חוצפה של חברות סיעוד

חוצפה של חברות סיעוד

אני מחפשת עבודה בחברת סיעוד מזה כחודש פלוס. הצבתי לעצמי מס' תנאי סף: עבודה שתתבסס על מעט שיווק, שכר של 6500 ומעלה, קרן השתלמות ורכב כמובן.
מה גיליתי? שוק פרוץ שמתנהל כמו 'מסחרה'.
חברה אחת רק בראיון השני בישרה לי שמדובר במשרה ב-2 סניפים שונים ובעיקר עבודת שיווק. החברה השניה, עמדה בכל תנאי הסף, הודיעה לי, יום לפני חתימת חוזה, שהמשרה לא רלוונטית יותר. החברה השלישית, הציעה לי תנאים מסויימים בע"פ אך תנאים אחרים בכתב. וכשהתעקשתי- הם פשוט נעלמו (לא עונים לי לטלפון).
מתחילה להרגיש שאני לא בסדר בכל מה שקורה איתי לאחרונה.
עצה מישהו?

6leeor

New member
אלו חברות סיעוד

אני לא יודעת למה ציפית, אבל מה שאת מתארת, מאוד מתאים להם.
ממה שאני יודעת, הם בדרך כלל לא מציעים יותר מ6000, אבל אני בצפון, אז אולי המיקום הגיאוגרפי משפיע.
דרך אגב, הייתי פעם אחת בראיון בחברת סיעוד והחלק השיווקי זה היה מרכז. מי שראיין אותי, הדגיש שהוא מצפה ממני לחפש לקוחות חדשים, שאני אבדוק בבתי חולים ושאנח אבדוק אצל שכנים של מטופלים.

זה מה שקרה לי בחברה הראשונה

התחילה לדבר איתי על שיווק החברה גם בקרב המטפלות...
אגב, אני גם מאזור הצפון ולא מוצאת את עצמי כאן, רוצה לעבוד עם קשישים אבל נרתעת מבתי אבות (בגלל הדרך בה הם מתנהלים ולא בגלל האוכלוסיה)
אה, וגם החברה שהחליטה כביכול להמשיך להעסיק את העובד שהיה אמור להיות מפוטר, שמו מודעת דרושים חדשה. זו הדרך שלהם להגיד כנראה שהדרישות שלי היו גבוהות מדי.
חשה גועל מההתנהלות הזו.

6leeor

New member
תקשיבי

בעיני, לעבוד בחברת סיעוד, זה לא ממש לעבוד עם קשישים. גם החברות עצמן מודות בזה. הקשישים זה המסביב, אבל לא עיקר העבודה. לב העבודה, זה מכירות ושיווק. בראיון שאני הייתי, הוא אמר שהם בכלל לא מחפשים אנשי טיפול, אלא אנשי מכירות ועל זה העובדים נמדדים. חברה שלי עובדת בקופת חולים, ושכל הזמן פונים אליה מחברות סיעוד, מנסות להוציא ממנה מידע על קשישים, כדי למכור להם שירותים, דבר שבכלל מנוגד לחוק.לגבי בתי אבות, אני מסכימה שיש הרבה על הפנים. אבל יש חלק ממש טובים. אם את ממד רוצה קשישים, כדאי לבדוק בלשכות רווחה.

הראיון היה בחברה גדולה או קטנה?

כי הבנתי מחברים שעובדים בחברות סיעוד שיש קשר הפוך בין גודל החברה לבין הדגש ששמה על נושא השיווק.

6leeor

New member
זו הייתה אחת החברות הגדולות.

אם את רוצה את שמה, את מוזמנת לשלוח מסר.. ושוב, זה רק הניסיון המאוד קטן שלי. אולי יש פה א.נשים אן ניסיון אחר.

6leeor

New member
תקשיבי

בעיני, לעבוד בחברת סיעוד, זה לא ממש לעבוד עם קשישים. גם החברות עצמן מודות בזה. הקשישים זה המסביב, אבל לא עיקר העבודה. לב העבודה, זה מכירות ושיווק. בראיון שאני הייתי, הוא אמר שהם בכלל לא מחפשים אנשי טיפול, אלא אנשי מכירות ועל זה העובדים נמדדים. חברה שלי עובדת בקופת חולים, ושכל הזמן פונים אליה מחברות סיעוד, מנסות להוציא ממנה מידע על קשישים, כדי למכור להם שירותים, דבר שבכלל מנוגד לחוק.לגבי בתי אבות, אני מסכימה שיש הרבה על הפנים. אבל יש חלק ממש טובים. אם את ממד רוצה קשישים, כדאי לבדוק בלשכות רווחה.

Mmalkiely

New member
עבודה בחברות הסיעוד

הי,
אני עובד בחברת סיעוד, ידוע לי ששכר עו"ס במשרה מלאה של 39 ש"ש עומד על אזור ה7000 ש"ח,
מה שנאמר לך נשמע מוזר ואפילו לא תקין,וודאי שלכל חברת סיעוד וודאי יש את הצרכים והנטיות שלה, אבל אני יודע שככלל רוב חברות הסיעוד מדווחות על מחסור יחסי בעו"סים.

אני יודע שאצלנו משתדלים להפריד בין תחום העבודה הסוציאלית לתחום השיווק במיוחד מכיוון שאלו תפקידים שונים הדורשים אופי שונה.
ואנחנו אפילו מחפשים להעסיק עו"ס - אבל אנו פעילים בדרום הארץ, אם היית בסביבתנו הייתי מציע לך לנסות איתנו חוויה מתקנת :)

מאחל לך המשך שבוע נעים ובהצלחה
http://malkielysiud.com

עצוב

היה עצוב לי מאוד לקרוא את מה שכתבת, כי התנאים שהציעו לי בחברות כאן בצפון, והחברה שלבסוף בחרתי לעבוד בה, שונים מאוד. חתמתי חוזה על שכר של 6 אלף ו-45 שעות עבודה שבועיות. מאכזב נורא.

למעלה