מוטי שלום
בראש ובראשונה, ברצוני לומר שצר לי לשמוע על ילדך. לעצם העניין: כנראה, שהמושג עמותה אינו נהיר לך. עמותה מוקמת על מנת לאפשר לקבוצת אנשים לשנות חוק או עיוות שפוגעים בה. במקרה של יתומי צה'ל ישנם 2 עיוותים, שוועד העמותה ומייסדיה חשבו שצריך לשנות: א. בשנת 2000 לא היה ארגון שדואג באופן ראוי וכנדרש לציבור יתומי צה''ל, קטינים ואחרים כאחד. עמל רב הושקע במשך שנים רבות (!!) כדי להניע את מבקר המדינה ורשם העמותות לפתוח בחקירה ולהוכיח את צדקת טענה זו, מה שאכן קרה בסופו של דבר. ב. אנו חושבים שהעיוות בחוק קרי: הגבלת זכאותם של יתומי צה"ל עד לגיל 30, הינה עוול מתמשך ואנו עמלים באופן מתמשך כדי לשנות זאת. (בעניין זה ניתן למצוא מאמר של העיתונאית אודטה דנין באתר שלנו) כמובן, שלשתי מטרות אלו דרוש מימון, אלא שממשלת ישראל אינה מעבירה באופן אוטומטי כספים לכל מי שרוצה להקים עמותה!! אי לכך, על חברי עמותה שרוצים בשינויים הללו להחליט לגייס דמי חבר, החלטה שמתקבלת ע"י ועד העמותה (מאחר ואני מימנתי את העמותה בשנים הראשונות ולא היה לנו ניסיון כיצד לגבות את דמי החבר). גיוס כספים זה הוא שמאפשר לצאת לדרך. בהמשך, לאחר ששוכנעו במשך 3 שנים לפחות שהעמותה אכן פועלת כשורה (3 מאזנים כספיים שנתיים), מאפשרים שר האוצר וועדת הכספים של הכנסת לעמותה להיות מלכ''ר ולגייס גם תרומות מהציבור, כאשר חלק מהתרומה מנוכה ממס ההכנסה. משום שכך מתנהלים הדברים, הרי שלא אני לבדי החלטתי על דמי החבר בגובה 12.5 ₪ לחודש, אלא ועד העמותה, ומשכך וכמקובל במסגרות מקבילות, כל מי שרוצה להיות חבר בעמותה צריך לשלם דמי חבר. בנוסף: מעולם לא התניתי טיפול בבעיה של יתום (אלמנות או בן – בת למשפחת השכול) בתשלום דמי החבר. זהו שקר גס. עשרות ומאות יתומים שהעמותה עזרה להם, יעידו על כך. לאור האמור לעיל, אם אתה או אחיך מצפים שמישהו יאמץ אותם, ברצוני ליידע אותך שזוהי ציפייה לא סבירה ולא מקובלת, ואין אני נכון לאמץ אף אחד. גם לאגודת הציירים והפסלים, שאליה אני משתייך מאז 1996, אני משלם 250 שח בשנה דמי חברות, ומעולם לא עלה על דעתי לבקש מהם משהו טרם הסדרת דמי החבר שלי. מה לא ברור לך? העמותה לא נתמכת על ידי משרד הביטחון ואין לה מימון חיצוני אלא מאלו שרוצים להיות חברים בה או מתרומות שאנו רשאים לגייס בצורה שהועד החליט עליה. אם אתה אחיך או יתום מבקשים עזרה מהעמותה הבקשה עוברת דרך ועדה שקובעת מי יקבל מי ומה. זו לא החלטה אישית שלי! אני לא דיקטאטור שקובע מי יקבל ולמי לעזור. צריך להגיש בקשה בכתב והועדה מתכנסת ומחליטה. בשנה שעברה פנינו לציבור החברים ולא רק לאלה ששילמו כי היה לנו כסף לתת מלגות. החלטנו ביחד ו ב10 ליוני לאחר הכנס הוצאנו צ'קים לחברים שפנו. תעיין אחורה בדפי הפורום ותראה שפרסמנו את זה גם כאן בפורום!!! אז מה הקשקוש של תהיה גבר? אם אתה או אחיך או חבריך זקוקים לעזרה פנה אלי טלפונית בכתב או בכל דרך שתרצה, אשמח לעזור לכל יתום צה''ל ( אלמנה הורה ואח שכול) בכל גיל שהוא – הן במסגרת העמותה והן במסגרת אישית כפי שאני עושה משנת 1993.