חוקים של סנוקר

jokerp

New member
חוקים של סנוקר

אהלן! כל פעם שאני משחק אז אומרים לי חוקים אחרים... וככה זה גם באינטרנט... אני אשמח אם מישהו יגיד לי את החוקים או יביא לי אתר רשמי :) נ.ב אם מכניסים את הלבן כנשאר השחור והשחור לא נכנס, זה הפסד? ואם מכניסים את הלבן זה שתי תורות מהקו הראשי? או תור אחד? תודה רבה לעוזרים :)

3d3n

New member
נראה לי שאתה מדבל על פול

בקשר לסנוקר, זה לפי נקודות. ככה שאם הכדור המכריע הוא השחור והכנסת במכה את הלבן אז הפסדת כי נוספו ליריב שלך הנקודות של העבירה, ואי אפשר לעשות סנוקר על השחור אם הוא היחידי על השולחן. אם מכניסים את הלבן זה תור אחד מהD (בסנוקר). אם אתה מדבר על פול (בהנחה שלא בטוח שאתה מדבר על 8ball), תבדוק באתר של 9ball master יש שם פירוט על הכל. http://www.ibilliard.co.il/rules.html .

9ball master

New member
תלוי במשחק....

אם אתה מדבר על משחק ה 8ball אז אין דבר כזה שתי מכות, העונש על עבירה היא כדור לבן ביד, כלומר אתה יכול למקם את הכדור הלבן על כל נקודה שעל פני השולחן ולהכות לכל כיוון (למעט אחרי עבירה במכת הפתיחה) את החוקים המלאים של משחק ה 8ball תמצא בקישור הבא: http://www.ibilliard.co.il/8ball_rules.html ממליץ לך גם לקרוא קודם את החוקים הכללים של ביליארד כיסים אשר חלים גם במשחק ה 8ball אלא אם כן יש שינוי ספציפי בחוקים של ה 8ball. להבנת כל המושגים תוכל להעזר במילון המושגים. ישנו משחק אחר אשר נקרא blackball אשר מזכיר במעט את משחק ה 8ball אך למעשה הוא מאד שונה, במשחק זה לאחר ששחקן מבצע עבירה אז ליריב יש free-shot ולאחר מכן הוא משחק את תורו, זה לא שתי תורים בגלל שתור מתחיל במכה ומסתיים רק לאחר ששחקן מחטיא כדור, מבצע עבירה או מנצח את המשחק, כאן הוא מקבל מכה אחת בלבד ולאחר מכן הוא מתחיל את תורו. את החוקים המלאים של משחק זה (באנגלית) תמצא כאן

jokerp

New member
תודה רבה!-עוד משהט קטן

8ball ו 9ball אלה שני משחקים בתחום של הבילאירד? או איך זה?

jokerp

New member
?

מה קורה אם במכת הפתיחה אני מכניס גם כדור מחוספס וגם כדור חלק? תודה רבה!

9ball master

New member
תקרא את החוקים...

בשביל זה הם קיימים! תשובה: לאחר מכת הפתיחה השולחן תמיד פתוח, כלומר גם אם נכנס כדור "מלא" השחקן יכול להכריז ולהכות על כדור "מפוספס", אז בטח ובטח כאשר נכנסים כדורים משתי הקבוצות.

9ball master

New member
כן....

בכללי יש ביליארד, תחת ביליארד ישנם 3 ענפים עיקריים: 1. סנוקר 2. ביליארד כיסים הידוע גם בשם פול 3. קראמבול הידוע גם בקיצור קארום ולפעמים אף בשם ביליארד 8ball ו 9ball הם שני משחקים שנכנסים תחת ענף הביליארד כיסים.

למעלה