלי - נטוויזן. חוץ מזה - אין לי Firewall (לפחות כרגע) ויש IP Forwarding (כמו שאמרתי).

למעלה