חוצה גולן ואגדת הירידה

חוצה גולן ואגדת הירידה ../images/Emo72.gif

מזה שנים מספר אני נוהג להשתתף בחוצה גולן (ובכל פעילות אחרת של איקי רהט, למעט התחרויות). סך הכל, אני בחור (כבר לא כל כך...) שקט העומד מן הצד, ושומע בשקיקה חוויות של הסובבים אותי. לא פעם, עם חיוך סמוי, אני שומע ממשתתפים חדשים (בנוה אטיב) שצפויה רכיבה קלה,כולה ירידות מן החרמון עד ללונה גל. עד מהרה, למעשה תוך פחות משעה, גוברת ההשתאות אודות העלייות הקשות אותן יש לעבור. "איפה הירידה שהבטיחו" וכגון זה עולים, בתחילה בהומר, ובמהלך היום השני במידה מסוימת של לאות. אז, עבור אלה מכם שטרם זכו להנות מן המסעות המרשימים, פרי פועלו של איקי רהט, הכנתי מספר פרופילים של מסלולים חלקיים מחוצה גולן האחרון (תודה לרשף ולאילן שחם שעזרו לי לצאת מן הבוץ הטכני). הפרופיל הראשון מתאר את המסלול מנווה אטיב עד לאנדרטת חטיבה 7 בואכה עמק הבכא. שימו לב לשיפוע העלייה באזור ברכת רם; עבדנו קשה מאד כדי להנות מן הירידות שבאו אח"כ. הערצה מוחלטת לי לאותם רוכבים שעלו עליה זו על אופניהם - לבם לב ברזל!

חוצה גולן ואגדת הירידה - ב'

בבוקרו של יום השבת, התכוננו לתדריך. בתדריך נהוג לתאר בקווים כלליים את מסלול אותו יום. הציפייה, כמובן, היא שוב לרכב בירידה עד ללונה גל. אך, כדי להגיע לירידה זו, צריך היה לעבוד קשה עבור ארוחת הבוקר שלנו. הפרופיל השני מתאר את המסלול, כולו עלייה עד לארוחת הבוקר. הפרופיל מתאר את המסלול ה"קל". המסלול האתגרי היה מסולע יותר ובעל שיפוע דומה.

yoram232

New member
מסכים איתך,אבל!

א. דרגת הקושי,יאמר לזכות המארגנים ותסכים איתי שכל אחד יכול היה להחליט לעצמו באיזה קצב הוא יירכב:אם להתאבד בהתחלה עם המובילים או להנות בסוף בזרימה. ב. אותו כנ"ל לגבי שבת בבוקר: אני מכבד את הרגשתך שהיה קשה,לא מתגאה בכושר שלי אבל היה לי קל והרגשתי "משומן" מהיום הראשון.היו כאלה שהתקשו, מי שהיה לו קשה האט את הקצב. אתה צודק לגבי התדריכים,לא היו מדוייקים,אמנם אין לי מכשור משוכלל כמו שלך כדי להוכיח זאת אבל בהחלט הרגשתי בכך. לסיכום: אם תחשוב בראייה כוללת לעמוד בציפיות של 400 אנשים בארגון מורכב שכזה של רמות קושי,ניווט,בטיחות כשאתה עצמך שותף פעיל ולא צופה מהצד: בשבילי הם עברו את רמת הציפיות!

חוצה גולן ואגדת הירידה - ג'

ולבסוף, אין זו אגדה - גם ירידות יש כמובן. אך אלה, בד"כ מאד, איך נומר, מכווצות. הפרופיל האחרון מתאר את המסלול מסככת המטעים שבשולי כנף, מעל נחל סמך, ועד ללונה גל. תוך כדי הירידה, לא פשוטה בחלקים מסוימים, היה גם קטע כביש. פה נתתי לגנים הכבישוניים שלי לחגוג, כפי שתראו בעקומת המהירות. זו אחת הסיבות, לא בלעדית, לאהבתי את הרכיבה בכביש (במיוחד שהוא סטרילי). לכל זה יתלוו בהמשך כמה תמונות - ואנסה שלא לחזור על אלה שכבר ראיתם. אני פשוט מצלם שקופיות וזה יקח עוד יום-יומיים.

shais1

New member
HELP ../images/Emo101.gif

רק מלראות את גרף המסלול זינק לי הדופק ל- 180

Eyal Hershtik

New member
היית צריך להיות עם האנדורו ....

בירידה המדהימה בסופו של המסלול - פשוט דהון היל מדהים !!!

yuv R

New member
צריך לזכור שזה כמובן לא בקנ"מ

יחס הצירים לא אחד לאחד, אחרת היית צריך רקטה בעליות ומצנח בירידות. בצירים בקנה מידה זהה, ספק אם היית כלל רואה משהו. אפשר להרגיע את הדופק.

למעלה