חוקיות שמות מתחם (Domain)

baloon19

New member
חוקיות שמות מתחם (Domain)

שלום, האם רכישת domain אשר שמו הוא של חברה רשומה, מהווה הפרת חוק כלשהי? נאמר ואני בעל חברה, ומישהו רכש כתובת אינטרנט אשר קרוייה על שם החברה שלי, האם יש לי עילה לתביעה משפטית? תודה רבה מראש!

sh a ch a r

New member
קצת תלוי מה הוא עושה עם המתחם

אם שם המתחם כרגע לא בשימוש, או שהוא בשימוש לקהל מטרה שחופף את קהל הלקוחות שלך, הקייס שלך יותר חזק. אם מישהו קנה שם מתחם שאפשר להבינו כמשהו לא קשור, ומפעיל בו אתר שבאמת לא קשור, סביר להניח שלא תצליח לעשות כלום. לדוגמא, אם יש לי חברת נסיעות שנקראת "יוגורט", ומישהו קונה את yogurt.co.il ומוכר חבילות נופש לטורקיה דרכו, יש לי קייס חזק. אם הוא מאותו שם מתחם מבצע מבחנים השוואתיים בין סוגי מעדני חלב, יש סיכוי קלוש שאני אצליח לעשות משהו בנידון. יש כמה מסלולים שבהם אתה יכול ללכת. דבר ראשון, אתה יכול לרשום את שם החברה שלך בתור סימן מסחר רשום. זה לא חובה לאף אחד מהפעולות האחרות, אבל זה עוזר. לרוב רשמי שמות המתחם יש וועדות בירור לנושאים האלו. ניתן לפנות אליהם. איזו ועדה בדיוק תלויה בשאלה היכן רשום המתחם (co.il או com, למשל). אופציה נוספת היא תביעה אזרחית בבית משפט על הפרת סימן מסחר. סימן מסחר לא חייב להיות רשום לפני מועד ההפרה כדי שתהיה עילה (דוגמא קצת קיצונית - אני כבר לא זוכר את הפרטים, אבל במשפט בין שטראוס לתנובה, לפני בערך שנתיים, היתה מחלוקת על האם "קוטג'", שלא היה אז רשום כסימן מסחר, זכאי להגנה, והוא קיבל הגנה למרות שלא היה רשום). כמובן שהמדדים להצלחה דומים למה שציינתי לעיל. שחר אני לא עורך דין

שאלה נוספת ששחר לא שאל

(ויש עוד כמה כאלו, לא בגלל ששחר לא מבין חס וחלילה אלא בגלל שהנסיבות תמיד מכתיבות את השאלות) היא למשל האם השם של החברה אותו לקחת לשם מתחם שלך הוא סימן מסחר רשום באותה מדינה או סימן מסחר מוכר היטב, וגם אם לא - האם אתה מנסה להבנות על המוניטין שלה, ובכלל - מה תום הלב שלך ברכישת סימן מסחר כזה. אלו רק חלק מהשאלות שכמעט כל ערכאה תבחן. למאמרים שלי על סימני מסחר.

baloon19

New member
תודה רבה לכם!

אני אנסה לבדוק מה אוכל לעשות בעניין - זה נראה מורכב מכפי שחשבתי, אעדכן בהמשך במידה ויהיו לי שאלות נוספות. שוב תודה והמשך יום נעים

למעלה