חוקי הפוקר

seamus

New member
חוקי הפוקר

היי לא מצאתי תשובה באינטרנט מקוה שתוכלו לעזור ויכוח שהתעורר במהלך משחק האם השחקן שהשווה הימור מול שחקן אחר חייב להראות את הקלפים שלו מדובר בטקסס הולדם אם זה משנה? אני טענתי שלא שחקן אחר טען שקובעים לפי סדר המשחק זאת אומרת שה small blind לדוגמא חייב תמיד להראות תודה מראש

ereuveni

New member
עד כמה שאני יודע

אתה חייב להראות את הקלפים רק אם אתה מתמודד על הזכייה. ואכן זה לפי סדר המשחק. אני מניח שהראשון בסבב (לא תמיד זה הסמול אם הוא התקפל קודם) תמיד יראה את הקלפים שלו, אבל נניח שמישהו לחש לו מראש שהוא הפסיד, אז הוא יכול לוותר ולא להראות את הקלפים שלו.

adi cb14

New member
הראשון בסדר חייב להראות את הקלפים במידה

ובוצעה השוואה. זה שאחריו אם הפסיד לא חייב לחשוף את הקלפים(הבחירה בידיו) אם ניצח כמובן שצריך לחשוף כדי להוכיח. אם לא בוצעה השוואה אין חובה לחשוף קלפים.

seamus

New member
הבהרה

אני אחדד את השאלה, נניח שאני ה small blind ועשיתי check השחקן שמולי הימר ואני השוויתי האם אני חייב לחשוף את הקלפים או שהוא חייב להראות ואני חייב להראות רק אם ניצחתי? מדובר כמובן אחרי ה river card

modz0r

New member
אתה לא חייב להראות

מי שחייב להראות את הקלפים, הוא השחקן שביצע את ההימור. במידה ואתה רואה את הקלפים שלו, והיד שלך יותר חזקה, אתה מראה את הקלפים בשביל לקחת את הקופה. במידה והקלפים שלך פחות טובים משלו, אתה יכול לזרוק את הקלפים, בלי להראות לאף אחד מה היה לך. מה שכן, לפעמים במשחקי Cash (תלוי בחוקי הבית של הקזינו\מפעיל) השחקן שהימר יכול לבקש לראות את הקלפים של השחקן שהישווה, ואז הוא צריך להראות אותם - אבל זה נחשב "לא מנומס", ולכן כמעט ולא קורה.

modz0r

New member
רק להבהרה

ברוב המקומות אי אפשר לבקש לראות את הקלפים של שחקן שעושה Muck (זורק אותם הצידה), וככה רוב המשחקים הביתיים מתנהלים. ברוב בתי הקזינו אין אפשרות לראות קלפים של שחקן שעשה Muck, אלא אם כן הדילר מחליט שיכול להיות שיש פה נסיון לרמות (שהשחקן שטוען שהוא הפסיד מחזיק את היד היותר חזקה). בטורנירים רישמיים של ה-WSOP, במידה ושחקן ביקש לראות את היד של השחקן שהשווה למרות שהוא עשה Muck, הדילר מחליט אם יש סיבה, ואם כן הוא קורא למנהל הטורניר שקובע אם לפתוח את הקלפים או לא. ככה שבסך הכל - לא, אין סיבה לבקש לפתוח אותם.

ereuveni

New member
אתה צודק + חידוד

The Showdown: All the bets have been called, it's time to show the cards. The last player to bet or raise during the final round of betting will show his/her hand first. If all players checked through (nobody bet), the player to the left of the dealer will show first. The remaining players' hands will be automatically revealed moving clockwise, unless a hand is weaker than the winning hand shown. In this case, you'll have the option to show, or muck (fold without showing) your cards.

modz0r

New member
יאללה עוד תוספת קטנה

אתה גם יכול להראות רק קלף אחד, אם אתה רוצה. מה שכן, רוב המקומות עובדים עם חוק של "מראה לאחד - מראה לכולם", שאומר שאתה לא יכול להראות את הקלפים שלך רק לשחקן אחד או 2 - או שאתה לא מראה לאף אחד, או שאתה מראה לכולם (את הקלף הבודד, או שניהם).

לפי מה שאני יודע...

אם אתה מראה קלף אחד, ניתן לדרוש ממך להראות גם את השני. כלומר, תראה את שניהם או שלא תראה בכלל

modz0r

New member
זה אפשרי להראות רק קלף אחד

אם מישהו אומר לך להראות את הקלף השני, זה שווה ערך לאם הוא היה מבקש ממך להראות את שני הקלפים כשהחלטת לזרוק אותם.

ereuveni

New member
אני גם שמעתי על משהו כזה

באחד הפרקים של HIGH STAKES POKER מהעונה הרביעית. ג'ימי גולד (אם אני לא טועה) מראה רק קלף אחד ואז הדילרית אומרת שאסור רק אחד. אח"כ הסבירו לה שבשולחן הזה כן מותר...

pokerhitech

New member
התשובה:

שחקן יכול לעשות MACK , לכאורה לזרוק את קלפיו. אולם אם ימישהו בשולחן מבקש לראות את הקלפים אז חובה להראות. אם שחקן לא רוצה שיראו את קלפיו אז שלא יעשה צ'ק, שיעשה פולד....

למעלה