חוקים חדשים שיעשו את הספורט יותר אטרקטיבי

fatnoam

Active member
חוקים חדשים שיעשו את הספורט יותר אטרקטיבי

שלום לכולם - בעקבות האירוע האחרון שהיה חלש (לדעתי גם הקרב של דיאז היה גרוע אגב, מי שרוצה לדעת למה מוזמן לשאול), והכתבה שצחי כתב (שוב, שאפו) על איך ה-UFC, שלפי דיינה הוא "The Fastest ever growing sport" מכר נורא מעט PPV בשנה האחרונה, רציתי לשמוע מה דעתכם או ההצעות שלכם שישפרו את האטרקטיביות של הספורט. אני לא מדבר על פתרונות שיווקיים כמו לאפשר סטרים של האירועים באינטרנט או וואטאבר. אני מדבר על שינויים בחוקי הקרב והארגון, שיגרמו לו להיות יותר אטרקטיבי. לדוגמא, ב-NBA במהלך השנים עשו אינספור שינויים, כדי לעשות את המשחק יותר מעניין. הוסיפו את קשת השלוש לדוגמא. הוסיפו חוק שאסור לכדרר עם הגב לסל יותר מחמש שניות כדי שההתקפות לא ייראו משעממות. הוסיפו חוקים שגורמים למשחק להיראות יותר זורם וכמובן יותר התקפי. זה הכל ברמת המשחק. ברמת הארגון, החלו לאכוף קנסות כבדים על התנהגות במגרש (בלי קללות, קוד לבוש, כבוד לשופטים) כדי לעשות את המוצר יותר נגיש לקהל הרחב. שאני מסתכל על קרבות UFC, אני רואה הרבה אלמנטים נוראיים בקרבות שעושים אותם מאוד משעממים. דבר ראשון זה שיטת LNP המשמימה. חוסר אקטיביות בקרקע, או אקטיביות לשם להיות אקטיבי ולא לחפש את הנוקאאוט או ההכנעה, זה פשוט עצוב. ההצמדות לכלוב - בלי קלינץ' בלי מאבק אמיתי, בלי אגרופים, סתם שתי לוחמים שנחים אחד על השני. עלוב. לוחמים שהולכים אחורה כל הזמן אחרי שהשיגו הטלה כי זה הניקוד. כל הדברים האלה יכולים להיעלם עם חוקים מתאימים (ולא, גדר חשמלית היא לא אופציה :)). דעתכם?

welterweight

New member
לדעתי החוקים כבר קיימים,זה פשוט שצריך לעשות

סוויצ' בראש. שופטי הצד צריכים לתת משקל גדול יותר לנסיונות הכנעה ולTDD,שופטי הזירה צריכים להתייחס יותר בחומרה לבריחות (יש חוק נגד מה שנקרא Timidity ואפשר להוריד נקודות על זה ואפילו לפסול) וללמוד להבחין יותר טוב בין LNP לבין GNP ואנחנו,כמו שעמית ציין בהודעה אחרת,צריכים להיות קצת פחות מפונקים.יהיו עיכובים,ספורטאים ינוחו קצת ולחלק יהיו טקטיקות משעממות.זה קורה בכל ספורט ולא צריך לעשות מזה עניין. ד"א,קלינצ' על הגדר יכול להיות מאד מעייף,תלוי מי נמצא בו.

YardenBu

New member
אתה יכול לפרט על החוק נגד הבריחות?

מה מוגדר כבריחה בחוק?

welterweight

New member
החוק הזה לא מוגדר כחוק נגד בריחות

אלא כנגד כל הימנעות ממגע. אני לא ראיתי הגדרות מדויקות לזה אבל הרעיון הוא שהשופט יכול להוריד נקודות ואף לפסול לוחם שלא נראה כאילו הוא רוצה להילחם.כדוגמאות לזה יש לוחמים שבורחים,מפילים את מגן השיניים בכוונה,מזייפים פציעות או פשוט לא נלחמים.גם באותם מקרים שבהם קרב מתחיל ושני הלוחמים פשוט מסתובבים אחד מול השני ולא זורקים מכות ניתן לעצור את הקרב,להזהיר ואף להוריד נקודות. סטארנס נגד קווארי היה מקרה קלאסי של בריחה שהייתה צריכה להענש אבל אפשר לטעון שגם ורדום נגד אוברים (ורדום הפיל את עצמו על הרצפה בכל פעם שאוברים רק התקרב) נופל בהגדרה הזאת ודן הארדי טען פעם בראיון שאפילו LNP הוא סוג של TIMIDITY והלוחם צריך להענש על זה. ביפן השופטים היו מוציאים כרטיס צהוב על זה (קצת יותר מדי מהר לטעמי) שהיה מהווה גם אזהרה וגם היה גורם להורדה של 10% בשכר שהלוחם מקבל עבור הקרב.יכול להיות שהUFC צריכים לאמץ את זה,או לפחות לאכוף את החוק הזה בצורה רצינית יותר.

AmitNHB

New member
ריך לקחת דברים בפרופורציה.

הייתה השנה ירידה משמעותית במכירות ה PPV של ה UFC, זה נכון אבל הם עדין עושים טונה של כסף ב PPV יותר מכל ארגון אחר. לשם השוואה, ה WWE אומרים היום תודה אם הם עושים מעל 100,000 קניות בצפון אמריקה ולאירוע לא קוראים רסלמניה. גם באיגרוף אם זה לא מייוו'תר או פאקיו הם לא עושים חצי מיליון. אי אפשר להתעלם מהעובדה שכמה מהכוכבים הגדולים ביותר של הארגון, אלו שהביאו את כל מיליוני הקניות ב 2006-2010 ניפצעו או פרשו. לסנר ניפצע, GSP ניפצע, ולסקז ניפצע ישר לאחר הניצחון על לסנר שהיה אמור להקפיץ אותו למעמד של סופרסטאר. לידל ורנדי פרשו. נכון שמצד שני לא הייתה הצדקה לכך שראמפג' וג'ונס יעשה פחות מחצי מיליון אבל כמו שאמרתי בפוסט אחר בנושא, יש לתת את הדעת על עניין הרצפים. כאשר יש לך אירוע בין שני אירועים גדולים, ישנה נטייה למס' לעלות. אין לי ספק שאוברים\לסנר יעשה מעל מיליון קניות וזה יתן פוש אדיר לקראת 2012 עם שני קרבות סופר חמים כבר ברבעון הראשון (דיאז\GSP וסונן\סילבה) שגם יעשו קרוב למיליון, אם לא יותר, כ"א. וזה בלי לדבר על הפופולריות האדירה שה UFC צוברים מעבר לים. UFC בברזיל עשה רייטינג של 30 מיליון צופים או משהו כזה. בקיצור, אילו החברה הייתה נסחרת בבורסה לא היתי ממליץ למכור.
לעניין, האם אפשר ויש מקום לשינויים בחוקים
בהחלט. צריך להוסיף ברכיות על הריצפה. זה גם יעשה את העניין הרבה יותר פייר. מעבר לכך לא היתי משנה יותר מידי. גם ככה שופטים היום מעמידים מהר מידי ולעיתים כאשר לוחמים נמצאים בעמדות שלדעתי זה פשוט פשע להעמיד מישם ולא מעניין אותי כמה הקרב משעמם. מה שכן, היתי משנה את שיטת הניקוד. הבעיה הכי גדולה היום בעיני היא שאתה יכול לא לעשות כלום מלבד TD ולנצח סיבוב 10-9. אני רוצה להתחיל לראות יותר 10-10 ולתת 10-9 רק לסיבבוים בהם יש מנצח ברור.

ranzz

New member
אני תוהה בנוגע לברוטליות של ברכיות על הרצפה

האינסטינקט שלי זה להגיד לך שברכיות לראש ל downed opponent הם ברוטליות וידחו צופים פוטנציאלים. אבל שתי הסתייגיות: 1. בגלל החוק הזה קיימת פירצה בחוק שמאפשרת לך למנוע מלחטוף ברכיות לראש אם אתה מכופף ושם יד אחת על הרצפה (או אפילו את השטות שג'ונס התחיל איתה את הקרב נגד רמפייג') והייתי רוצה שיתקנו את הפרצה הזאת, ולא בהכרח שתוכל לתת ברכיות לראש לאויב כשיש לך סייד. 2. אני תוהה אם אני מחשיב את הברכיות האמיתיות ל downed opponent (כלומר כשהוא באמת על הרצפה ויש לך סייד עליו כמו שאמרתי) לברוטליות בגלל החוקים שיש היום ובגלל שהכניסו לי לראש שזה ברוטלי, או בגלל שזה באמת. לא יודע.

Indego

New member
את מי זה יכול לדחות?

עזוב אותך אחי, מה ההבדל אם לוחם מקבל היי קיק לראש ועף לקיבינמט, או לוחם שמקבל ברכיות בראש בקרקע? ככה לפחות לא נראה רק LNP משעמם, וסוף סוף GSP יוכל לגמור מישהו בקרב

ranzz

New member
זה לא נראה לך ברוטלי?

http://www.youtube.com/watch?v=VdpegokRf1Y אני מדבר כמובן על הקפיצה של קולמן לתוך החבלים..
סתם, לא יודע, אני מסתכל על זה ויש לי את הכיווץ הזה בבטן שיש כשאתה מסתכל על משהו כואב, ואף פעם אין לי את זה כשאני צופה ב MMA, אולי במקרים קיצוניים של בריחים וכמה הכנעות קשות ב SLOW MOTION. ופה אפילו רוב הברכיות נכנסו לאמה (אני לא רואה מצב שלא נסדק או נשבר לו שם משהו).

יש הבדל בין בעיטה לראש בעמידה לברכיה על הקרקע

כשאתה מוריד ברכיה למישהו על הקרקע, הראש שלו נמצא אשכרה בין הפטיש לסדן. אין לאן לברוח, וכל האנרגיה נכנסת לראש. בעמידה יש לאן לזוז, וגם אם נכנסת בעיטה טובה (ואני לא חושב שבעיטה לראש היא שיא הבריאות וסגולה לאריכות ימים) שמזעזעת את הראש, אני חושב שזה פחות נורא מאשר על הקרקע. בנוסף על הקרקע קל יותר לתת ברכיות לראש מאשר בעיטות לראש בעמידה ולכן לא רואים הרבה בעיטות כאלה. אם היו מתירים את הברכיות לראש על הקרקע אני מניח שהיינו רואים הרבה יותר ברכיות כאלה מאשר בעיטות בעמידה, ולכן יותר קרבות שייגמרו ככה, יותר פציעות ולוחמי זירה שפורשים בגלל פגיעות ראש.

Indego

New member
סבבה, אבל לא דיברנו על ההבדל, אלה על העוצמה.

מבלי לפתוח דיון בנפרד. אני חושב שאתה מסכים איתי שבעיטה נכונה בעמידה, מגיעה בעוצמה גבוהה הרבה יותר משל, ברכיה על הקרקע. אלה נתונים מוכחים, זה שברכיות על הקרקע יגרמו לכך שלוחמים יהיו חשופים להרבה יותר פגיעות, זה נתון הגיוני, ואני מסכים איתך לגמריי. אבל מנגד אני חושב שזה גם ייתן יותר שואו, והקרב בקרקע יהיה יותר מענינים. אני באופן אישי מעדיף לראות את GSP מפוצץ למישהו את הראש עם ברכיות, מאשר שוכב עליו 25 דקות, ולוקח החלטה משעממת.

בעיטה אולי יותר עוצמתית מברכיה

אבל הנזק שברכיה על הקרקע יכולה לגרום גדול מדי. גם אני הייתי שמח לראות קרבות דינמיים עם כמה שפחות הגבלות, אבל מצד שני זה עלול להיות חרב פיפיות וניסור הענף שעליו יושב התחום. הרבה פציעות ונזקים מצטברים יוביל לשחיקה אצל הלוחמים, קריירה קצרה ובסופו של דבר ירידה באטרקטיביות הענף.

fatnoam

Active member
ברכיה יותר חזקה מבעיטה

קטונתי מלתקן מישהו ב-MMA כן, אבל ברכיה זו המכה הכי חזקה שאפשר להוציא מגוף האדם - מדעי.

LORSIN

New member
םם.. יניקוד יותר דימני

היו ימים שבמנטליות שלי, הייתי נותן ללוחם זה או אחר את הסיבוב - על אגרוף לפה, או הטלה לשם, היום אני כבר לא ככה.. שהניקוד לסיבובים יהיה יותר דינמי - כלומר סיבוב צמוד = תיקו, לא מתחילים לחשב הטלה פה, או הטלה שם סיבוב עם נצחון ברור = 10-8, לא צריך שמונה מאות נוקדאונים בסיבוב בשביל לעשות 10-8.. ולהוריד ללוחמים ניקוד על כל עבירה, ואפילו על בזבוזי זמן. למה זה טוב? כי ככה לוחמים יהיו בגישה שהטלה בסוף הסיבוב לא תעניק להם את הקרב, הם יידעו שהם צריכים לעבוד, אם הם ייגנבו ייתרון קל - הם יידעו שהם לא יכולים לנוח על זרי הדפנה, ושאם הם לא ימשיכו עם הייתרון עד סוף הסיבוב ויגדילו אותו - הקרב יילך להם. מן הצד השני, לוחמים שבפיגור 10-8, נוטים לעלות בסיבוב ה3 כמו מטורפים, אני הכי זוכר את מקרה נייט מרקדו'ט מול טאלס לייטיס, שזה היה קרב מדהים, הרבה בגלל ההורדות ניקוד שכל פעם דירבנו את נייט לדחוף חזק יותר. ==== לדעתי הדבר הכי מעציב - שיש מעט מאד הכנעות. למדו להתגונן מפני הכנעות כל כך טוב, שיש מעט מאד הכנעות.

AmitNHB

New member
מסכים בהחלט. הכל בניקוד.

בעניין ה 10-8 דוקא חלה התקדמות משמעותית. היום אנו כבר רואים 10-8 על סיבובים של שליטה דומיננטית לאורך כל הסיבוב גם בלי נוק דאון או near finish. מה שנשאר הוא לתת 10-10 לסיבובים בלי אקשן או צמודים עד כדי לאו קיק\TD ולסיבובים של שליטה מוחלטת+נזק, מה שפעם היה צריך לעשות בשביל 10-8, צריך לתת 10-7.

למעלה