חוקי הגירה - קנדה וארה"ב

rayasch

New member
חוקי הגירה - קנדה וארה"ב

האם יש כאן מישהו שמכיר טוב את חוקי ההגירה גם של קנדה וגם של ארה"ב? או יכול להפנות למומחה בעניין? יש לי כמה שאלות שקשורות בשילוב של שתי המדינות (למשל, להיות על ויזת סטודנט בארה"ב F1 וגם להיות על PR בקנדה - אפשרי?)

אפשר, אבל צריך לבדוק לוחות זמנים בקפדנות

כי מי שלא שוהה קנדה אחרי קבלת ה PR 730 יום בתוך 5 שנים מאבד אותו, אז בשביל מה כל המאמץ? אם יש לך כסף להיות F1 בארה"ב למה לא ללמוד באוניברסיטה קנדית? יש כאן 2-3 אוניברסיטאות טובות.

rayasch

New member
המצב קצת שונה

אני לא צריכה כסף על מנת להיות על F1 בארה"ב, אני לומדת לדוקטורט מקבלת פטור משכר לימוד ומקבלת מלגת קיום, כך שזה לא שיקול. בעלי קיבל הצעת עבודה בוונקובר ושוקל לעבור לשם, הוא כנראה יגיש בקשה ל PR (בתמיכה של המעסיק שלו) ואני מבינה שאני כאשתו יכולה לקבל גם כן PR. אני כבר באמצע התוכנית של הדוקטורט וחבל לי לעזוב הכל ואולי להתחיל במקום אחר. בתקווה אני עוד שנתיים מסיימת כאן את הלימודים ואצטרף אליו. בכל מקרה, מן הסתם בתקופה הזו של שנתיים אני גם אהיה בביקורים בקנדה. השאלה האם אין התנגשות בין ה F1 ל PR על פי שתי המדינות? ואם למשל אני לא אקבל את ה PR יחד עם בעלי (מתוך בחירה) האם אוכל לקבל את זה אחרי סיום הלימודים כאשתו או אצטרך להגיש בקשה נפרדת?

amirshuval

New member
אני לא מומחה לצד האמריקני של המשוואה

אבל בחינת קנדה אין בעיה שיש לך אשרת שהייה זמנית בארצות הברית או כל מדינה אחרת.כמו שהמושבניק ציין לPR קנדי מוצמדת מחויבות ישיבה פיזית בקנדה. אין דבר כזה לא להיות כלול בבקשת ההגירה של בן הזוג.גם אם לא תלווי אותו ותהפכי לPR יחד איתו את עדין חייבת להיות חלק מהבקשה אחרת אי אפשר יהיה לעשות לך ספונסרשיפ בשלב מאוחר יותר כשכן תרצי להפוך לPR.בקיצור תגישו ביחד ותעשו לנדינג ביחד.יש מספיק גמישות במערכת הקנדית להשלים את כל מה שאת צריכה בארה"ב לפני מעבר קבוע לקנדה.

rayasch

New member
המון תודה על התשובות

מהמושב ואמיר שובל, המון תודה על התשובות! זה בהחלט מידע חשוב להחלטה האם לקחת את הג'וב או לא... אם נחליט ללכת על זה, בטוח יהיו לי עוד המון שאלות לפני שנצטרף למשפחת קנדה המורחבת :)

הי אמיר

הי אמיר, יש לי שאלה, ואשמח אם תוכל לומר אם אתה ידוע משהו על זה - בתור אחד שמתמחה בצד הקנדי של המשוואה. אני PR בקנדה, וגם בעלת גרין קארד אמריקאי. ראיתי שבטפסים לבקשת אזרחות קנדית יש שאלה ספציפית - האם יש למבקש האזרחות הקנדית מעמד של תושב קבע במדינה אחרת מקנדה. למיטב ידיעתך, האם העובדה שיש לי גרין קארד אמריקאי יכולה להערים קשיים על תהליך קבלת האזרחות הקנדית? אני אמנם מתכוונת להגיש את הבקשה לאזרחות בתום שלוש השנים כאן, ומייד לעבור לארה"ב. אודה לך אם תוכל לומר מה אתה יודע על זה.

amirshuval

New member
זו לא בעיה

אם יש לך 1095 ימים בקנדה ב4 השנים שקדמו להגשת הבקשה את בסדר.הם שואלים אם יש לך תושבות קבע במדינה אחרת כמו שהם גם שואלים על אזרחויות נוספות כי זו אינדיקציה שאולי לא גרת בקנדה,ו/או מרכז חייך אינו בקנדה.יכולים תמיד כשיש חשד לזמן לראיון עם citizenship judge.

תודה

נקווה שאני לא אסתבך עם זה, כי אני באמת מתכוונת להעתיק את מרכז חיי מקנדה מייד לכשאצבור את 1095 הימים הנדרשים לאזרחות. במקרה שאזומן לראות שופט, אני מקווה שלא תהיה לו בעיה עם זה

למעלה