חוצפה כרונית

חוצפה כרונית

אני לי יודעת מי מכם עובר לאחרונה על המודעות בשתיל או באתרים אחרים של חיפוש עבודה, בכל אופן, אני רואה לעתים קרובות
מודעות דרושים לגבי עובדים סוציאלים בעמותות מסוימות שמחפשות עוס"ים לתפקידים בכירים למדי של ניהול צוות עובדים וכן וגם עבודה בערבים, שבתות ואחריות מפה
ועד הודעה חדשה ומה לא ןכל זה בסכומים זעומים, העמותות מוכרות לי והתראיינתי בהם וגם מכירה אישית חלק מהצוות הניהולי, וידוע לי מה הם משלמים.
אייך אפשר לדרוש עבודה כזאת בסכומים כאלה??
ממש חוצפה במצב כרוני אנוש...
 

ספטימה

New member
לגמרי. אני ממש מסכימה איתך

גם אני סורקת לאחרונה את שתיל ועוד אתרים רלוונטיים וכל פעם אני פשוט בשוק מההצעות שם.
מחפשים עו"ס, עם תואר ראשון או שני, לתפקיד ניהולי ומקצועי ומציעים על 50% משרה פחות מ4000 ש"ח במקרה הטוב. לרוב גם כל המקומות לא נותנים תנאים סוציאלים מורחבים (קרן השתלמות, פנסיה מורחבת, מינימום של ימי חופש, ימי מחלה על פי חוק...).

את האמת, אני כבר די מיואשת. מסתבר שהשכר המקסימלי נמצא ברווחה...
והבאסה היא ששומדבר לא הולך להשתנות כי תמיד יהיה מי שיבוא לעבוד בסכומים האלה, אז למה לשלם יותר אם אפשר לקבל עבודה (מקצועית?) בפחות כסף??
 
אני לא יודעת

אייך עושים את זה, אבל אנחנו ממש ממש צריכים להפסיק את העבודה בסכומים כאלה. אם נתייחס אל עצמינו כמו אל כוח עבודה זול, עבדים סוציאלים ולא עובדים סוציאלים, אין סיבה שלא יתייחסו אלינו כך.
 

shershku

New member
התארגנות מסיבית

היום זה הרבה יותר קל. אפשר לקחת לדוגמא את האביב הערבי או המחאה של קיץ 2011. שימוש באינטרנט כדי להתארגן לכל מטרה שהיא.
 

matmid1

New member
לפרסם את פרטי אותם ארגונים

הימה ליה, הצדק איתך...
מילא, אם זו היתה עבודה עם דרישות תובעניות, אך עם תגמול הולם או לכל הפחות תנאים נלווים שמפצים על שכר זעום (ימי חופשה "נדיבים", הפרשות מעבר לצו הרחבה
לפנסיה, קרן השתלמות ועוד ועוד), זה היה עוד לגיטימי.
מאוד אשמח, בשמי ובשם אחרים, לדעת מי הם אותם ארגונים ומה הם מציעים. אפשר לפרסם אותם בשם פיקטיבי - לא ביוזר הנוכחי שלך.
רק בדרך זו, של חשיפת תנאים שפלים לצד שמות הארגונים, נוכל במאוגד להחליט לא לפנות לאותם ארגונים, למטרות תעסוקה.
 
אבל אין

לי ממש פירוט של מה הם מציעים מעבר לידע כללי על המשכורות הנמוכות, וזה לא מידע שיכול לבוא רק מאדם אחד. אם יהיו עוד אנשים כאן שיחשפו תנאים כאלה שידועים להם, אז יהיה טעם לרכז הכל ולפרסם
 

רומי1979

New member
הימה ליה מבינה אותך מאוד ומסכימה איתך ולכן

ברגע שחיפשתי עבודה עשיתי מראש תיאום ציפיות שכר עוד בטלפון כדי לא לבזבז את הזמן שלי. בעבר כשרק התחלתי לעבוד כל מה שהיה חשוב לי זה התפקיד. עבדתי בעבודה ששילמה לי גרושים ונאלצתי למלצר בערבים כדי לגמור את החודש. היום כשיש לי ילדה חשוב לי השכר לא פחות מהתפקיד ולמדתי על בשרי שלא משנה עד כמה נראה שהתפקיד יהיה מעניין אני לא יכולה לעסוק בו אם השכר שלו נמוך כי אז כל עשירי לחודש אתמרמר. שילמתי כל כך הרבה כסף על התארים שלי ורכשתי ניסיון וזה משהו ששווה כסף. בסוף מצאתי עבודה טובה עם שכר טוב. אסור להתייאש כי יש לי חברות שגם מרוויחות סבבה אז יש ארגונים שמשלמים בסדר. פשוט כמו שאמרת אסור להכנע למקומות הללו אפילו שיש תמיד משהי שתסכים.
 
טוב עשית

לא נעים לי להגיד לך, לי גם לא היה כסף לתארים. בקושי שילמתי עבור התוכנית השנתית שלמדתי לאחרונה בנ"טל בפסיכוטראפיה ויותר מכך, בקושי רב הסכימו במקום עבודתי לאפשר לי את חצי יום הלימודים השבועי הזה.
 

matmid1

New member
תיאום ציפיות שכר בטלפון?

לפחות בתקופה שבה לי יצא לחפש עבודה בתחום, במרבית המקומות לא היתה נכונות למסור פרטים לגבי השכר ברמת הטלפון
אלא רק ביום הראיון עצמו. זה היה די מתסכל להקדיש לכך זמן כשברור לי מבעוד מועד שתנאי ההעסקה שפורטו לי לא היו מתאימים לי.
 

ספטימה

New member
אפשר לקבל סדר גודל של שכר בטלפון

האם זה מקום שמשלם לפי ההסכמים של האיגוד וההסתדרות או שמשלמים מה שמגיע על פי חוק. לרוב זה נותן סדר גודל מסוים לגבי המשכורת.

הבעיה זה שגם שמתקבלים ומבקשים סימולציית שכר או הדמייה או סכום מדויק - נענים בתשובות שונות ומשונות מ: זה מסובך לחשב, אנחנו לא יכולים כרגע, תראי בתלוש הראשון ועד: תסתכלי בתלוש של מישהי ופחות או יותר תדעי כמה תקבלי.
מתקבלת תחושה שמי שבא למקצוע בא בשביל האידיאלים ולא ממש משנה המשכורת. כאילו שעם האידיאלים האלה אפשר לקנות במכולת... ויש אידיאלים. באים למקצוע אנשים איכותיים שבאמת רוצים לשנות את פני החברה, אבל צריך גם במקביל שכר הוגן. אפילו לא גבוה. רק הוגן ומכבד.
 
לי דווקא

אמרו מה השכר ואני תמיד מבקשת לדעת מראש או סימולציה. זה תנאי . לא שה ממש עוזר כי המשכורות נמוכות בכל מקרה
 

ספטימה

New member
אני באמת ערבבתי כמה דברים

בעיקר מתוך כעס ועוד תחושות לא נעימות על המצב הזה.

כשביררתי בעמותות פרטיות - אמרו לי מה השכר. זה היה סכום קבוע (ונמוך) + רק מה שמגיע על פי חוק.

כשהיתה על הפרק הצעה ברווחה - נעניתי בתשובות שכתבתי למעלה.
 

KFIRB

New member
למה?

כי הם יכולים!!!

ותמיד , אבל תמיד, האשם נמצא במקום חיצוני למקום העבודה- הרווחה\משרד הבריאות\משרד החינוך\ לא העבירו כסף, כן העבירו כסף ועוד.

לא במקרה , בכיתות לעבו"X בתואר שני או אפילו בתכניות ההסבה (השלמה?), את תשמעי שההוא מצא עבודה, וההיא מצאה עבודה, אבל גם בתוך הכיתה אנשים נמנעים מלדבר על השכר שלהם, חלק אחר נמנע מלדבר על תנאים אחרים שלדעתי האישית לא פחות חשובים משכר- למשל הדרכה? למשל יחס הולם במקום העבודה? אני לא אומר ששכר פחות חשוב מזה, אבל השחיקה לא נופלת בגלל גורם אחד- השכר.

הדבר היחיד שעוד לא הפריטו, זה את החשיבה שלנו ואת יכולת הבחירה שלנו.

אבל אנחנו גם יודעים איזה איגוד "חזק" יש לנו... שמאפשר שדברים כאלו יקרו לחברי המקצוע שלו (וכרגע זה לא חשוב אם הם כן עובדי איגוד או לא עובדי איגוד).
העמותות מתנהלות באופן פוגעני כלפינו ומשם הדרך להעניק שירות\טיפול פוגעני ללקוחות השירות- קצרה מאוד הדרך והיא אפילו תלולה וחלקה.

למזלנו, מסיבה לא ברורה , דווקא במקומות המופרטים הגדולים, והותיקים - טיב השירות, איכות הטיפול המקצועי ושביעות הרצון גבוהים. ודווקא בעיות היו ונשארו בעיקר במסגרות הממוסדות כגון הרווחה שקפאה על שמריה, מוסדות משרד הבריאות וכו'.

למזלינו הרב, ולדעתי רק במקרה, שבפרשיות ההתעללות האחרונות לא היה מעורב עו"ס היו מעורבים אנשי סיעוד, אנשי צוות עזר, רופאים , מדריכים אבל בנתיים אנחנו נקיים יחסית... האם זה מעיד על מי שפונה למקצוע?

ואם נחשוב על זה ברמה גבוהה יותר, אם בעלי המקצועות האחרים הוציאו את זה על המטופלים (ממש אבל ממש לא תקין ולא מוצדק), אז על מי אנחנו מוציאים את זה? מי מטפל בנו? מה המחיר הנפשי, הגופני, המשפחתי , הזוגי שאנחנו משלמים?.
 

ספטימה

New member
אני אשמח לשמוע מהם המקומות המופרטים הגדולים

שמשלמים משכורת הוגנת.

אני עוברת באדיקות כל יום על שתיל כבר מספר חודשים, שלחתי מלא קורות חיים והייתי בלא מעט ראיונות. רוב המקומות נפסלו על ידי כששמעתי את תנאי ההעסקה. בהכל מדובר בעמותות וגופים פרטיים.
ודווקא ברווחה המשכורת שלי סבירה מאוד. אני מקבלת תוספות והטבות שונות וכמובן תנאים סוציאליים מורחבים, יותר ממה שהחוק דורש.

ההסכם של האיגוד עם העמותות מחפיר ולא מכבד.
כבר ראיתי הצעת עבודה של 25 ש"ש, חצי משרה (ההסבר שלהם לפער היה שזה 20 ש"ש, ויש שעות שנדרשים לעשות מהבית), הרבה עבודת שטח בשכר של 3000 ש"ח לשלושה חודשים ראשונים ואח"כ עולה ל3100 או 3300 (איבדתי את הריכוז שלי בשלב הזה...) וכמובן בלי תנאים סוציאליים והכל על פי חוק. זאת ההצעה הכי משפילה ששמעתי עד כה.
 
ניתחת הכל באופן נכון

מלבד הנושא של המקומות המופרטים הגדולים שדיברת עליהם אין חיה כזאת לצערי, נראה לי שטעית. כיום למרבה הצער והיגון הרווחה היא זו שמשלמת את השכר היותר גבוה ונותנת את התנאים הסבירים.
 

KFIRB

New member
הרווחה גם מפריטה

את שאלת על מקומות מופרטים(או שלא הבנתי אותך).

החברות השיקום הגדולות (קבוצת פרוייקטים שיקומים-קידום ,של ואתגרים ונדמה לי שגם שלו ), משלמים לפי ההסכם על קוצה של אות. אני בדרכי גם שמעתי על עמותות וחברות מאוד מקומיות שמכבדות את ההסכם לאשורו (עמותת אברהם שלום ברחובות, בית גיא בב"ש),
אם להתבסס על כך שקידום ושל הן חברות פרטיות שנותנות שירות למטרות רווח , והם מוכנים לספוג את העלויות של הצוות על חשבונם כדי לגייס טיב צוות טוב ומעולה, ומהתרשמות בלתי אמצעית מהחברה הזו, אוכל לומר שקיים מאמץ משמעותי לשפר את השירות הניתן למשתקמים. נכון, יש תשלום או מחיר שעובר הלאה , אבל הוא נופל על העובדים או התשתיות בשירותים או השכר לעובדים הסמך מקצועיים.

לפי הידוע לי, קופות החולים הן שירות חצי מופרט וחצי ציבורי. אבל ההפרטה לא פסחה עליהן ונכון לימים אלו יש שם דור א' ודור ב', לגבי עבו"ס אינני יודע מה המשמעות של זה ואם בכלל זה קיים בעבודה סוציאלית בקופות החולים. מה שבטוח שדור העו"סים הותיק קיבל ומקבל תנאים ששום לשכת רווחה לא יכולה לתת (תנאים סוציאליים מעבר לשכר החודשי).

בואי לא נשכח שהרווחה מפעילה המון שירותים מופרטים, וצריך לשאול איזה שירות ברווחה אינו מופרט? אז עדיין חלק גדול מהלשכות הן שייכות לעירייה, אבל בכל עירייה יש מגמת הפרטה כזו או אחרת למיקור חוץ. שירותים ברמה האיזורית או הארצית מופרטים- מסגרות אומנה, מסגרות לסידור חוץ ביתי, מסגרות לשיקום נכויות, מסגרות לאבחון לפי חוק הפיגור, מסגרות חוץ ביתיות לחוק הפיגור, מקלטים לנשים פגועות אלימות, תכניות לטיפול בנפגעות מינית וכך הלאה. כמעט אין שום דבר שנשאר שייך למדינה. וכשנכנסים לתחומים כאובים יותר שלא קיימים בהם שירותים מיטיבים המצב גרוע יותר.

עכשיו אמרתי שבמקומות מופרטים גדולים, השירות לפונה הוא טוב יותר . וזה נכון לצערי. כשהמקומות הגדולים שומרים על תשלומים, הכשרה, טיב הצוות, הדרכה (למשל מסיבה לא ברורה רוב מסגרות השיקום בבריאות הנפש בב"ש נותנים לעובדים המקצועים הדרכה חיצונית, גם אם המנהל מוכשר להדריך, הוא ידריך צוותים אחרים)., ימי עיון ועוד.

אני לא מזלזל בשכר, אבל האם זה התנאי ההכרחי והמספק? לטעמי לא, אי אפשר לעבוד במקום שישלם לך נניח טוב, אבל לא יאפשר לך הדרכה, התמקצעות...

הרווחה משלמת את השכר היותר גבוה, מה תגידי על משרד הביטחון? בטל"א? בתי"ח הציבורים שאינם שייכים למדינה (כללית והדסה)? למשל בכללית, עו"ס מרוויחה אולי קצת יותר מהפיזיותרפיסט ,אך זוכה להתמקצעות על חשבון מקום העבודה , הדרכה, תנאים סוציאלים שמוענקים לעובדי הכללית (למשל הם יכולים לצבור X ימי מחלה שהולכים איתם לכל החיים על כל חודש שהם עובדים, אני הכרתי עו"ס שתיאורטית הייתה מבוטחת לשנתיים מחלה שחס וחלילה לא תקרה לה).
מה תגידי על המקומות הפרטיים המעסיקים עו"ס כעו"ס תעסוקתי? עו"ס כיועץ? שם השכר גבוה משמעותית מהרווחה.

עם זאת, לרווחה יש מוסדות שייכים אליה והינם מופרטים, בחלקם התנאים הם לפי ההסכם (70% לפי סקר האיגוד שזה יותר גבוה מ50% של משהב"ר) וחלקם גונבים את הכסף לכיסם!!! ומצפצפים על ההסכם ואף על חוקי העבודה במדינה
 

KFIRB

New member
למה?

כי הם יכולים!!!

ותמיד , אבל תמיד, האשם נמצא במקום חיצוני למקום העבודה- הרווחה\משרד הבריאות\משרד החינוך\ לא העבירו כסף, כן העבירו כסף ועוד.

לא במקרה , בכיתות לעבו"X בתואר שני או אפילו בתכניות ההסבה (השלמה?), את תשמעי שההוא מצא עבודה, וההיא מצאה עבודה, אבל גם בתוך הכיתה אנשים נמנעים מלדבר על השכר שלהם, חלק אחר נמנע מלדבר על תנאים אחרים שלדעתי האישית לא פחות חשובים משכר- למשל הדרכה? למשל יחס הולם במקום העבודה? אני לא אומר ששכר פחות חשוב מזה, אבל השחיקה לא נופלת בגלל גורם אחד- השכר.

הדבר היחיד שעוד לא הפריטו, זה את החשיבה שלנו ואת יכולת הבחירה שלנו.

אבל אנחנו גם יודעים איזה איגוד "חזק" יש לנו... שמאפשר שדברים כאלו יקרו לחברי המקצוע שלו (וכרגע זה לא חשוב אם הם כן עובדי איגוד או לא עובדי איגוד).
העמותות מתנהלות באופן פוגעני כלפינו ומשם הדרך להעניק שירות\טיפול פוגעני ללקוחות השירות- קצרה מאוד הדרך והיא אפילו תלולה וחלקה.

למזלנו, מסיבה לא ברורה , דווקא במקומות המופרטים הגדולים, והותיקים - טיב השירות, איכות הטיפול המקצועי ושביעות הרצון גבוהים. ודווקא בעיות היו ונשארו בעיקר במסגרות הממוסדות כגון הרווחה שקפאה על שמריה, מוסדות משרד הבריאות וכו'.

למזלינו הרב, ולדעתי רק במקרה, שבפרשיות ההתעללות האחרונות לא היה מעורב עו"ס היו מעורבים אנשי סיעוד, אנשי צוות עזר, רופאים , מדריכים אבל בנתיים אנחנו נקיים יחסית... האם זה מעיד על מי שפונה למקצוע?

ואם נחשוב על זה ברמה גבוהה יותר, אם בעלי המקצועות האחרים הוציאו את זה על המטופלים (ממש אבל ממש לא תקין ולא מוצדק), אז על מי אנחנו מוציאים את זה? מי מטפל בנו? מה המחיר הנפשי, הגופני, המשפחתי , הזוגי שאנחנו משלמים?.
 

אמאלי

New member
מאד מסכימה

גם אני טענתי כאן בעבר, שאי אפשר להסכים לעבוד בתנאים אלו
מבין המקומות שראיתי לאחרונה "האגודה לבריאות הציבור" - שזהו ארגון גדול מאד, לא מכבד את הסכם השכר של העובדים הסוציאליים ומשלם פחות.
 

sher2004

New member
זוהי בעיה אמיתית!

גם אני גולשת באתרים כגון שתיל ונראה שמפורסמות הרבה הצעות עבודה. אבל גם עד שמוצאים עבודה שמתאימה לכישורים, לשמוע שהשכר נמוך זה מבאס.
 
למעלה