חוצפני האוצר דורשים שקט תעשייתי של 4 שנים

חוצפני האוצר דורשים שקט תעשייתי של 4 שנים

נערי האוצר דורשים מעובדי הקבלן לחתום על סעיף שבו הם מתחייבים שלא לדרוש את זכויותיהם במשך 4 שנים, אחרת אין שום הסכם. ואני שואל: האם פקידוני האוצר היו מוכנים לחתום על סעיף שמחייב אותם לקבל כל פגיעה בזכויותיהם ובתנאי עבודתם במשך 4 שנים? אז איך לעזאזל יש להם את החוצפה לדרוש זאת מאחרים?

סופי65

New member
תבין- הם לא מסוגלים באמת לראות אותם

הרצון ליצור הסכם שיתאים לתקופה ארוכה בהחלט מובן ונכון- מי לא רוצה להגיע למצב כזה, בו היחסים בנויים על אמון , בו כל צד יודע מה הוא נדרש לתת ומה הוא מקבל ולא מרגיש עצמו פרייר.. אבל בשביל להגיע להסכמה כזו, צריך שתהיה ראיה משותפת, שתוגדר מטרה משותפת . ראיה משותפת היא כזו שבה לא מדובר על מכירה חד פעמית של בית או מכונית, שבה כל צד מנסה להרויח מכסימום. אלא יעד משותף של השגת התרומה והתפוקה שהחברה זקוקה מעובדים אלה, ותשלום מתאים והוגן עבורה. בה האדם אינו "כוח עבודה" כמו עוד מכונה, אלא פרט בעל ערך בחברה. בה מצד אחד נושאים כמו בטחון כלכלי ואמצעי מחיה בסיסיים הם ערך שהחברה שואפת לתת לכולם ומצד שני- השקעה ותרומה לכלל נחשבים יותר ממצב כלכלי/ גודל הבית/ערך המכונית וכד'...

just GL

New member
למה שהם יחתמו על סעיף שגוזל מהם זכויות?!

מה הם... עובדי קבלן?

Zמבוש

New member
אם רוצים תוספת שכר

ומתנות לחגים המעסיק מן הסתם ירצה שקט תעשייתי לא ? מעניין מה עוד יוותר עייני בסופו של התהליך כי על העסקה ישירה הוא ויתר כבר

baudrate

New member
נשמע לי טיפשי למדי

עובדי הקבלן אינם אלו שמעלים את הדרישות בעצמם כי אינם יכולים לשבות ותהתאגד במילא. אם כבר זוהי דרישה להסתדרות למה שקוראים שקט תעשייתי.... ובכן אני חושב שאילו היתה "עיסקת חבילה" שכוללת הסכמה במגוון של נושאים העומדים בליבה של המחאה החברתית, אפשר היה בהחלט לדבר על שקט תעשייתי. אולם, כרגע זה לא המצב להבנתי. אז נערי האוצר, או יותר נכון שלוחייהם של שטיניץ וביבי , יכולים לבוא בכל מיני דרישות. אני לא הייתי קופץ מעורי בגלל דרישות כאלו. השאלה היא האם תסכים ההסתדרות...

נערי האוצר אינם שלוחי שטייניץ וביבי .

נערי האוצר הם תלמידי מילטון פרידמן . שטייניץ אינו כלכלן . הוא פילוסוף
שטייניץ הוא מריונטה בידים של נערי האוצר ולא להיפך . נתניהו הוא בשר מבשרם של תלמידי מילטון פרידמן . לראש הממשלה קוראים נתניהו - לא ביבי .

baudrate

New member
ביבי זהו שם חיבה לנתניהו

ומכיוון שכולם מבינים במי מדובר ... אני הייתי נותן קצת יותר קרדיט לשטייניץ. הוא בהחלט אחד השחקנים גם אם לא המאמן.

אני מכבד אותו בזה שקורא לו נתניהו .

לפרופסור דן שכטמן איינני קורא דני למרות היכרותינו רבת השנים . ענין שטייניץ ונערי האוצר נראה לי מצריך הרחבה . אף שר מוכשר ככל שייהיה אינו אטלס הנושא את העולם על כתפיו . לשר האוצר יש את עובדי משרדו , הראויים למונח "נערים" בשל גילם . אנשים אלה שידם בכל , עקב הצורך במימון לכל פעולה ממשלתית תוקעים מקלות בגלגלי יוזמות רבות מצד הממשלות והשרים . הם חשבונאים שמומחיותם באמירת "לא" אך חסרי חזון וכישרון פיתוח . הם מי שציצממו את היקף הלימוד האקדמי , מונעים הקמת בתי חולים , למרות הצורך , מונעים הגינות בתעסוקה , כפי שראינו זה עתה . וכפי שראינו בשנה שעברה הם מנעו אפילו את מעט השיפור שהציע אלי ישי לשיפור מצב הכבאות . מצד שני הם אסקופה נרמסת לפני שר הביטחון . כך היום כמו הרבה שנים לאחור . זו לא הוויה חדשה אלא מודוס ויונדי שלהם .

baudrate

New member
אני לא מוצא סיבה מיוחדת

לתת לביבי כבוד מיוחד.אני גם לא חושב שזה זילזול מיוחד. גם אוהדיו המושבעים יכולים לקרא לו ביבי. נערי האוצר באגף התקציבים עובדים כפי שמצופה מהם. הם יודעים איך לשמן את המכונה של התקציב בכנסת (חברי ועדת הכספים).

Pitzuk

New member
כרגיל

אספרגוס אתה סתם מתלהם תסתכל על ההסכם שהם הגיעו אליו...

למעלה