חוצפה שלהם? או שלי?

Gooman

New member
חוצפה שלהם? או שלי?

שלום רב.
נקראתי לתעסוקה מבצעית מתאריך 25.2.13 ועד לתאריך 21.3.13.
ע"פ חוקי צה"ל הגיעו לכל אחד מאיתנו שלושה ימי חופש, ואכן, כל חייל וחייל קיבל את ימי החופש (אני דאגתי לכך).
כיוון שהחודש המדובר היה רצוף אירועים עבורי, החלטתי ללכת לשניים מתוכם - כך, הייתי בחופש בתאריך 10.3.13 (24 שעות), ואת 48 השעות הנותרים לקחתי ביומיים האחרונים למילואים.
כך - בדיוק 72 שעות של ימי חופש מתוך המילואים.

התאריך היום הוא 30.4.13, בדיוק 40 ימים מאז שנסתיימה התעסוקה.
עדיין לא קבלתי את טופס 30/10 כך שעדיין לא קבלתי תשלום על חודש שלם בו לא עבדתי.
בנוסף, מבדיקה שעלתה מול הקישור התבשר לי ש48 השעות האחרונות, שלקחתי בהם את החופש שהגיע לי ע"פ פקודות מטכ"ל, מסומנות כ"בוטל", ולכן מורידים לי אותם מהטופס (שמתישהו יגיע).
כך יוצא שמבחינתם, עשיתי מילואים מה-25.2 ועד ה-19.3.
הקישור מצדיק את עצמו בטעות של דו"ח 1, ככל הנראה. אולם - אני עשיתי את כל הדו"ח 1 במשך כל התעסוקה, ובוודאות שסימנתי את עצמי כבחופש. השליש כנראה החליט לקצץ בימ"מ, ועל דעת עצמו ביטל לי אותם. כעת הכל מתעכב, התשלום, האישור (שהיה חשוב ללימודים, וכעת זה די חסר טעם).

אני לא מבין את זה. מדובר בימי החופש שלי, איך הם יכולים להוריד את זה? אם הייתי לוקח את הימים האלה באמצע התעסוקה - הם לא היו יורדים, אז הם הם מורידים אותם כי לקחתי אותם בסוף?
בנוסף, 40 יום מסיום התעסוקה ועדיין לא קבלתי כסף? איך אדם אמור להתקיים?

האם אני צודק? האם אכן מגיעים לי הימים שאני מדבר עליהם?
מה ניתן לעשות הלאה?

guya72

New member
בוקר טוב

40 יום אתה לא מקבל טופס 3010, ורק עכשיו אתה מתעורר ??
אם הקישור מפשלים - תפנה לגורמים מעליהם.
יש את קצין פניות חיילים.
יש קבילות חיילים.
ואל תמשיך לחכות, אלא תתחיל להריץ את העניינים.

Gooman

New member
כפי שכתבתי למטה, אני ער כבר מזמן.

העניין הוא שאחרי 40 ימים של מריחה טוטאלית, אני כבר מיואש, ופונה אליכם כדי לדעת מה עוד אפשר לעשות.

מסכימה גם - למה רק עכשיו נזכרת?

אני חושבת שהטעות היא לא של משרד הקישור, וגם אם כן בדר"כ לוקח גג שבוע-שבוע וחצי לדבר עם השליש ו"לשלוח" את הימים לתיקון באוגדה (זה פשוט תהליך שהקישור לא יכול לעשות בעצמו ולכן לא קורה מיידית ברגע שיש אישור מהשליש)
ניסית לדבר עם השליש שלך? עם המפקד? הם הקובעים פה כמה ימים תקבל, ואכן אם עשית 25 יום מלאים, מגיע לך 72 שעות חופש על חשבון המערכת.

Gooman

New member
לשני המגיבים שמעלי, תודה רבה. כמו כן,

לא נזכרתי רק עכשיו.
בקשתי מחברי להביא לי את הטופס כשהם משתחררים סופית מהמילואים (כזכור, יצאתי יומיים לפני כימי חופש) אך היתה תקלה לכולם ולכן נשלחו הטפסים בדואר.
במהלך השבועיים הראשונים היו בעיות עם זה, אף אחד לא קיבל את הטפסים בדואר לכן זה היה יחסית נורמלי ומובן - אולם כל השאר קיבלו את ימי המילואים לאחר שבועיים פלוס, מלבדי.
הסיפור איתי החל כבר מזמן. ובמהלך הזמן הזה אני נמרח ומדבר עם הקישור בלי הפסקה. אני פונה אליכם עכשיו כשאני כבר אובד עצות ולא יודע למי עוד לפנות.

היום שוב התקשרתי (ואני כבר מוכר להם עם הבעיה הזאת) ואומרים שזה תלוי בכ"כ הרבה אנשים ולכן זה נמרח.
העניין הוא שבתעסוקה המבצעית הזאת אני הייתי אחד מבין 14 חיילים השייכים לגדוד אחר. כלומר, גדוד א' ביקש מגדוד ב' סיוע של 14 חיילים, גדוד ב' נתן לו 14 חיילים כשאני אחד מהם.
כך יוצא שכדי לטפל בבעיה הזאת, שני הגדודים צריכים ליישב את זה ביניהם.

אני באמת לא יודע למי לפנות.
המפקדים שלי לא היו איתי במילואים האלה. שוחחתי עם המ"פ שהיה מעלי, אולם אין לו מה לעשות חוץ מלאשש את דברי וצדקתי בפני הקישור או המג"ד, אבל אף אחד מהם לא פונה אליו בנושא שלי, ולכן זו עוד סיבה למריחה.

אני אציין שב27.5 יש לי עוד מילואים של שלושה ימים, שהם אפילו בהתנדבות (התנדבתי אליהם לפני שידעתי שלקחו ממני יומיים ושהטופס לא יגיע כלל) - וזה מאוד מרגיז לחשוב שדואגים לצו הבא לפני שדואגים למה שמגיע לך על פי החוק.

guya72

New member
מה לעשות ?

אם הקישור מפשלים - תפנה לגורמים מעליהם.
יש את קצין פניות חיילים.
יש קבילות חיילים

בנוסף לקבילה

פנה בדחיפות למפקד שלך, למפקד של הגדוד לו סייעת ולשליש של הגדוד לו סייעת ודאג שהם ידברו עם הקישור, אצלי ביחידה למשל ברגע שהשליש מתקשר כדי לתקן תאריכי מילואים - היינו ישר שולחים תיקון, לעומת זאת אם חייל מתקשר קודם מוודאים את זה עם השליש ורק אז תקנים...לכן תפנה בעצמך לשליש (כי הם לא עושים את זה) ותבקש ממנו שידבר עם קצינות הקישור של שני הגדודים לוודא שהם שולחים את הימים לתיקון.

אני מניחה שהגדודים שייכים לאותה החטיבה, אז לבקש גם מהקישור שהקשל"ח יחזור אליך כי אתה רוצה לדבר איתו - זה בדר"כ יעיל בשביל לתת בעיטה בתחת לקצינות שלא עושות את העבודה שלהן.

ori239

New member
היי

יתכן ומדובר בהתרשלות השליש שלא עדכן הקישור,
ומשכך קבילה למעט שם רע ליחידה ולקישור לא תעזור כאן - הרי השליש לא יפיק הלקח (אלא אם ישפט בעצמו).

אני כן ממליץ לדבר עם השליש ולהבהיר את סיפור הדיווח - האם דיווח נכון ובזמן?
אם כן, לבדוק מול ק.הקישור איפה ומדוע זה נפל, וככל שהתרשלה לפנות לממונים עליה שיערכו תחקיר למניעת הישנות המקרה בעתיד.

ככל שהשליש פישל, בקש מיחידת הקישור לשוחח עם מפקד היחידה (ביחידה שלי כבר ידענו לפצות חיילים על תקלות ברמת היחידה).

במידה ולא הצלחת להסדיר העניינים בתוך היחידה, הודע למעורבים על כוונתך להגיש קבילה.
אני מציע שתציין בפנייה לנציב הקבילות שהקבילה היא מוצא אחרון לאחר שניסית להסדיר הבעיה ביחידה ורק משלא עלה בידך לעשות זאת - פנית לערוץ הזה ואתה מבקש את עזרת הנציב בעניין ושידאג לתוצאה צודקת.

בהצלחה!

למעלה