חוצפה ישראלית

חוצפה ישראלית

להלן קטע מעצבן שמזמן רציתי לספר עליו(ושוקולית
בטח תזדהה איתי): יש אצלנו כל בוקר ארוחת בראנץ' שמוגשת בבופה. מדובר כמובן במנה מאוד נדיבה שכוללת הרבה מאוד אוכל ובקיצור - משתלם. רק מה? היות שמדובר ב"אכול כפי יכולתך", ההזמנה הינה אישית, דהיינו כל אדם מזמין לעצמו ואין דבר כזה "הזמנה זוגית" או "לכבד את בעלי בבורקס". מסיבות מוצדקות ומובנות בהחלט. מדובר כאן בעסק שצריך להרוויח. האם הלקוח הישראלי מגלה הבנה? חס וחלילה! והוא אפילו מתרעם, ולעיתים פשוט מצפצף. דוגמאות:
גברת אחת הזמינה בופה ושאלה את הילד שלה איזה חביתה הוא רוצה. ציינתי בפניה שמדובר בהזמנה אישית והיא לא יכולה לכבד את הילד ומה הייתה תגובתה? "זה בסדר" (!). אחרי שחזרתי על זה היא ביקשה לדבר עם המנהל שאישר לה שהילד יאכל את החביתה ורק את החביתה. זה לא הפריע לה להביא לו גם צלחת קורנפלקס ועוד כל מיני מהבופה. שלא לדבר שהיות שהבופה כולל פעמיים שתיה, היא נתנה לילד את אחת הכוסות.
גברת אחרת שאלה אם אני יכולה להביא לילד צלחת ושיקח פנקייקס (יעני ידעה שזה לא מובן מאליו), וכשאמרתי שלא שאלה למה, כי "זה הבן שלי ואני זו שמשלמת על האוכל שלו ממילא". בסוף היא, כמובן, נתנה לו את כוס השתיה השניה שלה. וכמובן שיש עוד, אבל הכל באותו סגנון, פחות או יותר. חוץ מזה יש סתם אנשים מטומטמים, שישר מגיעים ושואלים :"איפה הצלחות?" (כאילו - אם נשים את הצלחות על הבופה כולם יקחו, כולל כאלו שלא שילמו), והיו לי שתי סתומות שהתלוננו ש"המנות בבופה קרות". מה אתן אומרות? זה בופה אולי? של סלטים ומנות קרות? או שאתן אוהבות את הסלט שלכן חם? ומישהי אחת התלוננה שמצאה שערה בסלט, והמנהל הסביר לה בעדינות שהשערה כנראה שייכת ללקוח, והוא לא יכול לדרוש מלקוחות שיאספו את השיער לפני שהם ניגשים לבופה (הוא לא אמר שזו יכלה להיות שערה שלה באותה מידה), והיא התעצבנה ואמרה "אז לפחות תיידע אנשים ששערות זה חלק מהמנות בבופה". כרגיל, הסובלנות ויכולת ההבנה שמאפיינות את הלקוח הישראלי...

gesus

New member
איזה זכרונות זה מעלה לי...../images/Emo54.gif

במסעדה שמילצרתי פעם היה מזנון בימי שישי בבוקר,כמו אצלך,מזנון עשיר וממש משתלם עם שתייה חופשית. אבל ישראלים חייבים להראות שאותם לא עשו בשקל ולכן ארוחה ליחיד בכיף הופכת לארוחה לזוג,לשלישייה,לרביעייה וכו' וכו'. מה שמצחיק זזו השאלה הקבועה:"אבל זה הרבה מדי אוכל לבנאדם אחד ואני לא יכול לאכול כל כך הרבה אז למה שאני אשלם מחיר מלא?" או "תן לילד שלי סכו"ם הוא אוכל ממש קצת וחוץ מזה הוא יאכל מהצלחת שלי". עד מתי אנשים במדינה הזו ימשיכו לעשות קומבינות אחד על השני? בארה"ב למשל,ישבתי בדיינר ושם יש לך גדלים של כוסות קפה במחירים שונים אבל אפשר לקבל REFILL כמה שרוצים.אז אמריקאי,כמה שהוא חסכן,יזמין את הספל הכי גדול למרות שהוא יכול להזמין את הכוס הקטנה ולחסוך כסף ועדיין לשתות את אותה הכמות כי תמיד ניתן למלא את הכוס מחדש. האמריקאי יוצא מנקודת הנחה שעדיף לתת לבעל הבית להרוויח קצת יותר בשביל שימשיך לתת כזה שירות של מילוי כמה שרוצים. די ברור מה ישראלי שיתקל בסיטואציה כזו יעשה...

המממ .. כן ../images/Emo4.gif דיי חצוף ../images/Emo4.gif

הייתי עם אחותי פעם בשרי וזה היה בבוקר והיה גם מזנון כזה חופשי ( בופה כפי שאמרת..) חח ולא ידענו שזה יחיד.. אבל אחרי שהמלצרית הסבירה הזמנו ארוחת בוקר זוגית
חחח... כי אחותי התלוננה שחבל לה על הכסף כי היא לא תאכל הרבה...
כן נו עם ישראל.. לכי תסבלי אותם
סתם עזבו אני קצת ממורמרת..
שנה טובה ומלאת טיפים
חחח

izabu

New member
תעשו לי טובה עם החוצפה הישראלית

יאללה, רדו מזה-חליקקקקקקקקקקקקק, נמאס כן אנחנו ישראלים חוצפנים, וכן הרבה מקומות בעולם לא מכניסים ישראלים וכן הישראלים קמצנים וחארות לפעמים,אבל די כבר נמאס לשמוע את ההימנון הזה אנחנו עם יפה, אנשים חמים, שתמיד יעזרו לך במיוחד אם אתה ישראלי וכשיש לישראלי הוא ייתן טיפ גדול, אבל מה לעשות עכשיו קצת קשה ונכון שיש ישראלים שצריך לחנך-אבל אף אחד לא מושלם ודי לקחת דוגמא מהאמריקאים המטומטמים האלו במקום לעמוד על שלנו ולעשות משהו כאן בארץ, לפי הקריטריונים של הארץ, ולהיות מיוחדים וגאים במה שאנחנו-כי יש הרבה על מה יש לנו את הארץ היפה שלנו ואני כ"כ אוהבת אותה בזכות המקומות היפים, האנשים היפים, החמים, המיוחדים, המגוונים, למרות החרא שיש בה

למעלה