חוצפה מזן חדש?

חוצפה מזן חדש?

היום בשעה 8:30 אני עומד על המדרכה ומחכה לאור ירוק ,יחד עם עוד כמה הולכי רגל, כדי שאוכל לחצות את הכביש במעבר חציה בצומת ז'בוטינסקי/רבי עקיבא, בני ברק (ציינתי את השעה והמקום כדי להדגיש שהאירוע התרחש לאור יום במקום סואן). פתאום מתקרב רכב למדרכה, והנהג צופר ומסמן לנו לזוז הצידה ע"מ לאפשר לכבודו לעלות על המדרכה במקום שעמדנו, ולחנות על המדרכה! בדקתי - לא היה זה "רכב חירום" ולא היה לו תו נכה. 2 שאלות: 1. מה דעתכם - כיצד הייתם ממליצים להגיב במקרה כזה? 2. נהגים שזו נורמת ההתנהגות שלהם - כמה אחוזים אתם מעריכים שהם מהווים מתוך כלל אוכלוסיית הנהגים?

אני מקווה שלא זזתם בשביל הדרעק

ותאמין לי היו מקרים שבלי בושה צעקתי על אחד כזה "תמות, יא מניאק!".

כמו שאני תמיד מאחל לאלה העושים

זיג-זגים בין נתיבים בלי לאותת: "שלא תאותת אף פעם - אפילו כדי להציל את החיים שלך!"

באמת לא זזתי

אז הוא מצא מקום אחר כדי לעלות על המדרכה. מה אתם אומרים על שאלתי מס' 2?

לדעתי, חניה על המדרכה היא מחזה

נפוץ בארצנו, בייחוד במקומות בהם אין מספיק מתנדבי משא"ז. לא נתקלתי בהרבה החוסמים את כל המדרכה למעבר הולכי רגל (חוץ מרחוב צדדי ברמת-גן, ששם זה נעשה באופן קבוע, ואפילו פעם התקשרתי לעירייה להתלונן, הבטיחו שישלחו פקח, ולא עשו כלום.) מה שלא נתקלתי בו זה נהג שדורש מהולכי רגל שיפנו לו את ה"חניה".

be_roo

New member
לפי תצפית בת חצי שעה בשכונת מגורי

זוהי נורמה נפוצה. ליד הפיצוציה השכונתית תמיד חונה רכב על המדרכה, ברגע שהוא יוצא מגיע המחליף שלו. זה שיש חניון בחינם במרחק 20 צעדים לא משנה להם.

erwrxstier

New member
בתור אחד שנוסע באזור בני ברק

ופרדס כץ על בסיס יומי חבל על הזמן שלך המקום כמו המערב הפרוע האזור מלא בנהגים מטומטמים ודוסים שהולכים ב1 בלילה עם בגדים שחורים באמצע הכביש כיצד כדאי להגיב? התגובה החכמה להמשיך ליסוע ולא להתייחס , התגובה הפחות חכמה לצאת החוצה לקלל\ללכת מכות מניסיון לצערי התגובה של המכות לא אפקטיבית כי כל מטר שתיסע שם תראה אידיוטים אמיתיים

בוודאי שהכי חכם לנעול את הדלתות

ולא להיכנס לדו-שיח או עימותים, פרט לביצוע האיתותים שנקבעו בחוק, ולהפעיל את הצופר במצבים המוגדרים בחוק. וכמובן לנהוג במתינות, סבלנות, התחשבות, ודריכות לאיתור צורות התנהגות בלתי רציונליות מצד משתמשי כביש אחרים, תוך שמירת אופציה לתגובה דפנסיבית מתאימה. למען ה-RECORD, במקרה שתיארתי בתחילת השרשור לא היה מדובר ב"דתי" - רחוק מאוד מזה...

למעלה