חוצפה אקדמית

NFish

New member
חוצפה אקדמית

שלום לכולם! שימו לב למקרה הבא: אני תלמיד שנה א' באוניברסיטת חיפה. בכדי להתחיל את לימודיי, שילמתי תשלום מקדמה, בסביבות חודש מאי 2007,על סך 2,900 ש"ח, המבטיח לי מקום בפקולטה. שנה"ל נפתחה האופן רשמי ב - 21/10/07, למרות שבפועל למדתי שיעור אחד מתוך הרבה מאוד בגלל השביתה. לאחר כמה ימים הגיעו שוב ובו בקשה לתשלום נוסף לאוניברסיטה, הפעם על סך 1659.99 ש"ח. אני מרוב טיפשותי שילמתי גם אותו. יומיים אחרי שעשיתי כן, פרסמו אגודות הסטודנטים ברחיב הארץ לא לשם אותו. הגיעו מים עד נפש עם השביתה הזאת, והחלטתי לבטל את הלימודים באוניברסיטה, אני לא מעוניין ללמוד בלחץ כזה ובצורה שכזאת. צילצלתי למדור שכ"ל באוניברסיטה, המוקדנית הנחמדה שפענתה לי אמרה לי שבמידה ואשלח הודעת ביטול כתובה עוד היום, יגבה ממני תשלום המדקמה בלבד. עוד איכשהו נשמע הגיוני למרות ששנה"ל כללל לא נפתחה. היא עוד ציינה כי יתכן והחלטה זו תשונה, ובקרוב יכבה ממני 35% משכ"ל השנתי, ובמקרה שלי - יגבו - 3,500 ש"ח בערך. לאחר 4 ימים בלבד צילצלתי שוב ושלחתי את הפקס ובו בקשת הביטול. שימו לב מה אמרה ליח המוקדנית: האוניברסיטה החליטה לגבות 50% משכ"ל, כלומר 5,000 ש"ח. משמע - בשלך ביטול לימודיי שעוד לא החלו, אני אצטרך לשלם עוד כסף לאוניברסיטה!! כששאלתי אותה איך זה קורה, היא אמרה שבתקנון רשום שבין התאריכים 1/12 ועד 1/1 יחוייב התלמיד ב - 50%.... אבל נשת הלימודים לא באמת התחילה...!!! זה מה שנקרא - חלם...!

למה שלא יגבו ממך?

אם אתה מזמין טיסה ומבטל אתה צריך לשלם דמי ביטול, כי במקומך יכלו למכור את הכרטיס למישהו אחר. כך גם עם האוניברסיטה, במקום המקום שלך, יכלו לקבל סטודנט אחר שהיה משלם שכר לימוד מלא.

NFish

New member
את צודקת מאוד!

ויש לי שאלה: אם הטיסה שלך הייתה מתעכבת ביותר מחודש, עדיין היית מרוצה?

לא הייתי מרוצה...

אבל בסופו של דבר אני כן הייתי טסה, כלומר מקבלת את מה ששילמתי עבורו. אם אין לך סבלנות לחכות לסוף השביתה אתה צריך לשלם את הקנס על הביטול. נקודה נוספת היא, שכרטיס טיסה אפשר למכור עד הדקה ה90. לקבל סטודנט אחר במקומך בשלב הזה כבר אי אפשר. אני מבינה את הכעס שלך והוא מוצדק, מכיוון שלא למדת כמעט כלום, ולא קיבלת תמורה לכסף שלך ואתה בכל זאת מחויב לשלם. מצד שני, חוק זה חוק. שיהיה בהצלחה

NFish

New member
מילא היו גובים רק המקדמה... אבל הם רוצים יותר

כדי לא להגיד שטויות הלכתי ובדקתי בשנתון

עד תאריך מסוים, אתה זכאי לקבל את כל המקדמה חזרה. אחר כך חצי מסכום המקדמה. אחר כך אתה לא זכאי להחזר המקדמה. אחר כך אתה לא מקבל החזר גם עבור התשלום הראשון. אחר כך 35% משכר הלימוד בתוספת כל התשלומים הנלווים, או לפי התשלום שהוא שילם, לפי הגבוה מבין השניים. אחר כך 50% משכר הלימוד בתוספת כל התשלומים הנלווים, או לפי התשלום שהוא שילם, לפי הגבוה מבין השניים. אחר כך 75%.... אחר כך 100%...

NFish

New member
אירנה את מסרבת להתייחס לחלק מאוד מהותי

התקנון והתאריכים הרשומים בו - הכל טוב ויפה. אבל את שוכחת להתייחס לעובדה ששנה"ל עוד לא החלה, ולא משנה שחלק מהשיעורים נלמדים. כשאת אומרת שהמוצר יסופק ורק אין לי סבלנות לחכות. מה אם אומר לך שיש לי משהו חשוב מאוד לעשות בסמסטר קיץ, ואני לא אוכל ללמוד במהלכו? ע"פ האוניברסיטה והתקנו ןשלה סמסטר א אמור להיפתח במועד מסויים ולהיסתיים במועד מסויים, האם החלק הזה יתקיים?

רוב האנשים תכננו דברים לקיץ...

שלא תבין אותי לא נכון, אני מסכימה איתך וזה לא צודק לקחת ממך כסף על משהו שלא קיבלת. תנסה לפנות לאגודה, אולי הם יכולים לעזור במשהו. עם הטיעון של השביתה תנסה להוציא מהאוניברסיטה את התשלום הראשון. על המקדמה אני מציעה לך לוותר. שיהיה בהצלחה.

amitk80

New member
אתה צודק במאה אחוז

אני חייב להגיד לך שאתה צודק במאה אחוז. לגבי המקדמה אני לא מאמין שתקבל החזר אבל לגבי ההמשך יש לך סיבה לכעוס. האוניברסיטה לא מוכנה להקשיב? אני במקרה שלך הייתי שוקל ללכת לבית משפט לתביעות קטנות.

NFish

New member
זה בדיוק מה שחשבתי לעשות

ולכן שלחתי פקס נוסף והבהרתי למזכירות שלא משנה בכמה אזוכה, אין זה מונע ממני לדרוש סכום נוסף בעתיד, אם אחליט שלא הוחזר לי מלוא הזיכוי המגיע לי... עמית, יש לך אולי מושג אם היו מקרים דומים לשלי שהגיעו לאגודת הסטודנטים? תודה רבה...!

amitk80

New member
לא שאני יודע

אבל אני מוכן להעביר את זה בתוך האגודה.. אני מנסה לחשוב למי זה יכול להיות מתאים (האם לועד אקדמי, או משהו אחר).. אני צריך אבל שתיתן לי קצת פרטים יותר מזהים (טלפון לחזור אליך, מה אתה לומד, שם מלא). אתה יכול להעביר לי את זה במסר אישי.

NFish

New member
קודם כל תודה רבה...!

פניתי לאגודה, למדור אקדמי והם הסבירו לי את התהליך והמליצו מה לעשות... אני אנסה גם את מה שהם מציאים... תודה הכל אופן, ניר!

amitk80

New member
סבבה

עם מי דיברת? תוכל להסביר לנו פה מה ההליך למקרה שעוד סטודנטים ישאלו על כך בעתיד? שיהיה לך יום מקסים ניר

NFish

New member
הם חושבים

שאין סיכוי שהאוניברסיטה תסכים לגבות ממני רק את התשלום הראשון כי אז כולם יוכלו לבוא ולהגיד שבגלל השבתיה הם רוצים לפרוש. הבחורה שדיברתי איתה אמרה שעדיף לנסות למצוא "תירוץ" טוב יותר, לנסח את זה בכתב, ואז האגודה מפנה את המכתב לוועדת החריגים של האוניברסיטה יחד עם נציג מטעמה שעוזר לך....

IdanXP

New member
גם אם זה משהו שמופיע בתקנון...

עדיין המצב שנוצר בגלל השביתה מחייב מהאונ' לדעתי לנהוג בגישה אחרת תוך גילוי התחשבות בסטודנטים. לכן אני חושב שאתה צודק. אני לא יודע מה צריך לעשות במקרה זה, אבל בכל מקרה, אני מאחל לך בהצלחה ! אולי תנסה לפנות לדיקאן או לרקטור... אולי אפילו לנשיא או איך שלא קוראים לו.

NFish

New member
אני אתגעגע לדבורה והחלודה!!!

איך ידעת שאני לומד אצלה???

flutter girl

New member
זכרתי

שאמרת שאתה הולך למשפטים וכלכלה, וכל השנה שלנו מכלכלה לומדים עם דבורה, לא ידוע לי על מישהו שלומד עם הקבוצה של דן. ככה שאתה בטוח לומד איתי. לא תתגעגע לעגבניות?!!

למעלה