חוקים - מה דעתכם?

רותי 11

New member
חוקים - מה דעתכם?

אתם חושבים שזה נכון או טוב לחיות תחת חוקים?
ולא משנה איזה חוקים אישיים חוקים ממשלתיים
ועוד...
אתם חושבים שחוקים עושים לנו סדר בחיים?
או שהם רק מקשים עלינו?

חוקים הם דבר חשוב

הם מציבים לנו גבולות שבחברה אחרת לא היינו חיים לפיהם
יש ספר מאוד מעניין שבו מסופר סיפור על ילדים ניצולים שחיו באי
וברגע שלא היו גבולות הם החלו לרמוס ולפגוע באחר

רותי 11

New member
חוקים עושים לנו סדר בחיים ואני לא מתכוונת

לחוקי שליטה אלא לחוקי סדר.
זה פשוט מקל עלינו ברמה של
לדעת איך להתנהל בתוך המבוך
של החיים וגם בכלל מה לעשות
בתוך הבית ומחוצה לו.
זה כמו שאנחנו נוסעים בכביש
ויש לנו תמרורים ורמזורים שעוזרים
לנו להתנהג בכביש ככה זה גם בחיים
אם היינו במצב של אהבה ללא תנאי
אז אולי לא באמת היינו זקוקים לזה\
אבל במצב שלנו היום אני חושבת שהם
מאוד נחוצים לנו

חוקים אמורים לעשות את החיים קלים יותר

"אמורים" זו מילת המפתח... הם באים לעשות סדר והם חשובים מפני שלכל אדם יש את החוקים שלו לגבי עצמו ולגבי החברה, ולכל חברה יש את החוקים שלה כלפי עצמה וכלפי חברות אחרות וכך גם לכל עם ולכל מדינה, וגם לעולם, וגם לטבע. לכל דבר בעולם יש חוקים, ורובם מובנים מאליהם. אני לא יודע אם הם מקשים עלינו כדי להיות לטובתנו, או מקשים עלינו כדי להיות לטובת מישהו אחר או משהו אחר. אם הם מקשים עלינו בכוונה, אבל זה לטובתנו, אז זה אומר שבעצם בדרך עקיפה הם עושים לנו את החיים קלים, ואם לא, אז להפך. זה באמת תלוי על מה מדברים. אם מדובר במשחק קופסה, המשחק מוגדר על ידי החוקים ולכן ההנאה נובעת מהחוקים. החוקים יכולים לפעול לטובתי או לרעתי. ובסופו של דבר, גם אם פעלו לרעתי הם באו כדי לגרום לי הנאה.
אני לא בטוח שאני מאמין בזה או לא.

רותי 11

New member
יש חוקים ממשלתיים וחוקים ביתיים

נתחיל בחוקים הממשלתיים סה"כ מטרתם היא להגן
על האזרח מפני פורענויות למיניהן ולא משנה באיזה
תחום הם גם נכנסים לתוך הבתים להגן עלינו גם מבני
הבית שלנו.
בבית ולכל בית יש לו את החוקיות שלו קווים אדומים
כדי לעשות סדר לדוגמא הילדים צריכים ללכת לישון
בשעה מסויימת כי למחרת יש יום לימודים ואם לא נפעיל
את החוקים האלה בבית הילד הולך לאיבוד והוא יתחיל
לעשות "שטויות" כדי לקבל תשומת לב לקבל סדר לכן
\חשוב שיהיו אבל ציינתי גם לא יותר מדי ובטח לא
חוקים דרקוניים.
כמובן שהחוקים משתנים ממדינה למדינה בהתאם לתרבות
ולצרכים של אותן מדינות וגם כל בית מכתיב חוקים שונים
וגם חוקים נועדו כדי שנפר אותם זה נותן אתגר נכון?
טוב זה היה בצחוק

u333

New member
אם תשימו לב שאתם מערבים 3 הגדרות שונות....

למושג "חוקים" - תראו שההבחנה הרבה יותר קלה וברורה.

החלוקה הבאה - לפחות שלי - היא מן המחמיר למקל:

1. אתם קראתם חוק למה שבאמת הוא חוק - של מדינה או רשות מקומית למשל - מה שנקרא באנגלית - LAW
** החוק קובע שחייבים לעצור לפני תמרור עצור. - מי שמפר אותו נענש ע"י השלטון
** החוק קובע שאסור לגנוב (שזה גם לא מוסרי)
** החוק קובע שאסור להדביק מודעות על קירות.
** החוק קובע שחייבים לשלם מס הכנסה.
וכו' וכו'

2. המושג השני - שאתם קראתם לו "חוק" - למשל איך להתנהג בבית - (וגם איך להתנהג בפורום למשל) הוא מה שנקרא RULE - אני הייתי קורא לו "כלל" או כללי התנהגות

3. המושג השלישי שמישהו קרא לו "חוק" - הוא הסבר למשחקי קופסא שזה ממש לא חוק ולא כלל אלא "הנחיות משחק" או הנחיות שימוש" - INSTRUCTIONS

נכון שבשפת הילדים אומרים "החוקים של המשחק הם כאלו וכאלו..." - אך כמובן שזה בהשאלה בלבד.

היי

בגדול מדובר בהגדרה כוללת של חוקים, כי כולם אומרים איך צריך להתנהג, בין אם הם אומרים שצריך לעצור מול תמרור או לעצור במשבצת ולזרוק קוביה. את/ה פשוט דירגת אותם בדרגת חומרת העונש שאדם יכול לקבל אם יעבור עליהם. אכן מדובר ברשימה מן המחמיר למקל, אך זה לא אומר שכולם הם לא חוקים. (ובאנגלית דרך אגב, עדיין קוראים לחוקי המשחק, RULES ו LAW הוא מושג קצת יותר נרחב של RULES).

חוקים הם חיוניים להתנהלות העצמי ולהתנהלות החברה והם חלק בלתי נפרד מן האדם.

מייפלס

New member
אני שואלת למה יש חוקים אם יש חוקים

שחשובים מאוד מאוד שלא אוכפים אותם !
אין ממש צדק לא באכיפתם של חוקים וגם לא בדין על עונשים על כאלה שעוברים על החוק , לפחות בארץ .
ובחו"ל לדעתי עונש מוות גם אם הוא מוצדק , מי מחליט על להוציא להורג ? ומה קורה כשעושים טעות והאדם חף מפשע ( אי אפשר להחזיר את הגלגל לאחור ! ) ?

חוקים חשובים בימינו ... אם יגיעו ימים שהחתימה שלי תתגשם לה אז לדעתי לא יצטרכו חוקים וכללים ותנאים כי אנשים מעצמם יתחשבו באנשים אחרים בבעלי חיים ובטבע .

על חוקים

חוקים הם התווית דרך, יצירה של נתיבים שבהם אנשים יוכלו להתנהל. חוקים נובעים מתוך צורך ליצור מוסכמות, לצור הגדרות לגבי עם נושאים שאינם ברורים או אינם מוסכמים. האדם חייב חוקים כדי שיוכל להתנהל בתוכם או כדי לשבור אותם. על כן חוקים הם מצד אחד מגבלה ויצירה של תבניות פעולה אך מצד שני מקפצה המאפשרת לפרוץ אל אזורים שנמצאים מחוץ לגבולות החוקים.

למעלה