חוקן בריום

חוקן בריום

היי סיסטריות! יש לי ביום א' ב-26 לחודש בתל השומר..מישהי עברה לאחרונה?האם זה מבוצע בהרדמה מקומית?..לגבי ההוראות קראתי בעיון רב..תזונה מוקפדת שלושה ימים ולקסדין מיום לפני..נשמע לי לא נעים,כמה גרוע? המלצות מיוחדות?
שבוע מבורך ותודה מראש!לישי.

פז08

New member
לא עברתי אבל ממה שאני יודעת

זה נחשב ל- לא נעים, לא נורא..... עושים את זה ללא הרדמה.
מכניסים צינור דק יחסית לפי הטבעת ודרכו מזרימים בריום שזה חומר ניגוד.
אני חושבת שיש בלונית שמונעת מהחומר לצאת החוצה...
ואז מצלמים אותך במגוון תנוחות/ זויות. על הצד, על הגב וכו'....
לפעמים מחדירים תוך כדי גם אוויר כדי לנפח את הבטן, הבנתי שזה לא נעים אבל בהחלט ניתן לשרוד את הבדיקה.....
כאמור, אישית לא עברתי. יודעת שיש כאן בנות שעברו את הבדיקה ובהחלט יוכלו לייעץ לך.....

זואילי

New member
הי לישי

תנסי לאתר שרשורי עבר שלי בעניין.
אני לקחתי גם משכך וכדור הרגעה.
חחח אצלי הכל עובד ככה עם להסתמם לפני. ליתר ביטחון..
סהכ לא נורא.
בכל בדיקה שלי דרשתי נוכחות כירורג. והוא אכן בא כשהיה באיזור.
תמיד טוב לבקש עדינות ושלא ילחצו עלייך. שיתנו לנשום...
בהצלחה!

תודה זואילי ועוד שאלה בבקשה

מה מטרתה של הבדיקה?..אם לפי התסמינים כבר סוריאנו אומר שיש לי נגעים במעיים..
ולגבי הבדיקה ,החשש העיקרי שלי זה רק בגלל שיש לי מוקד יפה ברקטום...אז אלוהים יעזור,אנשום עמוק וגם את זה אעבור..
תודה ויום נפלא!

זואילי

New member
נראה לי

שזה נותן יותר מידע מבני (יענו מבחינת מבנה). נגיד אם יש הידבקויות במעי אז רואים את זה בפיתולים - בבדיקה. ואז הרופא מוכן יותר.

שמיץ1

New member
אני קיבלתי הכנה קצת שונה

שתיתי 3 ליטר "מרוקן", אבל הבדיקה עצמה לא הייתה מפחידה כמו שחשבתי. העצירות אחרי הבדיקה הייתה כואבת, אז תשתדלי למנוע אותה באמצעים הרגילים...
גם אני עשיתי אותה בשיבא, והמתנתי שם מעל 3 שעות כי קבעו לי את הבדיקה ליום שבו לא היה רדיולוג שיודע לבצע אותה. בדרך גם ניסו לשכנע אותי לדחות את הבדיקה (שחיכיתי לה כמה חודשים, והייתי חייבת לעשות אותה לפני ניתוח שנקבע לאותו חודש). אחרי ההכנה המייגעת?! נראה להם?!
אני מקווה שזה היה אירוע נקודתי, אבל אם הייתי צריכה לעבור את זה שוב, הייתי בודקת כמה ימים קודם שיהיה רדיולוג מתאים...

ההמלצה היחידה שאני יכולה לתת זה לשתות הרבה הרבה לפני ואחרי הבדיקה, כדי שכל הבריום ייצא.

שיעבור בקלות, ותרגישי טוב!

תודה שמיץ!

אבדוק אכן לגבי הרדיולוג..האמת שהרגעת אותי קצת לגבי אופן וכאב הבדיקה.
תבורכי!
לישע.

שמיץ1

New member
אין בעד מה

מקווה שיעבור לך חלק. הרדיולוגית שעשתה לי את הבדיקה בסופו של דבר גם אמרה שאם משהו כואב פשוט תגידי. ממילא אם הם יראו שמשהו מפריע (חסימת מעי למשל) אז הם יעצרו.

למעלה