חוקרים תיעדו פעילות מוחית בעת

Nachmanides

New member
חוקרים תיעדו פעילות מוחית בעת

חוויה חוץ גופית (OBE - Out of Body Experience).

לראשונה, השתתפה במחקר בחורה שיכולה ליזום חוויה חוץ גופנית לפי דרישה. המחקר מצא, באמצעות סריקת fMRI, עקביות בין התפקוד המוחי לפעילות "המוטורית" שתיארה. זו היתה הזיה מודעת, לא הפרעה נפשית או פעילות של כוחות על-טבעיים. הקנדית, צעירה בריאה לחלוטין, תיארה חוויה חוץ-גופית שבה היא מרחפת וחגה מעל גופה, המונח בצורה אופקית, כשהיא צופה בו מלמעלה. מבחינתה לא היה בכך שום דבר חריג. כבר כשהיתה ילדה גילתה את היכולת שלה לעורר חוויה חוץ גופית באופן יזום. זה החל מתוך שעמום בשנת הצהריים בגן הילדים, ומאז יכלה לעשות זאת, כמו בלחיצת כפתור, כל אימת שהשתעממה או חיפשה הסחת דעת, לעתים כשהיא צופה בעצמה מתנדנדת על נדנדה בגן המשחקים

דיווחי OBE נתפשים לעתים קרובות כ"הוכחה חותכת" לקיום נשמה נפרדת מן הגוף

המחקר, אף על פי שמבוסס על מקרה יחיד, מראה כי כל התהליך הוא פנימי לחלוטין, אינו מבוסס על רשמים פיסיים מחוץ לגוף, ואינו מוכיח קיום נשמה נפרדת מן הגוף, שכן, כאמור, נמצא מתאם עיקבי בין התפקוד המוחי לבין פעילות "המוטורית" שתיארה, והמוח, כידוע, הוא פיסי לחלוטין...

comingof01age

New member
המדע מזמן גילה את הרוחניות..

גם השיג את החלקיק האלוהי - וגם גילה שיש כזה דבר חיים לאחר המוות. הוא נקרא "בורות" ו"התעקשות חסרת מעצורים עד כדי שיעמום. - והם חיים אותו כאוויר לנשימה, זה וכסף למחקר. רוב הזמן האחר, במקרה וחקרו רוחניות - מוקדש לתירוץ "אני רוצה תשובה" - לתשובות על רוחניות. גם הם היו איתנו בגן הילדים - ממש כמו לפני 2000 שנה.

רותי 11

New member
ולמה שלא תהיה פעילות מוחית?

היא לא מתה היא בהחלט חיה זה לא מוות קליני
גם בזמן שינה יש פעילות מוחית ובכל זאת הנפש
יוצאת מהגוף. בזמן חוויה חוץ גופית בהחלט
האדם חי לחלוטין משום שהנפש מחוברת לגוף
היאל א נפרדת ממנו כמו במוות

Nachmanides

New member
לא תפשת מה המשמעות של הממצאים של מחקר זה!

העובדה שנמצא מתאם עיקבי בין התפקוד המוחי לבין פעילות "המוטורית" שתיארה הבחורה, אומרת כי מדובר בהזיה "נטו", לא בהיתנסות חוץ גופית, ושום נפש לא יצאה החוצה לטייל במרחב מחוץ לגוף

כל אדם עם תפישה מרחבית תקינה יכול לתאר כיצד, למשל, נראה מ"מעוף ציפור", עצם מוכר, כגון, נניח, מקרר הגבוה מקומתו, מבלי שניחן ביכולת תעופה כציפור, אולם לעולם לא יוכל לספר לנו מה כתוב על שלט שהנחתי על גג המקרר, אלא אם כן יעלה על סולם, או יקשור מראה למקל ויבדוק באמצעותם, ממקום עמדו על הרצפה, מה כתוב על השלט...

Blackpanter1י

New member
כבר היית כאן בניקים אחרים...

אגב זה "שבי שבלולי" כותב... איבדתי פשוט את הסיסמא ולא מצליח לשחזר משוום מה, אז אני כותב מהחשבון הישן שלי. לגבי העניין עצמו זה לא משהו פורץ דרך או חדש, מחקרים כאלו וטענות כאלו כבר נשמעו מהסקפטיים רבות בעבר במיוחד לגבי הנושא הנ"ל מאות תאוריות שרק מראות כמה אבודים הם בעניין שבאים עם חשיבה מרבועות מה לא שמעתי על טענות שונות ומשונות אבל דבר לא באמת מספק רק נותן הסבר קלוש ותלוש. כך שעוד איזה מחקרון על אישה אחת שיכולה לגרום לכף באופן יזום אז קל וחומר שגם ע"י גירוי אזור במוח שאחראי לכך (ששם החיבור בין הגשמי לרוחני) לא משנה דבר ולא מחדש למעשה כלום. וכל עוד זה בוצע מתוך חשיבה מרובעת תבניתית שמניחה את המבוקש הם לא ימצאו את התשובות לעולם כך. אין להם ידע והבנה ברוח כלל ולא חשיבה פתוחה. לחוויה חוץ גופית ניתן להגיע במדיטציה עמוקה, בכוח צנטריפוגלי, ובעזרת סמי וצמחי הזיה. ובהתקף מגרנה חריף וכו' אין זה אומר שזאת רק "הזיה" אלו פשוט דרכים שגורמות לעניין להתרחש ולהתרופפות הקשר בין המוח הפיזי, למיינד לתודעה הרוחנית קרי "הנשמה" מכוון שהנשמה/התודעה נמצאת במוח ומהווה חלק אינטגרלי ממנו בכל עת, לכן גם שתעבור חוויה חוץ גופית י-ז-ו-מ-ה עדיין יש קשר ישיר לגוף ולמוח ולכן רואים גם פעילות מוחית, בדיוק כמו שיראו באדם בשעה שמתקשר או באדם שרואה משהו בראיה על חושית איזור במוח יראה פעילות כלשהי בוודאות אין זה אומר שזה המח בלבד החוקרים עוד רחוקים שנות אור מהבנת פעילותו וייחס אליו רק כעל קציצת בשר מפרישת כימיקלים, ללא עוד מימד נוסף פשוט לא נכון ולא מקיף, בדיוק כמו לבדוק איך מנוע ששייך למכונית פועל ללא גוף המכונית עצמה ובלי שראו כזה מעולם. פה הטעות בחשיבה והיא קריטית תבינו שיש קשר בין הנשמה שמורכת מכמה חלקים וגופים שמקיים אותנו וזה פועל בתיאום למוח (אתה זוכר את המחקר עם הזרוע שגירו אזור במוח לאותו אדם והזרוע זזה לאן שהחוקרים רצו, האדם אמר "אתם גרמתם לזה" אז תגיד בבקשה מר רציונל מה בדיוק גורם לך להזיז יד שאתה "מחליט" בכך? מי זה "האני" הזה שמחליט? ששולח את האות והפקודה למוח (בתנאי שהוא תקין)? אני יגלה לך שוב, הגוף האסטראלי שלנו שצמוד ממש ומקיף את הגוף הפיזי הוא החלק המחבר בין המח הפיזי לרוח. ובשבריר שניה של החלטה להרים יד משל, המוח מקבל ממנו מאותו גוף אסטרלי את הפקודה ממש לפני שתראה איזור במוח שפועל פיזי תחת בדיקת מכשירים הוא זה שמביא את הפקודה למוח והוא "הבוס" של המוח, זה "האני" וכמובן שאם יש חלק מוחי פגום אז לא תעזור גם הפקודה הרצון מהגוף הרוחני שלנו להזיז איבר כלשהו וכמובן שישנם תהילים לא רצונים או מודעים שמתרחשים תדיר כמו נשימה דופק ושאר תהליכים.אנחנו מורכבים מכמה גופים רוחניים שיוצרים את הדבר היישות שנקראת "נשמה" וזה על קצה המזלג בעקרון. אני לא שמעתי על הזיות שנראות תמיד אותו דבר שמכילות מוטיבים חוזרים ונשנים, שיש לך ביד דבר כזה זה אומר דרשני...ושזה הרבה יותר מרק הזיות. בכלל כמה המדע שלנו מבין בכלל בהזיות ובדברים האלו? תאזין קצת לטרנס טרנס מק'קנה, אלכס גרי, אלן ווטס, שעונים אגב לטענה בנוגע למרחיבי התודעה "אבל זאת רק הזיה".
ברצוני לאמר עוד כמה דברים שמי שקצת מבין יבין את הקשר שאני מדבר עליו
יש דברים שרק טכנולוגיה עתידנית אולי תעזור לחוקרים לראות ולהבין את מה שאנחנו אנשי הרוח טוענים מזמן. תיאור של מה שקורה בחדר, ומה נאמר, שאתה שוכב בחדר אחר בכלל עם עיניים כלפי מעלה או עצומות לא אפשרי בעליל בכל אופן. ובטח במצב לא יזום כמו מוות קליני טראומתי שבוא החלק שאחראי על הזיכרון במוח "מת" ולא פועל בכלל ועדיין הם מספרים מה קרה באותו זמן וכי איך זה נחרט בזיכרון?. זאת תעלומה ופרדוקס גם לחוקרי מוח גדולים שמהם שמעתי את הדבר אין להם מושג איך יש זיכרון בכלל מהחוויה, ועוד דברים נוספים שלא מבינים במצב שהמוח לא פעיל כלל. מספיק שאחד מכל המילונים שחוו מוות קליני מספר שראה ושמע מה קורה אתו וסביבו שהוא היה פצוע מדמם בלי הכרה ולדעת מה בדיוק עשו, ואיך עבדו עליו ויש הצלבות מידע, ורואה קרובי משפחה שלא ידע על קיומם, או כל מיני מיידעים שלא ידע ואחרי יש הצלבות מידע... זה מספיק בכדי להפיל את כל מגדל הקלפים שלך. יש מאות תאוריות שמנסות להסביר את התופעה הזאת בצורה סקפטית ילדותית בדיוק כמו בעניין החוצנים ועוד שלל דברים שלא מובנים. כל כך הרבה תיאוריות וספקולציות והבלים רק לא להודות באמת שיש משהו מעבר לתפיסתם והבנתם. אני סומך על המאות מיליונים שחוו את הדברים. ולא על איזה חוקר סקפטי ממושקף עם אגו נפוח שתקוע בקופסא שלו. ועל עצמי, אני יצאתי מהגוף.. ועברתי חוויות שלא משאירות לי ספק קל בנוגע לקיום צד ועולם רוחני. אתה יצאת? חויית אני כן לוא אני לא "סכיזופרן" כמו שאוהבים בתרבות המערב להשליך לפח הזה שנקרא "סכיזופרניה" כל מה שלא מוכר ומובן לדעתם. ניסית איזה DMt שיוציא אותך מהגוף? לא, אתה נסמך על תאוריות שקרים ואינטרסים ולא על חוויה אישית וזה חבל. וכל הנ"ל זה רק חלק אחד קטן וזעיר מכל התופעות העל טבעיות שקיימות שתמיד הסקפטיים יעלימו עין ולא יקבלו ולא משנה מה זאת סוג של דת לדעתי. אתם תישארו בספק שלכם בכל מקרה מה שלא יהיה, עד הסוף עד שיהיה מאוחר מידי... אנחנו כבר יודעים, אני יודע, ולא תשנה את דעתי בדיוק כמו שלא תוכל להגיד לי שלא אני הקלדתי את הנכתב עכשיו. הייתי בצד שלך בעברי גם. ודבר אחד אני יכול לומר צריך להיות צר מוחין בעל דעות קדומות ואגו נפוח בכדי לחשוב שאנחנו יודעים הכול דרך ה"מדע" שלנו, המדע שלנו עוד בחיתולים בכל הנוגע להבנת העולם ודרך פעולתו לפחות זה הנגלה וכבר תבין את כוונתי. לחשוב שאנחנו זה כל מה שיש ביקום, או שהמציאות הנראית לעין היא כל מה שיש בלבד. ולהתעלם מכל הדברים האחרים זאת טיפשות ויהירות שאין כמוה שרק תוקעת את המדע. לא לכל דבר בעולם ביקום צריכה להיות מודבקת תווית של "מדעי" "נחקר" "אמפירי" אבל לזה הורגלנו בתרבות שלנו מגיל ילדות. אני לא צריך להוכיח שקיימת אהבה, שקיימת אדמה, שאני רואה, או שיש איזה בעל חיים שמעולם לא ראיתי בעיניים שלי. אני יודע וזה קיים גם ללא תווית "המדעי" לא ניתן להדביק תווית מדעי לכל דבר שכשזה בשלב זה לדברים מטאפיזיים או לנשמה וגם לא לחוצנים. אולי תפתח גוף ומוח ותחפש אותה בכלים הפיזיים המוגבלים שלך? זה מגוחך. זה נראה ממש כמו תאגידים או פרסומאים שמנסים להדביק תווית ומחיר לכל דבר שזז ולא יכולים לחשוב בלי ההבל הנספח הזה. ומומלץ לנו אם אנחנו באמת רוצים להתקדם לשמור על ראש פתוח ולא להינעל לחשוב רק "מהקופסא" ולפי התבניות שלנו בלבד (דוגמא לכך לחפש חיים רק בכוכבים שדומים לכדוה"א) במיוחד שאנחנו בחיתולים בעניין המדע בנושאים האלו והקו חשיבה המדעי הנ"ל שחייב להיות מטריאליסטי חומרני פשוט יהיר ויתפוצץ למדענים בפנים בסופו של דבר. יש דברים שקיימים ומתרחשים גם בלי שנבין את אופן התרחשותם ונבדוק מתחת למיקרוסקופ ובלי צורך בתווית "המדעי" כמו שכבר כתבתי. זאת חשיבה של אנשים עבדים של המערכת שאגב מסתירה ממכם דברים וידע וטכנולוגיות שאתה לא מעלה בדעתך כלל. המדע שאתה רואה כלפי חוץ זוהי רק הצגה להמונים נשלטים. תחום הפסיכולוגיה והפסיכיאטריה גם נחשבים במאות האחרונות "למדעיים" וכולם יודעים שלמעשה זה שלל תאוריות וניתוחים וספקולציות חסרות בסיס ולא "מדע אמתי" שניתן לבדוק בבדיקת דם או סריקה מוחית באמת כמו שאתם אוהבים, זה ניסוי ותהיה והנחות יסוד אבסטרקטיות, אבל למי זה באמת אכפת? העיקר שמגלגלים מאות מיליארדים מכך... שיש אינטרסים של כסף שליטה ועיצוב דעת קהל אז גם הלא מדעי הופך למדעי ומקובל כזה נוח ומתאים לרצון של "המערכת"... ולזה אין שום התנגדות וקושיות כי זה לא מאיים על האינטרסים הכלליים והכלכליים של בעלי האינטרסים (ממשלת הצללים). ויש להם אינטרס גדול שתחשוב למשל שאין חוצנים ועב"מים וטכנולוגיות על והכל הזויות ושטויות, יש טיווח מפה ועד הירח בנושא הזה, ושאין נשמה, ואין בורא, וכוחות ומימדים נוספים. מפני שכמאור המידע הזה ישבור להם את כל האג'נדה שהם בנו לעבדים לכלל האוכלוסייה שהם בנו שמבוססת על שליטה אינטרסים אפלים וכסף אז הם משאירים אתכם בחושך ובהצגה של "מדענים ומדע" וחוקרים ונאס"א להמונים מתייחסים אלינו כאל קופים בכלוב וכאל שוטים גמורים ובצדק הרוב אוכל וקונה את זה וממש אין חשקש לאנשים להפוך להזויים ומטורללים בעיני ההמון לכן זה ממשיך.... כן עד כדי כך הזלזול גדול. הם יודעים הרבה יותר מכך ולכן נלחמים בשיניים שח"ו הרוח והאמת הנסתרת הנ"ל הזאת לא תיהפך ח"ו למיינסטרים של כלל האוכלוסייה (ודתות לא נחשבות בעיני כל כך כי הם חלק מאותה מערכת כיום) ומכאן אני יכול להגיע לרשימות של דברים שהם מונעים מאתנו שחלילה לא נצא להם מהמערכת שהם בנו לנו. ולכן יביאו לך מחקר מפה ומשם ומצגי שווא שיתמוך לכאורה בדעתם העיקר שיענו אמן ויישארו בשליטתם ובחשכה בעלת הספק. בדיוק כמו מה שקרה בעולם עם צמח הקנאביס או בשנות השישים עם האסיד למשל, זה ל

Blackpanter1י

New member
המשך

ומכאן אני יכול להגיע לרשימות של דברים שהם מונעים מאתנו שחלילה לא נצא להם מהמערכת שהם בנו לנו. ולכן יביאו לך מחקר מפה ומשם ומצגי שווא שיתמוך לכאורה בדעתם העיקר שיענו אמן ויישארו בשליטתם ובחשכה בעלת הספק. בדיוק כמו מה שקרה בעולם עם צמח הקנאביס או בשנות השישים עם האסיד למשל, זה לא בא להם טוב שלא נצא להם משליטה ונתחיל ל"שגע" את ההמון. ושאר צמחים ומרחבי תודעה אחרים. או בכל מיני מחקרים ממומנים בשלל תחומים אחרים ומשונים של בעלי אינטרסים ולוביסטים חסרי לב. נגד זה ונגד ההוא, שמה שמניע את כל המערכת המשומנת הזאת הוא כסף שליטה ומעמד ופרימיטיביות שעוד לא עברה מהמין האנושי לצערי. ולא טובת האדם כפרט, וכחברה בכללותה כנגד עיניהם כלל אנחנו רק כלי משחק בידם. ולרוב רוב האנשים התרגלו להיות "מקקי המערכת" ומשחקים בכלא הגדול שבנו לנו ובמסלול שבנו לנו של לימודים עובדה קריירה בנקים כלכלה ומסחר תרבות הצריכה ושאר בריחות מותרות שלא יגרמו לנו לחשוב באמת מחוץ לקופסא שלא ישאירו לנו זמן לחשוב ולתהות רק להיות שפופים ובמרוץ לשרוד בתוך עולם אכזרי ל מעמדות הצלחה ואלוהי הכסף. ככה בדיוק פרעה עשה לעבדים לבני ישראל שאמר "נרפים אתם... על כן אתם אומרים נלכה נזבחה לה'" הכניס אותו לפאניקה שמתחילים לחשוב קצת מעבר לדברים הרגילים שרוצים להשתחרר מהכלא מהעבדות ולכן הכביד עליהם את העבודה והשעבוד לכן אמר: "תִּכְבַּד הָעֲבֹדָה עַל-הָאֲנָשִׁים, וְיַעֲשׂוּ-בָהּ; וְאַל-יִשְׁעוּ, בְּדִבְרֵי-שָׁקֶר" ולצערי הרוב הדומם מקבל את הדברים הנ"ל גם בתרבות שלנו כיום כאמת מוחלטת ואבסולוטית. וזאת ללא חוויה ישירה או ידיעה אמתית אלא מתוך אמונה עיוורת פנאטית של הגרועה שבדתות, דעות קדומות וסמיכה של דעות של אחרים שככל הנראה שקר ועיוות המה. וידוע שאם נדע ונבין שהכול בעצם רוחני וצריך לחיות בהרמוניה וכו' וכו' כל מה שנגזר מהכרה שאנחנו ישויות רוחניות בעולם פיזי ובגוף פיזי מתכלה, שהמוות הוא לא יותר מאשליה ושאנחנו לא לבד ויש כוחות רוחניים שפועלים ושיש ישויות חוץ ארציות ורוחניות שפועלות בתחומינו ויש לנו מידע עליהם, וקשרים איתם, ושיש בורא. כל זה מאיים איום מוחלט ביותר על העולם המושחת והאפל שיש לך כיום שהוא תוצר שלהם של שלל אינטרסים אפלים ובעיקר כספיים גרידא. ולכן מבחינתם זה אסון מוחלט שנבין אחרת ממה שהם רוצים בדיוק כמו עם פרעה. אחרת איך הם ימשיכו לרמות לשלוט לאחוז עיניים ולשמור את העגלים בחושך?! איך ימשיכו לייצר נשק ומלחמות ותעשיה של ניצול וכו' וכו' ומערכות שליטה וכסף ואת כל בועת הקרקס האנושי הזה היפה לעין המערבית אבל הריק מתוכן. החברה שלנו בפסיכוזה קשה וחריפה שאט אט נגמרת לשמחתי. וכמובן שכל מי שבעל דעות כאלו או משמיע אותם בקול נחשב מיד ל"הזוי" "סכיזופרן" ו"קונספירטיבי" ל"שוליים" וזה בדיוק מה שנוצר ומה שבעלי האינטרסים וממשלות הצלליים בנו וייחלו שככה יגיבו ההמון כלפי מי שמדבר אחרת ואמת לכל מה שלא מקובל עליהם שנדע. וככה המעגל הרגיל נמשך הנשלטים הכנועים חסרי האמונה תרתי משמע נגד הצד השני שרוצה להיות חופשי באמת שמאס בשקר ובטיוח ובשליטה הכוחנית ובשלילת חירות האדם להיות חופשי ולדעת באמת. אני רוצה להיות חופשי. אנחנו עדיין חברה פרימיטיבית צרת מוחין למרות כל היהירות והשחצנות שלנו מכמה אייפונים ושאר הבלים זה פירורים להמונים ולא מה שבאמת קיים ובהישג יד ומה שמשאירים בעלטה בכוונת תחילה. בעלי האינטרסים שומרים אותנו פרימיטיביים ברוב כסילותם, בנו לנו בית כלא גדול צבעוני וממכר בדמות תרבות המערב וכל הצעצועים ותרבות הצריכה ו"ההנאה" המזויפת שמובילה בעקבות דכאון וחרדות היישר אל שליחי השטן והתאגידים של בעלי ההון ממש וחוזר חללה זהו המעגל אנחנו מדמיינים כאילו אנחנו חופשים מצב קשה... כמו בסרט "המופע של טורמן". וכלא כידוע לכל בר דעת, זה כלא! לא משנה כמה יפה נוצץ "ואמתי" הוא נראה. אנחנו חיים כיום בכלא הרבה יותר גרוע ממה שחייו בני האדם לפני עשרות אלפי שנים, או רק כמה אלפי שנים עולם שקובע לך מה כן ומה לא רק בשל אינטרסים כלכליים כוח ושליטה פראיים. ולא לפי האמת והנכון והחופש באמת. עולם שבו אסור לשתול איזה צמח מסכן בגינה, אבל כן להיות באמת מסומם בסמים מסוכנים ביותר שהם "הכדורים" ולסמם מאות אלפי ילדים ואנשים באצטלה של "מדע" רק בשביל לנפח את כיס של חברות התרופות תאגידים ושאר לוביסטים שטניים ארורים. ככה זה עובד בכל ובעיקר בנושאים שהזכרתי. אני זכיתי להכיר בכך וללמוד זאת בשנים האחרונות גם ע"י חוויה ישירה ממקור ראשון ולא אכפת לי איך תקרא לי "הזוי" או "פרנאויד" "סכיזופרן" מה שלימדו אותך לומר.. כל טוב וערב טוב :) ולא אמשך למעגל הטענות והתשובות כי אין לי זמן ואנרגיות לכך ואת זה עשיתי בגיל 18 כבר רבות. וכמו שפרנס חבר הפורום אומר (אמנם בהקשר אחר אבל זה מתאים) "זה פשוט להטיח את הראש בקיר" מניסיוני.

comingof01age

New member
אתה מערבב קצת מדע עם ביקורת..וזה בסדר..

מדע לא מעניין אותי, גם לא סמים - כדורים פסיכיאטריים או סמים רפואיים - כגון מריחואנה "רפואית" וכל השאר - מעבר לכך - כן - עולם היצרים והרוע הוא העולם הזה, ולא העולם הזה בלבד. הקטע כאן הוא לא לכעוס ולכתוב על הזוועות -לחינם - אלא כדי שהם לא יחזרו על עצמם -לדור אחר - או למישהו אחר. ואין תירוץ להעביר אותם הלאה. המדע לוקה בחסר ולוקה בשיגעון " הראה לי את ההוכחה הפיזית בלבד - לכל דבר ", לכל דבר אחר יש סימום כזה או אחר (פסיכולוגיה הנותנת תירוצים וסינדרומים והגדרות לפסיכיאטריה) - ויש "יועץ" או "מומחה" לכל דבר -האגו הרפואי בשמיים, ומתחת הכל גועש והורס - את כולנו. אז מה עושים? מיידעים. מיידעים על האנשים השליליים האלו - ודרכיהם "לשלוט, להרוס, לחקור ולקבל שכר בו זמנית" - כבר רצחו וגם ירשו - רק שינו את הצוואה כי לאבא שלהם יש אלצהיימר. בכל מקרה - אם העולם לא ישקם את הנשמה שלו מהרס האגו והרוע האכזרי הזה - מסיבות כאלו או אחרות (אגו, טינה, שנאה, ריבים, או קארמה - יחס ממצבים מצטברים מגלגולים כאלה או אחרים - העולם ייהרס. אבל הנשמה שלנו חיה יותר מתמיד - כי היא קרובה לאמת הקולקטיבית - שהכל כאן שקר חוץ מקירוב הנשמות ביחד - וזה התיקון האמיתי - ברוחניות - ולא בדת. שהיא מצוות בלבד. - האור "מתקבל מחדש" אל האור -והחושך יחזור אל מקורו החשוך -אשר שלט פה אלפי שנים במאבק עם האור - ולא "ביחד עם האור" האור הוא לא חלק מהחושך - שליליות ופיתוי. והחושך הוא השפעה בלבד. זכרו זאת - מעבר לכך אם משהו מפריע לך - ונראה שכן , כי טרחת לכתוב על כך - תעשה "סדר בעניינים" שמפריעים לך - ותבדוק עם עצמך - מה עשיתי היום כדי לא "להידבק" בגורמים השליליים שהאנשים בחיים האלה - מכרים או לא - מנסים להעביר או למכור לי - ולסרב בתוקף - בכל יום מחדש- להתחזק באמת שלך - שמה שרע עבורך - ואתה יודע לזהות אותו - ואפילו לכתוב עליו - דע להישמר ממנו - ולהמשיך לכתוב. יש פה הרבה אנשים שכותבים על שטויות ועל "תיקשורים" של אליטות חשוכות או "ספר משלהם" - אז תכתוב לך ספר משלך - "מדריך לחיים הרוחניים בגלקסיית האגו והאנוכיות" - כדור הארץ. בהצלחה!

Blackpanter1י

New member
לא באתי לעניין אותך באתי להעביר

נקודה בדרך שלי... במחשב תיקני קצת וכתבתי יותר מפורט.

comingof01age

New member
בכיף.

Nachmanides

New member
התאמצתי לקרוא את שתי הודעותיך,

אך אינני בטוח כי הבנתי את המלל הרב, מחמת "דחיסותו"

השאלה הגדולה היא:
האם חווית OBE פרושה הזיה טהורה (תהליך נוירולוגי במוח, ללא קלט כלשהו מן העולם שמחוץ לגוף), או שמא פרושה קיום "נשמה" המסוגלת "להיפרד" מן הגוף, "לטייל" במרחב שמחוץ לגוף, "לצפות" במתחולל שם, ו"לחזור ולספר"?

המחקר עליו הצבעתי מאשש את ההשערה כי מדובר בהזיה, שכן, כפי שציינתי, נמצא מתאם עיקבי בין התפקוד המוחי לבין פעילות "המוטורית" שתיארה הבחורה, וכל אדם עם תפישה מרחבית תקינה יכול לתאר כיצד, למשל, נראה מ"מעוף ציפור", עצם מוכר, כגון, נניח, מקרר הגבוה מקומתו, מבלי שניחן ביכולת תעופה כציפור

אילו הודגם לנו במחקר כלשהו כי החווים OBE הצליחו גם לתאר כתוביות אשר הונחו על גבי עצמים בנקודות גבוהות מקומתם, וראו פרטים שאינם ניתנים להיראות ממקום משכבם על המיטה או על שולחן הניתוח - הייתי חייב להסכים כי "משהו" יצא מגופם, ו"טייל" במרחב שמחוץ לגופם. הדגמה כזו טרם הוצגה. ואפילו זה - עדיין לא היה מוכיח כי "משהו" זה יכול לשרוד את המוות של הגוף הפיסי

כל מי שלמד מעט אופטיקה ברמה תיכונית, יודע כי הדרך היחידה לראות משהו פיסי (למשל, כתובית המונחת על גבי מקרר גבוה) מצריכה מערכת פיסית הכוללת עדשה פיסית, משטח קולטנים פיסיים במישור הפוקאלי מאחורי העדשה (משטח CCD כמו במצלמה דיגיטאלית, או פילם מרוח בתרכובת כסף רגישה לאור כמו במצלמה רגילה), ומערכת פיסית לעיבוד האותות מן הקולטנים.
"נשמה" אימטריאלית היוצאת כביכול מן הגוף לטיול - אין לה אף פריט פיסי מן הרשימה לעיל, ולפיכך אינה יכולה לראות שום עצם פיסי.
מי שמדווח על חווית OBE - מספר בסך הכל על הזיה המורכבת מעיבוד כלשהו של זיכרון שכבר היה מאוחסן במוח (memory recall)

אשר לקביעתך כי "כבר היית כאן בניקים אחרים" - זו אינה מחזקת את עמדתך כהוא-זה, ואך מעידה כי אזלו החיצים באשפתך (אשפה - תרתי משמע), וכי אתה אובד עצות קמעה...

Blackpanter1י

New member
כמו שחשבתי להטיח את הראש בקיר

אתה שוב חוזר על אותה מנטרה. המחקר עליו הצבעת הוא לא מחקר זה מחקרון במקרה הטוב, ומה למעשה הראו? שביציאה חוף גופית יזומה, התרחשה ונרשמה פעילות מוחית "וואו" וכי מה חשבתם שיקרה? שיבדקו כל אחד שמתקשר בשעת תקשור או בעת חוויה רוחנית ותראה גם פעילות מוחית הכל קשור אחד בשני. וגם שאני מרגיש את הצ'אקרות שלי פועלות בשצף קצף אני בטוח שאם יבדקו יראו פעילות מוחית בודאות כי אני עוד בגוף למעשה והסברתי מה קיים ומה מעל המוך לממעשה ישנם מה גופים גוף האתר קודם לאסטראלי והוא מהווה למעשה החוליה המקשרת בין המוח הפיזי לתודעה הרוחנית הנצחית שלנו. ואתה שוב נדבק לצורך בתווית של מדעי או לא אתה שבוי בתוך המערכת שבנו לנו. אני לא צריך אישור מדעי כדי לדעת שאני חושב וקיים או שאני אוהב ישנתם מספיק עדויות מפה עד הירח והצלבות מידע של מידע שלא ניתן היה לדעת ושל דברים שהתרחשו בחדר כולל מה היתה התוצאה של בדיקת הסוכר בדם בשבילי זה מספיק. אני נפגשתי ושוחחתי עם אנשים כאלו ואני עברתי את זה גם וחווה עוד הרבה עילות רוחנית שאני ממש לא רואה צורך להוכיח אותה מדעית כי זה אבסורד מבחינתי כמו לבדוק אם השמש זרחה היום. מה אכפת לי מכל המערכת של היפוכי עדשה וכו (מערכת ש"בוודאי" נוצרה באבולוציה במקרה ללא יד מכוונת) זה נצרף רק בפיזיות הנשמה לא צריכה את זה אתה חושב מהקופסה מתוך התבנית, אתה שם לב? כנראה שלא קראת את 2 הודעתי בהבנה. ואתה ממשיך לפזר טענות כמו תוכי, אתה תקוע באיך ובאיך ומפספס את העיקר כמו שהסברתי כבר. זה שתחזור על שקר עשרות פעמם לא יהפוך אותו לאמת, הזיה עם מוטיבים חוזים למילונים אנשים? הזיה שבה אני רואה בלייב מה קורה בחדר ומה מבצעים בי או מה קורה בחדדר מרוחק במצב שאני מדמם לא הכרה את רציני?! ותבין מומחי מוח גדולים כבר אמרו אין להם מושג איך נשמר הזיכרון עם החלק שאחראי על זה מת כבוי! מה שחשוב זאת הראיה מזווית לא אפשרית והצלבת מידע ואימות שזה נכון כל השאר שרואים את בודהה ישו או איזה רב קשור לעניין שעדיין יש חיבור למוח הפיזי מפני שגזע המוח עוד קיים ופועל לכן הם חזרו לחיים בסוף וזה לא מוות סופי. אבל לטעות שהראיה של הגוף וכל מה שקורה בלייב היא "הזיה" זה הבל גדול. מה אתה יודע בכלל על הזיות? חלמת פעם שאתה רואה מה אימא שלך עושה במטבח? יש הבדל בין הזיה חלום ולבין מה שאני ואנשי רוח אחרים מדברים עליו. ואני ממש לא אובד עצות ופשוט יש פה כמה סקפטיים שתמיד חוזרים בניקים שונים, תהיתי רק אם זה אתה... ולא "קבעתי" אל תכניס לי מילים לפה בבקשה. וזה לא משנה למעשה הטענות ואטימת האוזניים דומים מאוד אז קשה להבדיל.

Blackpanter1י

New member
המשך

הנהתיאור קלאסי של חוויה חוץ גופית.

"במהלך משמרת לילה הביא אמבולנס גבר מחוסר הכרה (בקומה) וכחול מחוסר חמצן (ציאנוטי). החלה החייאה ואז הוצאתי מפיו שיניים תותבות לצורך הנשמה ושמתי אותן בעגלה. לאחר כשעה וחצי התייצבו קצב הלב ולחץ הדם של החולה והוא הועבר חסר הכרה ומונשם ליחידה לטיפול נמרץ.
"לאחר יותר משבוע פגשתי שוב בחולה, ששב בינתיים להכרתו, כשחילקתי תרופות. ברגע שראה אותי הוא אמר 'האחות הזו יודעת איפה השיניים התותבות שלי'. הייתי מופתעת ואז הוא המשיך ואמר 'את היית שם כשהביאו אותי לבית החולים, את לקחת את השיניים התותבות שלי ושמת אותן בעגלה הזו: היו עליה בקבוקים ומתחתיהם מגירות ושם שמת את השיניים'.
"נדהמתי משום שכל זה התרחש כשהאיש בחוסר הכרה עמוק ומונשם. כשחקרתי אותו עוד הסתבר שהחולה ראה עצמו שוכב על המיטה וצפה מלמעלה באחיות וברופאים העסוקים בהחייאתו. הוא תיאר במדויק את המטפלים ואת החדר. לדבריו, הוא דאג שמא נתייאש ונפסיק את ההחייאה, ואכן היינו פסימיים לגבי סיכויו באותו זמן בשל המצב הירוד בו הגיע".

(עדות אחות ביחידה לטיפול נמרץ לב, Lancet, Vol. 358 P 2041)
רגע אחד, אני לא מבין. אם כל התופעה הזו היא בסך הכל דמיון שנובע מכשל כל שהוא במערכת העצבים, אז איך אותו חולה ידע לזהות את האחות וגם ידע לומר מה היא עשתה עם השיניים התותבות שלו? ולא מדובר פה על אירוע נדיר אלא על דברים מאד נפוצים. אז לשם מה אני צריך את תווית המדעי? ישנם עשרות תאוריות שמנסות להסביר את העניין הנ"ל ולא מצליחים באמת לענות מעניין למה באמת... תורידו קצת את האגו לא יזיק אתם לא יודעים הכל ובטח לא בעניינים הנ"ל.

Nachmanides

New member
מעשיה אנקדוטאלית אודות אחות חדר טיפול נמרץ

ושיניים תותבות - עדיין אינם מחקר

מחקר הוא, למשל, משהו שהוכרז על השקתו בקול תרועה ב- 2008 על ידי הפרופסורים Sam Parnia (קרדיולוג) ו- Peter Fenwick (נוירופסיכולוג), תוכנן להימשך שלוש שנים, ב- 25 בתי חולים גדולים בבריטניה ובארה"ב, על 1500 מטופלים, במטרה לבדוק יכולת של הטוענים לחווית OBE/NDE, במהלך התאוששות מהתקף לב או הלם טראומטי דומה, לתאר עצמים שהונחו בחדרי טיפול נמרץ באופן שיוכלו להיראות רק מ"מבט ציפור"

החוקרים הודו כי הם חסידי ההנחה כי "משהו" יוצא מן הגוף, "מטייל" במרחב מחוץ לגוף, ו"שב אל הגוף" לאחר החייאה מוצלחת, ומקווים לאשש את הנחתם, אך הבטיחו כי המחקר יתבצע על פי אמות מידה ביקורתיות, ספקניות, מקצועיות, כמקובל בעולם המחקר

שלוש שנים חלפו להן, ומאז 2011 פתאום השתררה דממה

שלוש שנים נוספות חלפו, השנה היא 2014, והדממה בעינה

עושה רושם כי החוקרים לא העלו דבר זולת חרס, חרסית וחול זך...

המחקר:
http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/7621608.stm

Blackpanter1י

New member
זאת רק דוגמא אחת מיני רבות

תוכל לכנות כל דבר כזה מעשיה אבל יש הצלבות מידע ואמת גם בלי תווית "המדעי" והנחקר" זה לעולם לא יוכר בדרך שבה העולם מתנהל כיום כמדעי בטח לא קיום נשמה או "חיים אחרי המוות" תמיד ינדו את מי שיצדד בזה בקהילה המדעית עם האגו המנופח לא תמצא הוכחה מתחת למיקרוסקופ ועוולם הרוח לא מעניין אותו מה חושב איזה מדען ממושקף מלא חשיבות עצמית המשחק של העולם הזה הוא בחירה תמיד היא תישאר לפחות בטווח הקרוב זה בטוח לכן זה חסר טעם. אתם עוד תקועים "באיך הנשמה רואה או שומעת בלי עיניים ואוזניים?" אני צריך להסביר את ההבל שבדבר? חשיבה ילדותית כמו של ילד ששואל שאלה מוזרה. אני בעצמי עם כל מה שעברתי וחוויתי בגלל הזמן שעובר ועניין בחירה שנשאר מטיל ספק אפילו בזה לפעמים. אתה רוצה תשובות? תעשהתחיפוש שלך אל תחכה להודעה שהחיים אחרי המוות הוכחו וכל המדענים יגידו אמן זה אסון בשבילם ובעיקר בגלל ממשלת הצללים אלו בעלי הידע והכוח שממש לא טוב בשבילם שתדע את זה ועוד עם "חתימה מדעית" כל מסמך כל מה שלא יראו לך אתה לא תאמין בדיוק כמו מכחיש העב"מים הממוצע. אתה מחפש את "הוכחת המיקרוסקופ" שלא תגיע לעולם, ולא בטכנולוגיה הקיימת הנגלית זה בטוח. אז אתה תתשמיך שבוי בתווית "המדעי" בזמן שאני חווה ויודע. ובזמן שיש עדויות וסיפורים ממקור ראשון ומסמכים רפואיים. אני לא זקוק לתווית שהעולם של אלו שמושכים בחוטים הכניסו לעולם בשביל להמשיך לשלוט באנשים כמותך לצערי. רוצה לדעת תתחיל את המסע שלך ולא לשבת רק בפורום שנאמרים בו דברים שבשביל הם סינית ובצדק אני גם זוכר שראיתי לפני יותר מ10 שנים בטלוויזיה כל מיני מטפלים ע"י צוותי חוצנים והילרים וצחקתי ואמרתי "שרלטנים הוזים". אתה רוצה דברים? תתחיל לקום ולחקור בעצמך אל תחכה לאף אחד תחקור ותלמד גם את הצד "השני" בראש פתוח ולא רק במטרה ללעוג ולנפנף "במדעי מדעי" לאחרים, תחפש מתקשרים אמינים סע למפגשים תנסה להיפתח חפש הילרים מטפלים ע"י ישויות, ורז אז תחזור להביע דע.ה תלמד את נושא העב"ם והטיוח הלא נורמלי בנושא, תלמד על מרחיבי תודעה וצמחים פסיכואקטיביים, אולי תתנסה גם ...במצבך רק זה יכול לעזור (כזרז, בתנאי שאין לך בעיות או תסמונות נפשיות חבויות) ורק אז תבוא להביע דעה, ואני מבטיח לך שאתה שתרד מהעץ של המדעי המציאות הרבה יותר מורכבת ממה שאתה חושב. אתה מחפש רק בנושא הנ"ל את תווית "המדעי", בשעה שבכל תחום אחר בחייך מן הסתם אתה ממסתפק רק ההיגיון הבריא שלך ובביטחון העצמי שאתה לא משוגע או הזוי ומנותק. ושלא צריך אישור כזה או אחר. כל טוב ובהצלחה.

Nachmanides

New member
OK, הבהרת לנו כי אינך מבדיל בין אסופת מעשיות

אנקדוטאליות לבין מחקר קליני, מבוקר, מקצועי

אינני מופתע, ואני מבין את צרכיך.
אכן, קשה לו לנזר הבריאה להשלים עם הרעיון כי לכשימות - ימות ממש כמו חתול סמטאות וגופו יפורק לדרגה מולקולרית, או אפילו אטומית, וימוחזר כליל לשימושן של החוליות הנמוכות ביותר בשרשרת המזון

אני מדגיש:
טרם נרשם מקרה יחיד, מבוקר, במהלך מחקר, של "נשמה" מטיילת בתהליך OBE אשר הצליחה לתאר עצמים מיוחדים וכתוביות הנראות רק מ"מעוף ציפור".
ענין חשוד נוסף הוא שמדווחי חווית NDE מספרים על "מפגש" עם גיבור תרבות או אמונה:
יהודים - עם אליהו הנביא, מוסלמים - עם מוחמד, נוצרים - עם ישו, וכיו"ב

הנה פסקה ראשונה ממסקנות חוקרים, במחקר מלפני שנתיים (עדיף כמובן לקרוא הכל, למי שעיתותיו בידיו):
Studies of OBEs of neurological origin have influenced current scientific thinking on the nature of global bodily self-consciousness. These clinical studies have highlighted that bodily self-consciousness can be broken down into three key components: self-location, first-person perspective, and self-identification (Blanke and Metzinger 2009). The phenomenology of OBEs and related experiences demonstrates that these three components are dissociable, suggesting that they may have distinct functional and neural bases. The first empirical investigations into the key dimensions of bodily self-consciousness that we have reviewed here show that it is also possible to study and dissociate these three components of the global bodily self in healthy subjects.

Blackpanter1י

New member
תחשוב מה שאתה רוצה

לא אני רק אומר שאני לא שבוי בכלא שבנו לנו ואני לא זקוק לתווית המדעי בשביל להבין שמשהו הוא אמתי. בכל מיני אידאולוגיות שלך או דעות שלך אתה דורש את תווית "המדעי"? שאתה אוכל המבורגר אתה צריך הוכחה מדעית שזה אכן המבורגר, ולא בשר אדם? או בכל תחום או דעה אחרת שיש לך? ברור שלא... אתם סה"כ עצלן שלא רוצה באמת אמת או למצוא את התשובות. אמרתי לך קום תעשה ותחפש לא אעשה זאת במקומך. אני את שלי עשיתי ועושה ואין לי אנרגיות להתווכח ולטחון מים עם מקובע מחשבתית, כל טוב סע לשלום. לי לא קשה כלום, את הדמגוגיות האלו של אתאיסט בן 15 אל תפנה אלי, אני כבר יודע להבדיל ממך. אתה מפחד להכיר במציאות שיש דברים יותר גדולים ממך ולא ניתנים לבדיקת מעבדה לכן את תקוע עם הראש באדמה בגלל אגו מנופח וחשיבות עצמית שאופיינית לרוב הסקפטיים שנתקלתי בהם. וגם טרם נרשם או ניתן הסבר מספק לחויות הסף מוות ולכן התאוריות רבות כפטריות והמבוכה היא קשה בקרב הקהילה המדעית. יש מתים קליניים חיים עדיין, לך תיפגש עמם ויש מסמכים רפואיים ועדויות והצלבות מידע למשל לבחור אחד מטבח במעלות שקיבל 42 כדורים והיה במוות קליני שנה וראה הכל והבין את שפת הרופאים שדיברו באנגלית וכל מיני מונחים רפואיים שלא יכל לדעת כלל. האדם חיי ויש מסמכים רפואיים מפה ועד אלסקה לך תברר ותיפגש איתו. וזה רק מקרה אחד. אני נפגשתי עם אדם אחד כזה מהעיר שלי זה מגובה בעדות של עשרות אנשים שראו ובעדות של הרואה שעשה את החייאה ופרטים שהמת הקליני מסר אני ישבתי איתו שעה בביתי וביררתי פרטים. וזה קרה בדיוק בחדר מיון. או אחד נוסף חולה סוכרת קשה שאמר לפרמדיק מה הייתה תוצאת בדיקת הסוכר בדם שהתקבלה. אני את מחקרי עשיתי ואת החיפוש, והחוויות שלי עברתי ועובר ברגע זה ממש. אתה מדבר רק מחוסר ידע ומראש מקובע

Nachmanides

New member
גם ערוץ הקניות (ערוץ 21) גדוש "עדויות אישיות"

(testimonials), של אנשים המספרים לך עד כמה מכשיר הספורט המחונטרש שרכשו, עזר להם.
הבעיה היא שאני רואה בבירור כיצד עיניהם נעות משמאל לימין וחזרה, בקראם טקסט מוכתב המוקרן על prompter המוצב מאחורי המצלמה, למרות שהם מנידים ראשם "בטבעיות" כדי להפריע לך לזהות את תנועת עיניהם...

למעלה