חוצפה של דתיים!

Talg123

New member
חוצפה של דתיים!

אני חייב לפרוק משהו שקרה לי היום וממש עלה לי על העצבים!
אז ככה שלא תבינו לא נכון אין לי משהו רע נגד כל הדתיים אני בעצמי הייתי שומר ורציתי לחזור בתשובה אבל בחיים שלי לא התנהגתי כמו זבל לאנשים.
חברה שלי חוזרת בשאלה והיא כמובן מבית דתי אז כשהיא ירדה תחנה לפני איזו אישה איזו גברת פומפדור!!! שחושבת את עצמה שאלה אותי "למה דווקא אותה? היא באה מבית חרדי לא יכולת לבחור מישהי אחרת?" בונאאאאאאאאאאאאאאאא מי את ביכלל?!?! כמובן שיצאתי עלייה לא יכולתי להתאפק אבל פשוט לא היה לי זמן כי התחנה שלי היא בדיוק 10 שניות אחריי התחנה שלה אז לא יצא לי להגיד לי בדיוק כל מה שאני חושב עלייה ועל ההתנהגות הדוחה שלה. היא ביכלל לא יודעת מי אני ומה אני מאיזה משפחה באתי ואולי במקרה אני גם חוזר בשאלה?! יש לי צד חבד"ניק במשפחה ויצא לי לא מעט לעשות אצלהם שבתות... בקיצור אני לא מבין תדתיים האלו שלא נדבר על זה שהיא ביכלל חוזרת בתשובה(היא אמרה לי) מה אתם חושבים שאתם טובים יותר?! אז שתדעו שדרך ארץ קדמה לתורה!!! ויש דברים יותר חשובים מלהתפלל כל היום וזה להתנהג בכבוד ולא בזילזול!!!!

ד"א חברה שלי רוב הסיכויים תראה את זה כי היא מסתובבת פה :]

AS00AS

New member
חוצפה של חילוניים,

במהלך השירות הצבאי שלי שירתתי כלוחם וכמפקד לאחר מכן (לפני כ4 שנים) נפצעתי בירך, וסופחתי לר"מ 2 כולל הסעות הלוך חוזר,
באחד הימים הודיעו לי שלא יכלו לבוא לקחת אותי ולכן אצטרך להגיע בתחבורה ציבורית (הייתי אז על קבים, והליכה גרמה לי לכאבים עזים, וחוסר תגובה של הרגל הפצועה),
עליתי על האוטובוס מליד הבית ונסעתי לחר"פ, האוטובוס התחיל להיות מלא,
אחרי נסיעה של 10 דקות בתוך העיר, עלתה אישה חילונית לאוטובוס, ואחרי שלא מצאה מקום התחילה לצעוק על התרבות הדתית, ועל כמה אנחנו לא משרתים את המדינה (אני על מדי א, וקבים,) זה הגיע למצב שכמעט כך נוסעי האוטובוס הצטרפו אליה, שעד הנהג עצר את האוטובוס וביקש ממני לרדת! (גם אדם חילוני!)
לפני שירדתי מהאוטובוס הורדתי את המכנסים וחשפתי לרווחה את הפציעה שיש לי בירך שלא מאפשרת לי אפילו לעמוד,
לא נשארתי לראות את התגובה של יושבי האוטובוס אחרי השקט שקרה שם

אני לא יתחיל ללכלך על כל החילונים כי רק כמה מהם עושים דברים מפגרים,
כמו שאני לא אעשה הכללה לאנשים,
בכל זן/מין/גזע/דת/לאום יש אנשים טובים/רעים/טיפשים/חטטנים/חכמים/מאושרים/נבונים וכד...

אז משהו שכדאי לקחת לחיים לא לעשות הכללות!

Talg123

New member
אחלה גבר...

תקרא טוב לפני שאתה מגיב בצורה כזאת... רשמתי שאין לי משהו רע נגד דתיים יש לי משפחה חבדניקית ואני בעצמי לא מעט חשבתי לחזור בתשובה...
אבל כמובן מה שקרה פה יכול לקרות נטו רק מאנשים דתיים חוצפניים שחושבים שביגלל שאני חילוני אני יהרוס את אותה הילדה... אם אתה לא מבין טוב ואתה לא קורא לעניין אז חבל שאתה מגיב כמו אהבל...

ולגביי מה שקרה לך למה נראה לך שאני רואה את זה בעין יפה? אז אתה טועה, וכן אותי זה גם מעצבן שיש דתיים שבורחים מהחובה שלהם לשרת תוך כדי טענה של זה שהם עובדים את השם ולא צריכים לשרת תמדינה(שבה הם חיים!! ואני מגן עלייה ועלייהם בחיים שלי!!!) ואני יכול להגיד לך יותר מזה שהרב שלי שאני לומד איתו יצא לנו לדבר על כל העניין והוא אמר אותו דבר לגביי עבודת השם ואני לא נשארתי אדיש וכמובן שעניתי לו והתווכחנו על זה(כמובן ברוח טובה!).

AS00AS

New member
הכותרת של הודעה שלך "חוצפה של דתיים"

לא של אנשים, לא של נשים, של דתיים! חד וחלק,
אני אדם דתי, ויש משפחה שהיא גם חרדית (אם חלקם אני בנתק מוחלט בגלל הדעות ועם חלקם אני מדבר),
אתה אומר א.. אבל ממה שאתה עושה זה אחרת לגמרי,
(גם אני שירתתי בתור לוחם, וממשיך לשרת גם במילואים בתור לוחם)
אני יכול להבין מאיפה זה בא.. אבל עדין אין שום הצדקה להכללה כוללת (שזה רק מקרה פרטי)

Talg123

New member
אוקיי

יש משהו במה שאתה אומר.. לא הייתי אמור לרשום את זה ככה אתה צודק.
אבל עם כל העצבים שהיו לי לא שמתי לב מה הכותרת...
רק רציתי לרשום ולפרוק תעצבים כי זה היה או זה או לחפש אותה אצלי בעיר ולשבור לה כל חלק בגוף שיכול להישבר.

אני בחיים שלי(לפחות לא בחיי הבוגרים אני לא זוכר מה היה כשהייתי פיצלוח קטן) לא הייתי עושה דבר כזה למישהו כי זה פוגע מאוד! היא הוציאה אותי כלום ושום דבר לעומת החברה שלי שהיא כביכול דתייה(זה ונטו על רק דתי! את זה אתה כן מבין נכון?) וזה משהו שלא אמורים לעבור עליו בשתיקה במיוחד לא ממישהו זר שאין לו כל שמץ מי ומה אתה.

AS00AS

New member
פשוט לא מתיחסים

זה אנשים שצריכים תשומת לב,
עזוב הם לא שווים את העצבים שלך, או את הזמן,
(ואני מבין מה זה לפגוע באדם רק בגלל שאין לו את אותה הדת)

AS00AS

New member
כן זה אמיתי,

למה הדתיה פנתה אליו? למה אנשים נוסעים באור אדום?
ולמה יש תאונת "פגע וברח"?

כי יש אנשים עם בעיות!

לי קרה משהו דומה (בלי קשר לדתיים/חילונים)

יום אחד הרגשתי רע בעבודה ויצאתי באמצע היום. בדרך כלל אני קמה למבוגרים ממני אבל באותו היום הרגשתי ממש על סף עילפון. באיזשהו שלב האוטובוס התמלא ומישהי התחילה לצרוח עלי שאקום למבוגרים, לא היה לי כוח לויכוח וקמתי. מפה לשם התעלפתי ופינו אותי באמבולנס

EdisonGirl

New member
מאיפה גייסת את הכוחות לענות לה?!

עזוב את ההכללה בכותרת, כי כבר התחרטת עליה :) אני רק לא מבינה דבר אחד- איך יכולת לענות לה?! אם היו אומרים לי דבר כזה, הייתי כ"כ עצבנית, שהייתי מחייכת את החיוך הכי מזויף שלי ומתעלמת ממנה, משל הייתה אוויר! בייחוד שירדת 10 שניות אח"כ.
פוף! להעלים אותה מהתודעה שלי.
שונאת שדוחפים ת'אף, שונאת!

bigirl22

New member
טלוש

לא להתייחס שנינו יודעים כמה מקסים אתה. הדבר היחיד שחשוב פה זה אני ואתה כל השאר זה שולי.
וכמו שאמרו לא להכליל כי גם ההורים שלי דתיים והם שונים, ויש עוד הרבה אנשים דתיים וחילונים שהם זבלה של אנשים.
שבת שלום :)

אני לא מצליח להבין כלום מכל הסיפור שלך .. מי אמרה למי מה כי שומדבר לא ברור חוץ מהשנאה שלך למגזר שלם
(אני אטאיסט גמור שונא דתות למקרה ששאלת ..)
למה לא להיות הכי ישראלי שיש לשים עליה קצוץ ולא לענות וזייהו ??

Purple Mushroom

New member
לא צריך לקחת את זה קשה מידי

דרך ארץ, נכון. אז צריך ללמוד להתנהג לאנשים. "ואהבת לרעך כמוך".
לא צריך לכעוס ולהתעצבן מזה. תדבר איתה אולי שוב. ומקווה שיהיה בסדר:)

למעלה