חוצפה של שוטר

eitan-as

New member
חוצפה של שוטר

היום אחה"צ, בסביבות השעה 18:00, כביש 6 לכוון דרום. בנתיב השמאלי לאורך קילומטרים רבים נוסעת ניידת משטרה. (נסעתי אחריה מאיזור אום אל פחם עד מחלף בן שמן). הוינקרים כנראה היו מקולקלים, כי רוב הזמן היו ללא שימוש. בשלב מסוים כשנסעתי מאחוריו, היה נדמה לי שהוא מחזיק משהו ביד. עקפתי אותו, וראיתי שהוא מחזיק בידיו (ועל ההגה) דפים ומעיין בהם תוך כדי נהיגה !!! (להזכירם, כביש 6, מהירות של מעל 120 קמ"ש) צפצפתי לו כשאני משמאלו ועשיתי לו תנועה עם היד על זה שהוא מעיין בניירות תוך כדי נהיגה. הוא התעלם והמשיך בשלו. התקשרתי למוקד 100 והודעתי להם שיש ניידת בכביש ושהנהג מעיין בדפים תוך כדי נהיגה. מסרתי את מס' הניידת ובקשתי שינסו לאתר את הנהג בזמן אמת ולומר לו שירגע, ויתחיל לנסוע כחוק. אחרי מס' דקות חזרו אלי מהמשטרה וביקשו מיקום מדויק. מס' דקות אח"כ היה נראה כאילו הוא קצת נרגע, אבל עדיין נסע מהר (מעל 140 קמ"ש), איתותים לעיתים נדירות, אבל לפחות הנתיב השמאלי היה יותר פנוי. מעניין מה אותו שוטר היה עושה לנהג שהיה מעיין במסמכים תוך כדי נהיגה בכביש 6??? סעו בזהירות, איתן.א.

פרטנר

New member
זה כנראה השוטר שיודע

לקרוא. הוא היה בדרכו לאסוף את השוטר שיודע לכתוב..
חצוף ומטומטם!

wil

New member
כלום כנראה

אבל אם היה תופס נהג ב-140+ בכביש 6, אוי ואבוי לנהג הזה. עוכר ישראל. אגב, לא חכם להעיר לשוטרים בזמן אמת כאשר אתה נוהג. אתה עשוי למצוא את עצמך מהצד הלא נכון של דו"ח קטנוני.

isra533

New member
המשטרה זה לא דוגמא

התפקיד של המשטרה הוא לאכוף את החוקים ולעשות סדר, תפקידה לא לתת דוגמא להתנהגות נכונה. אותו שוטר אינו שונה מכל נהג אחר שלא נוהג בצורה אחראית ולא צריך לראות בזה דבר יוצא מהכלל. בין השוטרים יש נהגים אחראים ויש כאלה שאינם אחראים אם בנהיגה או בכל מילוי תפקיד אחר. הדבר דומה למקרה של איש דתי הנתפס עובר עבירת מוסר, זה שהוא איש דתי לא עושה אותו יותר מוסרי מכל אחד מאתנו שאינו דתי. כך גם בנהיגה כל נהג קובע לעצמו את צורת ההתנהגות בכל רגע בנהיגה ללא תלות לאיזו מסגרת הוא שייך. כמובן שלא צריך לעבור לסדר היום במקרים כאלה ולדווח על הנהג למוקד המתאים.

be_roo

New member
הקבלה לא תופסת

אדם דתי אינו בתפקיד ואינו מקבל משכורת מהמדינה כדי לאכוף את אותן עבירות אותן הוא מבצע בעצמו. לא יתכן ששוטר שיודע שלא ידרש לתת את הדין (שוטרים בודדים נותנים דו"חות לשוטרים אחרים) ינהג ככל העולה על רוחו כאשר הוא בתפקיד, נוהג בניידת של משטרת ישראל. שיא החוצפה זה לנהוג כמו שהוא נהג ואז לעצור נהג ולתת לו דו"ח בדיוק על אותה עבירה.

be_roo

New member
זה לא עניין של דוגמה

זה עניין של דרישות תפקיד.

שופט הועמד לדין על עבירת מהירות

גם נגד השופט ששפט אותו הוגש כתב אישום על מהירות מופרזת, אז בתור חברים הסכימו שישפטו אחד את השני. השופט הראשון גזר על השני קנס של 500 ש"ח. השופט השני גזר על ראשון קנס של 1000 ש"ח "בשל ריבוי מקרים כאלה"...

אהובה.א

New member
זאת באמת חוצפה מצידו

ואני דווקא חושבת ששוטרים כן צריכים לתת דוגמא לנהגים אחרים, שלא כמו "נערצים" למיניהם... אבל כמה שוטרים הגונים יש? במיוחד שוטרי תנועה? כי הרי זה ידוע שהשוטרים הכי טובים הם העבריינים. אלה מכירים את כל החוקים. ולהבדיל , העבריינים הכי טובים הם השוטרים. מכירים את כל עולם הפשע... כי מי שחושב שפשע זה רק לגנוב ולסחור בסמים - טעות בידו. פשע זה גם לנהוג בצורה פזיזה העלולה לגרום לאסון.

chprz

New member
לפי דעתי צריך להעמידלדין את השוטר

וגם אותך.עם הצלחת לראות את השוטר קורא מסמכים במהירות של כ-140 קמ"ש הרי שגם אתה נסעת במהירות מופרזת.ואתה עוד כותב שעקפת אותו.

eitan-as

New member
כנראה שיש לך בעיה בהבנת הנקרא

לא כתבתי שעקפתי אותו על 140 קמ"ש - כתבתי שעקפתי אותו וראיתי שהוא החזיק מסמכים ביד !! אולי גם תגיד שאמרתי שראיתי מה כתוב במסמכים? בהמשך כתבתי שהוא נרגע כנראה עם המסמכים, אבל המשיך לנסוע מהר - כ-140 קמ"ש. את זה אני מעריך כי אני הייתי על 120 והמרחק בינינו גדל כל הזמן, ולכן הערכתי שהוא היה על 140 קמ"ש. איתן.א.

למעלה