חוקי גשטלט

ofirsheffer

New member
חוקי גשטלט

שלום אני צריכה לדעת את ארבעת החוקים ולפהים לנתח יצירות אומנות, יש סיכוי שמישהו יכול להסביר לי אותם? או אולי להפנות אותי למקור מידע אחר... תודה ושבת שלום
 

עורבי

New member
גשטלט

אני מניח שהכוונה היא לקירבה, דמיון וחוק ההמשכיות הטובה. יש עוד עיקרון? לא זוכר אותו. גישת הגשטלט עוסקת באופן שבו אנו תופשים אובייקטים. שאלות כמו: מדוע רכיב מסוים שייך לאובייקט א ולא ל-ב? או כיצד נוצרת ההבחנה בין גוף לרקע? - אינן טריוויאליות. חוקרי הגשטלט ניסחו מספר עקרונות לפיהם אנו מפרידים או מחברים בין אובייקטים: קירבה: רכיבים שקרובים במרחב לרוב יהיו שייכים לאובייקט אחד. דימיון: רכיבים דומים (מבחינת צבע או צורה) לרוב יהיו שייכים לאותו האובייקט. המשכיות טובה: רכיבים הממשיכים זה את זה לרוב יהיו שייכים לאותו האובייקט. למשל, במקרה הזה נגיד שיש לנו אלכסון של סולמיות בגלל קירבה ודמיון של הסולמיות זו לזו. אבל לגבי הקוים הרגילים, אנו אמורים לטעון שיש לנו שני אלכסונים. למה? מכיוון שעקרונות הדימיון והקירבה יוצרים שני אלכסונים המופרדים ביניהם ע"י סולמיות. עם זאת, סביר שנטען כי האלכסון של הסולמיות נמצא לפני (או על) האלכסון של הקוים. כלומר, נתפוש את הקוים כאלכסון אחד. למה? בגלל עקרון ההמשכיות הטובה. למרות הקיטוע באמצע, עדיין ישנה תחושת המשכיות בין האלכסון העליון לתחתון. / # / # / # # # / # / # / האם ברור העניין? כאמור, איני זוכר חוק נוסף. תמיד כדאי להוסיף לחבילה גם רמזי עומק חד-עיניים, אבל זה כבר סיפור אחר.
 

Unicorn98

New member
למה אתה לא פותר לה את שיעורי הבית?

 

1strawberry1

New member
4.חוק הסגירות (closure)- חלל מסוים

הסגור ע"י קונטורים (קווי מתאר) נתפס בדרך כלל כצורה.
 

sharzoe

New member
הלומדה של האוניברסיטה הפתוחה

בפסיכולוגיה קוגניטיבית. ישנם הסברים לכל חוקי הגשטאלט (קיימים יותר מארבעה) כולל המחשות גרפיות. כמו כן, הסברים והמחשות בנוגע לרמזי עומק ומרחק. נעזרתי בלומדה בלימודי הקורס בתפיסה. מומלץ.
 
למעלה