חוקי עבודה- HELP

חוקי עבודה- HELP

לפני שנה עבדתי בחברה יבוא ויצוא שמבטחת את מטעניה בחברת ביטוח. היום נודע לי כי הלקוח לא שילם את כספו בגין הטובין וחברת הביטוח טוענת שלא קיבלה את הצהרת המשלוחים של אותו חודש (מוזר כי את הצ´ק עמלה היא כן קיבלה) בקיצור הבוס הקודם שלי החליט לתבוע את חברת הביטוח ורוצה שאחתום לו על הצהרה כי אכן פיקססתי את ההצהרה על היצואים. (ולך תזכור מה פיקססת ומה לא שנה אחורה , מה עוד שבחברה לא היה אישור על הפקסים יוצאים/נכנסים) יתרה מכן הוא החליט שאם לא ילך עם חברת הביטוח הוא יתבע אותי בגין 35 אלף דולר... התייעצתי עם עו"ד ובעיצתו אמרתי לבוס שהיה לי שאני לא מוכנה לחתום על מאום. האם פעלתי נכון? מה אומר החוק בעניין? האם העובד מחוסן? אודה לך על תשובתך אני לא יכולה לזכור פקס מלפני שנה ו..., האם עליי לחתום לו?

פעלת בסדר.

את לא חייבת לחתום על שום הצהרה למעביד לשעבר שלך. אפילו אם היית זוכרת בבירור שפיקססת את ההצהרה על המשלוחים, לא היית חייבת היום לחתום על הצהרה כזו (למרות שלמעשה לא היתה לך סיבה שלא לחתום). אבל אם את לא זוכרת בדיוק, אז לא רק שאת לא חייבת לחתום אלא שייתכן שאפילו אסור לך לחתום. אם המעביד רוצה, הוא יכול, במסגרת התביעה נגד הלקוח שלו, להזמין אותך להעיד. במקרה שתוזמני - תהיי חייבת לבוא להעיד ותעידי מה שאת זוכרת (אם את לא זוכרת במדוייק אבל מניחה שסביר להניח שפיקססת - תעידי כך). את יכולה גם להציע למעביד לקבל ממך הצהרה על מה שאת כן זוכרת או על מה שאת מניחה שעשית לאור מה שהיה נהוג במקום העבודה, אבל את לא חייבת.

תודה על העזרה ו...

תודה רבה על התגובה המהירה. מלבד זה עוד אחת קטנה (מבטיחה לא להציק יותר) האם הוא יכול לתבוע אותי על כך??? (כי לפחות ככה הוא מתכנן שאם לא ילך לו עם חברת הביטוח הוא ינסה לתבוע אותי)

עוד תשובה אחת קטנה ...

הוא יכול לתבוע על מה שהוא רוצה. אבל אם הוא יתבע על זה שלא הסכמת לתת לו הצהרה - הוא יפסיד, כי את לא חייבת לתת לו שום הצהרה. אם הוא יהיה יותר מתוחכם, הוא יתבע אותך על זה ש(כאילו)התרשלת בעבודה ולא פיקססת ללקוח את מה שהיית צריכה לפקסס. על רשלנות שלך - הוא יכול לתבוע. בתור הגנה - את תהיי זו שתצטרכי לטעון שכן פיקססת. ככה תהיה לו הצהרה שלך שכן פיקססת. תקווי שהוא לא יהיה מתוחכם.

ועוד הערה נוספת ...

אם בתביעה שלו נגד הלקוח הוא יטען שהוא מצדו היה בסדר, כלומר שהטענה שלו כוללת את הטענה שלפיה את (כעובדת שלו) כן פיקססת ללקוח את מה שהיית צריכה לפקסס. במקרה כזה, הוא לא יוכל לטעון נגדך שאת לא פיקססת. אני במקומך - לא הייתי דואג מתביעה אפשרית שלו.

מ.ה.

New member
תביעה של מעביד כנגד עובד בגין נזק

כדאי לעיין עוד בדב"ע מב3-18/ ג. את ר. אורבך, מהנדסים יועצים בע"מ נ´ חיים גלנצר, פד"ע יד 92, 103) שדן בנושא וכן ב-עב 300222/98 (איזורי ת"א)דינה נאור נגד אנריקה זאיפרט ניתן ביום 14.8.01 ע"י כב´ השו´ לובוצקי ופורסם באתר www.lawdata.co.il שפטר עובדת מחיוב ברשלנות.

תודות...

תודה מקרב לב על העזרה והעיצות זה מלבב למצוא אנשים טובים באמצע הדרך ישר כח

למעלה